“Αγκάλιασε” την 4η θέση ο Δούκας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

“Αγκάλιασε” την 4η θέση ο Δούκας

Νίκη βγαλμένη από… χρυσάφι για τον ΑΣΕ Δούκα! Οι “μπλε” επικράτησαν του Διομήδη Άργους με 28-21 και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Ο Κωστής Μπούνας μπορεί να στερήθηκε τους τραυματίες Μίτροβιτς και Αραπακόπουλο όμως οι υπόλοιποι παίκτες κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση που τους επέτρεψε να προσπεράσουν βαθμολογικά τον Διομήδη και να μπουν στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Αγωνιστικά, ο ΑΣΕΔ προηγήθηκε με 5-3 στο 10ολεπτό της αναμέτρησης όμως ο Δομήδης Άργους
με επι μέρους σκορ 1-6 κατάφερε να μπει οδηγός στο σκορ στο 21’ (6-9). Η αντίδραση των “μπλε” ΄ήταν άμεση. Ζιβούλοβιτς, Ντούνης, Μωραϊτης και Παπαπούλιος ανέλαβαν δράση στην επίθεση και με ένα σερί 5-0 έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα τους με το πρώτο ημίχρονο να λήγει 12-11 υπερ των γηπεδούχων αφού στην εκπνοή μείωσε στο γκολ με πέναλτι ο Αργυρού.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΑΣΕ Δούκα ανέβασε την απόδοση του και πολύ γρήγορα με τους Νταρσουλάντ, Μωραϊτη, Μπάγιο, Κεδέρη και Αποστολίδη ξέφυγε με 6 γκολ (22-16), τη στιγμή που οι πέντε επεμβάσεις του Μπάρμπα ήταν σωτήριες και επέτρεψαν στον Δούκα να τρέξει και να επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του. Ο τραυματισμός του Σελιμ Νταρσουλαντ κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου δεν πτόησε σε κανένα σημείο τους γηπεδούχους οι οποίοι δείχνοταν προσήλωση στο αγωνιστικό τους πλάνο οδηγήθηκαν στην πολυπόθητη νίκη με 28-21.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 28-21
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-6, 6-8, 10-10, 12-11 (ημχ.), 15-13, 19-16, 21-16, 24-17, 27-19, 28-21

ΑΣΕΔ (Κωστής Μπούνας): Μωραΐτης 7, Τόμπρος 1, Παπαπούλιος 2, Γκέρτσος 1, Νομικός, Μπραουδάκης, Αποστολίδης 1, Μπάρμπας 1, Ντούνης 4, Μπάγιος 3, Ζιβούλοβιτς 2, Τζανιδάκης, Νταρσουλάντ 2, Ζαφειράκης, Κολλύρης, Κεδέρης 4.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Κώστας Δεληγιάννης): Παπαντωνόπουλος, Αϊβαλιώτης 3, Αργυρού 7, Σμυρνιώτης, Άρσιτς, Χειβιδόπουλος, Νικηφόρου 3, Μπεκιάρης, Ρουσσόπουλος 3, Τσάτσας, Χαντέλης 2, Ντούρος, Γιόσμου 3, Δάσκαλος.

Διαιτητές Πατιός-Τσιάνας, Δίλεπτα: 4-5, Πέναλτι: 3/4-5/5

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Με την λήξη του παιχνιδιού ο ιατρός του αγώνα Ανδρέας Πίτσας, μας ενημέρωσε ότι ο παίκτης του Διομήδη Λευτέρης Κρεμαστιώτης θα μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση, λόγω αισθήματος ζάλης και μερικής απώλειας συνείδησης.

Στο 38’ και μετά από σύγκρουση ο παίκτης του Δούκα Σελίμ Νταρασουλάντ ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, έμεινε τρεις επιθέσεις έξω, λόγω της εισόδου του ιατρού, κατόπιν αιτήσεως του».

No comments