Και επίσημα το Παγκόσμιο του 2021 στην Αθήνα - Τα οφέλη, τα ρίσκα και οι εκκρεμότητες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Και επίσημα το Παγκόσμιο του 2021 στην Αθήνα - Τα οφέλη, τα ρίσκα και οι εκκρεμότητες

Στα γραφεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην Ελβετία, παρόντες από την ΟΧΕ ήταν ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής και ο τεχνικός σύμβουλος Παναγιώτης Τραϊκόγλου, ενώ εκ μέρους της IHF ήταν εκεί ο Πρόεδρος Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεθνούς Ομοσπονδίας από τα τμήματα μάρκετινγκ και διοργανώσεων.

Μετά από πολύωρη συνεργασία υπογράφηκε το συμβόλαιο με την Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ που αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2021. Οι δύο πλευρές, πριν γίνει η συνάντηση, είχαν μια καταρχήν συμφωνία για τους όρους του συμβολαίου και στην συνάντηση υπήρξε η τεχνική επεξεργασία ορισμένων, για να φτάσουμε στην τελική υπογραφή.

Η συμφωνία περιέχει τις τυπικές δεσμεύσεις που προβλέπονται από τους κανονισμούς της IHF, για όσες χώρες αναλαμβάνουν Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως λχ:
- Εγγυητική 200.000 ελβετικών φράγκων για περιπτώσεις υπαναχώρησης
- Δεσμευση για αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων, από την ΟΧΕ

Το πολύ θετικό είναι ότι η εκπλήρωση των παραπάνω συμβατικών υποχρεώσεων, γίνεται απαιτητή σε βάθος χρόνου και συγκεκριμένα εως τις 31/12/2020 με αποτέλεσμα η διοργανώτρια ΟΧΕ να έχει περιθώριο κινήσεων, χωρίς να βρίσκεται υπό πίεση. Από την άλλη, σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αν η IHF βρει πριν από την Οργανωτική Επιτροπή τηλεοπτικό συνεργάτη νωρίτερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, δυσκολεύει την κερδοφορία της διοργάνωσης, σε εναν σημαντικό τομέα, όπως αυτόν των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σε ότι αφορά την διεξαγωγή ομίλων της διοργάνωσης εκτός Αθήνας, είναι ενα θέμα που εκκρεμεί, το οποίο ναι μεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά συνιστά ρίσκο, αφού θα χρειαστούν νεα και ποιοτικά ξενοδοχεία που θα πληρούν τις προδιαγραφές, ενω θα πρέπει να συνεκτιμηθούν τα κόστη για τις μετακινήσεις των ομάδων που προκρίνονται στην επόμενη φάση προς τις νεες έδρες, θα βαρύνουν την Οργανωτική Επιτροπή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εν γένει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο στην Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, όσο και στην πολιτεία, αναφορικά με την διοργάνωση, ενώ είναι επίσης σημαντικό ότι έχουν μείνει ανοιχτές ακόμα και οι ημερομηνίες στις οποίες θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο.

Επιπροσθέτως η ΟΧΕ πρότεινε στην IHF -η οποία και το αποδέχθηκε- να διοργανώσει στην Ελλάδα αγώνες παγκοσμίου επιπέδου για αγόρια Κ17 και κορίτσια Κ16, όπως επίσης και την διοργάνωση κάθε χρόνο τουρνουά Μεσογειακών χωρών στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Νέων και Νεανίδων.

No comments