Μια ανάσα από τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ η ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μια ανάσα από τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ η ΑΕΚ

Μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που νίκησε την Μπέρχεμ με 32-25 στο ΟΑΚΑ και έθεσε τις βάσεις για την ιστορική πρόκριση στους «4 του Τσάλεντζ Καπ.

Μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο η ομάδα του Νίκου Γραμματικού πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε τη νίκη με εφτά γκολ διαφορά που της δίνει το σοβαρό προβάδισμα για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση σε μια εβδομάδα στο Λουξεμβούργο.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με λίγη προσοχή στην άμυνα θα μπορούσε
να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ που θα της επέτρεπε να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Παρά τις απουσίες των Μυλωνά και Νικολαϊδη η «Ένωση» έδειξε ότι διαθέτει την ποιότητα στο ρόστερ της για να πανηγυρίσει μια ευρωπαϊκή επιτυχία. Μετά το τέλος του αγώνα κόσμος και παίκτες μια αγκαλιά πανηγύρισαν τη νίκη που έφερε την ομάδα κοντά σε μια ιστορική διάκριση.

Η «Ένωση» ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένη το παιχνίδι και είχε γρήγορο ρυθμό γεγονός που αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν λύσεις στην επίθεση. Η ΑΕΚ βρέθηκε γρήγορα μπροστά με 10-3, όντας εξαιρετική στις αντεπιθέσεις. Ζαμπούνης, Χόγκας και Βραζάλιτσα οδηγούσαν την ομάδα επιθετικά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με πέντε γκολ μπροστά (17-13). Στο δεύτερο μέρος η Μπέρχεμ προσπάθησε να καλύψει την διαφορά και το κατάφερε αν μέρει, μειώνοντας προσωρινά σε τρία γκολ (16-13). Ο σταθερός Ραντούλοβιτς κάτω από τα δοκάρια έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης της ΑΕΚ που με τον Δομπρή έφερε και πάλι την διαφορά στα έξι γκολ. (22-16). Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ προσπαθούσε να διατηρήσει την διαφορά της ενώ είχε πολλές ευκαιρίες για να πάει σε μια μεγαλύτερη διαστάσεων νίκη.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 6-2, 10-4, 13-7, 14-9, 17-13 (ημχ.), 20-15, 23-18, 26-18, 27-22, 29-23, 32-25

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 3, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 7, Π. Νικολαΐδης, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 4, Δομπρής 3, Βαμβακάς, Αργυρού 4, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 5

ΜΠΕΡΧΕΜ (Αντρέι Γκουλμπίτσκι): Λισκάι, Ρέντινγκ, Καρπ, Γκούντεν, Στάιν, Πιέτρασικ 5, Βέγερ 2, Α. Μπιελ 1, Μορέιρα, Αλμέιδα, Γκεμάρε 4, Στούπαρ 7, Γκέρμπερ, Μπρίτνερ 2, Σμαλ, Λ. Μπιελ 4

Διαιτητές: Αλίγεφ – Αγκακισίεφ (Αζερμπαϊτζάν) Παρατηρητής: Αντρέεφ (Βουλγαρία) Δίλεπτα: 3-5 Πέναλτι: 3/3-5/5

Πηγή: http://www.enwsi.gr

No comments