Ο δρόμος της παίδων περνάει από την εφήβων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο δρόμος της παίδων περνάει από την εφήβων

 Του Στάθη Παπαχαρτοφύλη

Ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Μαρόκο, η Μεσογειάδα των ανδρών Κ18, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να καταλαμβάνει την 6η θέση με απολογισμό 3 νίκες- 4 ήττες. Συνεκτιμώντας το γεγονός, ότι οι ήττες, πραγματοποιήθηκαν στις λεπτομέρειες, απέναντι σε αντιπάλους που έχουν συχνή επαφή με τέτοιους αγώνες, το πρόσημο της παρουσίας μας κρίνεται θετικό και δημιουργεί ελπίδες για τη συνέχεια.

Η Μεσογειάδα πλέον αποτελεί παρελθόν. Τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη γενιά, έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση. Να
πάει το καλοκαίρι στη Γεωργία και απέναντι σε 10 καλές ομάδες, να διεκδικήσει την άνοδο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μ18 της Β κατηγορίας, στο Euro 2020 M18. Αν επιτευχθεί η πολυπόθητη άνοδος, το 2020 η σημερινή εθνική παίδων, αφού αυτή θα καρπωθεί αγωνιστικά την άνοδο, θα αγωνιστεί σε τελική φάση Euro M18, μετά από 23 χρόνια, από τότε που η αντίστοιχη εφήβων, κατακτούσε την 4η θέση στο Euro του 1997 στην Εσθονία.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ότι η συγκεκριμένη ομάδα που διαθέτει ταλέντο όπως έχει επισημάνει ο προπονητής της Γιάννης Αρβανίτης, χρειάζεται επαρκή προετοιμασία και δυνατούς διεθνείς αγώνες, ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και να υπερκαλύψει την έλλειψη του πλήθους και της ποιότητας των εγχώριων αγώνων. Έχοντας το παράδειγμα της προηγούμενης εφήβων, που κατέλαβε την 5η θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση στη Λιθουανία το 2016, ο προγραμματισμός  χρειάζεται να είναι ήδη έτοιμος, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι αρκετά από τα παιδιά, προετοιμάζονται ταυτόχρονα και για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, η Ομοσπονδία έχει προσκαλέσει και καλύπτει τα έξοδα για τις 3 από τις 8 εθνικές ομάδες Κ16 που θα συμμετέχουν στο φετινό Βριληττός, θα περίμενε κανείς να κληθούν και οι αντίστοιχες τρεις Κ18, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην Εφήβων να δώσει κι άλλους δυνατους αγώνες, στην τελική ευθεία προς τη διοργάνωση της Τιφλίδας το καλοκαίρι που μας έρχεται. Κι αν χρειάζεται, ας μετακινηθεί ή να αλλάξει σύστημα το F8 εφήβων, που προγραμματίζεται το ίδιο διάστημα στη Βέροια. Υπάρχει ακόμα χρόνος, αφού η συγκεκριμένη περίοδος είναι περίοδος διακοπών. Αλλιώς η Κ18 θα οδεύσει κάτα πάσα πιθανότητα, μόνο με καμπ μέχρι το πέρας των εξετάσεων. Το διακύβευμα της επιτυχίας της συγκεκριμένης εθνικής ομάδας, πρέπει να είναι η προτεραιότητα του αθλήματος, την παρούσα χρονική συγκυρία.

Άλλωστε ο δρόμος της παίδων προς το 2021 είναι αλληλένδετος με αυτόν της εφήβων.

ΥΓ: Αισιοδοξία και ευφορία προκαλούν διακλιμακιακές δράσεις για αγόρια και κορίτσια, σαν κι αυτή της Προσοτσάνης. Ο πήχης των απαιτήσεων πλέον μπαίνει ψηλά

No comments