Να στηρίξει έμπρακτα την ΟΧΕ και να επιβραβεύσει τα κορίτσια η πολιτεία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Να στηρίξει έμπρακτα την ΟΧΕ και να επιβραβεύσει τα κορίτσια η πολιτεία

Τεράστια δημοσιότητα στην ελληνική επικαιρότητα, έχει πάρει το θέμα της αποχώρησης μας από τον αγώνα στα Σκόπια με την ΠΓΔΜ, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Γυναικών Κ17. Είναι κανόνας στην επικοινωνία, ότι την επικαιρότητα σπεύδει να την εκμεταλλευτεί αρκετός κόσμος. Έτσι και τώρα. Δηλώσεις επί δηλώσεων πολιτικών, ανακοινώσεις από την πολιτεία και το θέμα συνεχίζει να κυριαρχεί στον αφρό της επικοινωνίας.

Όμως πέρα από το φαίνεσθαι υπάρχει και το είναι. Η ΟΧΕ που είχε προπληρώσει για τη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος γύρω στα 8.000, καλείται να πληρώσει εντός δυο μηνών το πρόστιμο των 25.000 ευρώ, αλλιώς όλες
οι ελληνικές ομάδες, εθνικές και σύλλογοι, θα αποχωρήσουν από τις διοργανώσεις της EHF. Παράλληλα η ΟΧΕ εφόσον θέλει να προσφύγει στον ανώτατο βαθμό, πρέπει να κατάβάλει μετρητά 5.000 εντός 21 ημερών. Και δυστυχώς δεν υπάρχει σέντ στα ταμεία, γεγονός που καθιστά αδύναμη την Ομοσπονδία μας, έστω και να ασκήσει το δικαίωμα της για να υπερασπιστεί τις θέσεις της. Θεωρώ ότι καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε τι θα σημαίνει να μην προσφύγουμε κατά της απόφασης. Πολύ περισσότερο για οικονομικούς λόγους.

Εκεί χρειάζεται η στήριξη της πολιτείας και όχι στις ανακοινώσεις. Να καλυφθεί το πρόστιμο και τα όποια δικαστικά έξοδα προκύψουν, ώστε να δικαιολογηθεί και στην πράξη η στήριξη. Και όχι μόνο υλικά αλλά και ηθικά προς τις αθλήτριες που κόπιασαν για να βρεθούν στη διοργάνωση, που κατέληξε όπως κατέληξε. Αν όντως εννοούν αυτά που λένε στις δηλώσεις τους οι πολιτικοί, ας φέρουν μια τροπολογία ώστε στις αθλήτριες να απονεμηθεί έστω το 0,001% των μορίων τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις και να μεριμνήσουν ώστε να τις δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ελάχιστη αναγνώριση για τις θυσίες τους. Τότε μόνο θα μιλάμε για έμπρακτη στήριξη και όχι στα λόγια.

Στάθης Παπαχαρτοφύλης

ΥΓ. Το διατύπωσα και στον Πρόεδρο της ΟΧΕ κ. Γκαντή. Αν τελικά μείνει μόνη της η Ομοσπονδία σε αυτή τη μάχη, να αυτοοργανωθούμε και να μαζέψουμε μόνοι μας τα χρήματα. Ότι μπορεί ο καθένας και η καθεμία.     

No comments