Με Ελληνικό χρώμα ξεκινάει σήμερα το EHF Euro της τεχνολογίας - Όλα τα νέα - Ζωντανά τα παιχνίδια - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με Ελληνικό χρώμα ξεκινάει σήμερα το EHF Euro της τεχνολογίας - Όλα τα νέα - Ζωντανά τα παιχνίδια

Από σήμερα έως και τις 28 Ιανουαρίου, η καρδιά του χάντμπολ θα χτυπά στην Κροατία, όπου θα διεξαχθεί το EHF Euro 2018. Δεκαέξι ομάδες θα αγωνιστούν σε Ζάγκρεμπ, Σπλιτ, Πόρετς και Βάραζντιν για να διεκδικήσουν τον τίτλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών, που κατέχει από το 2016 η Γερμανία.

Το Euro θα έχει και Ελληνικό χρώμα, καθώς το μέλος της επιτροπής Beach Handball και της ΚΕΔ/ΟΧΕ Γιώργος Μπεμπέτσος θα είναι Competition Manager και Delegate άρχικά στον όμιλο του Βάραζντιν, με Ισπανία, Ουγγαρία, Δανία, Τσεχία και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ζάγκρεμπ ως παρατηρητής των τελικών αγώνων. Εκτός του Γιώργου Μπεμπέτσου στην Κροατία θα βρεθεί και ο Πάνος Αντωνίου, ως επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της EHF.


Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η πρώτη στην οποία η νέα τεχνολογία θα δώσει στους διαιτητές μεγαλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ προσαρμοσμένες ψηφιακές λύσεις που αναπτύσσονται τόσο από τον EHF όσο και από τους χορηγούς θα επιτρέψουν τη μεγαλύτερη σύνδεση των φίλων του αθλήματος σε όλο τον κόσμο, με τη διοργάνωση.

Η Infront Sports & Media ως αποκλειστικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τις εκδηλώσεις του EHF EURO,  έχει εξασφαλίσει τηλεοπτική κάλυψη σε 175 περιοχές και κορυφαίους διεθνείς χορηγούς. 130 ΜΜΕ θα μεταδώσουν τους αγώνες σε 175 χώρες με περισσότερους από 1.600.000.000 τηλεθεατές παγκοσμίως, ενώ έχουν διαπιστευτεί 1000 και πλέον δημοσιογράφοι. Οι αγώνες που θα μεταδίδονται από το ehftv.com και εκτιμάται ότι το κοινό που θα δεί ψηφιακά τους αγώνες θα ανέλθει στα 100.000.000 θεατές. 


Όλοι οι αγώνες θα είναι διαθέσιμοι με live streaming σε περιοχές χωρίς τηλεοπτική κάλυψη (Ελλάδα) στο ehfTV.com. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  θα βρίσκονται στο επίκεντρο του EHF EURO 2018, με περιεχόμενο  σε Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat και YouTube. Επιπλέον, ένας ειδικός δημοσιογράφος Snapchat και Instagram θα δημιουργήσει περιεχόμενο στο χώρο, παρέχοντας στους οπαδούς φωτογραφικά πλάνα.




Ισχυρή ενασχόληση των φιλάθλων μέσω νέων ψηφιακών λύσεων

Η επίσημη ιστοσελίδα του EHF EURO 2018 (ehf-euro.com) έχει ανανεωθεί, με ένα ειδικό «match center», με ζωντανά στατιστικά, καθώς και συνδέσμους για το live streaming των αγώνων, που σχετίζονται με τις εικόνες, ειδήσεις, βίντεο και κοινωνικές θέσεις. Για πρώτη φορά, θα παρουσιάζονται στιγμιότυπα και βίντεο που αντικαθιστούν τις στατικές εικόνες.Μαζί με την LIDL, επίσημο χορηγό του EHF EURO 2018, το κανάλι της EHF θα παρουσιάσει επίσης το «EHF EURO Live Show» που θα μεταδίδεται κάθε μέρα στις 12:00 στο Facebook και στο YouTube.

Η εκπομπή θα περιλαμβάνει αποκλειστικούς επισκέπτες, αναλύσεις των αγώνων από το προηγούμενο βράδυ, μια προεπισκόπηση του τι έρχεται την ίδια μέρα, σε βάθος χαρακτηριστικά για τις ομάδες και τα αστέρια της καθώς και μια χιουμοριστική προσέγγιση στο πρωτάθλημα. Θα γίνει πρεμιέρα στις 11 Ιανουαρίου. Για την εκπομπή αυτή, έχει στηθεί ειδικό στούντιο στο ξενοδοχείο Σέρατον του Ζάγκρεμπ, το οποίο έχει και τάραφλεξ.Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τη συνολική ψηφιακή κάλυψη της διοργάνωσης, σε σχέση με τα 60 εκατομμύρια που επιτεύχθηκαν στο τελευταίο EHF EURO το 2016 στην Πολωνία.


Τεχνολογία για ένα πιο δίκαιο παιχνίδι

Όπως προαναφέραμε, η διοργάνωση αυτή χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή της νεας τεχνολογίας. Η τεχνολογία της γραμμής τέρματος, θα είναι και πάλι σε λειτουργία για να υποστηρίξει τους διαιτητές καθώς προσφέρει μια τέλεια όψη στη γραμμή τέρματος από τρεις διαφορετικές γωνίες. Αυτό θα συμπληρωθεί με τεχνολογία φώτων σε κάθε εστία, όπου ένα σήμα που αναβοσβήνει πίσω από κάθε εστία θα σβήνει κάθε φορά που θα σταματήσει το ρολόι για να δώσει στους θεατές μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη οπτική εμπειρία.

Τέλος, η τεχνολογία άμεσης επανάληψης (instant replay) και η τεχνολογία της περιοχής αλλαγών θα επικεντρωθούν στη δράση του παιχνιδιού και θα επιτρέψουν στους διαιτητές και παρατηρητές του αγώνα να επανεκτιμούν ορισμένες ενέργειες ή αλλαγές, για να βεβαιωθούν ότι δεν παρατηρήθηκε καμίααντικανονική  ή αντιαθλητική συμπεριφορά. Η τεχνολογία θα εγκατασταθεί και στους τέσσερις χώρους του EHF EURO 2018.


Οι όμιλοι
Α (Σπλίτ):  Κροατία, Σουηδία, Σερβία, Ισλανδία
Β (Πόρετς) : Γαλλία, Λευκορωσία, Νορβηγία, Αυστρία
Γ (Ζάγκρεμπ): Γερμανία, ΠΓΔΜ, Σλοβενία, Μαυροβούνιο
Δ (Βάραζντιν): Ισπανία, Ουγγαρία, Δανία, Τσεχία

Το πρόγραμμα για τις μεταδόσεις  

Δείτε την πρώτη εκπομπή:





 

 

No comments