Θλίψη για την απώλεια του Πάνα Λάσκαρη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Θλίψη για την απώλεια του Πάνα Λάσκαρη

Το χάντμπολ της Ρουμανίας αλλά και της Ελλάδας, πενθεί την απώλεια του Πάνα Λάσκαρη, του επονομαζόμενου "δάσκαλου"που έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 83 ετών.



Μεγαλύτερη του επιτυχία στην προπονητική του διαδρομή ήταν το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ρουμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980, όμως σύνδεσε το όνομα του ως προπονητής της HC Minaur Baia Mare, της οποίας ήταν και ο ιδρυτής, με την οποία
κατέκτησε δύο EHF Cup, τρία κυπέλλα Ρουμανίας. Είχε ανακηρυχθεί επίτιμος Πρόεδρος της Μπάγια Μάρε, ενώ το νέο υπερσύγχρονο κλειστό της ομάδας που ανακατασκευάστηκε το 2014, πήρε το όνομα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικήδειος ακολουθία, πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο κλείστο της πόλης της οποίας ήταν θρύλος.



Ο αείμνηστος Λάσκαρης, πέρασε για πέντε χρόνια και από τον πάγκο των Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Ανδρών (1990-1995), αναδεικνύοντας αρκετούς από τους μεγαλύτερους παίχτες του ελληνικού χάντμπολ. Με την εθνική ανδρών έφτασε στην 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991 που έγιναν στην Αθήνα, θέση που είναι η κορυφαία της έως και σήμερα στην διοργάνωση!

No comments