Οι βραβεύσεις των κορυφαίων στην εκδήλωση της ΟΧΕ (φωτο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι βραβεύσεις των κορυφαίων στην εκδήλωση της ΟΧΕ (φωτο)


Για 6η συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Μουσείο της Ακρόπολης η ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, όπου πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Handball Premier, Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών περιόδου 2017-2018. Παράλληλα η Ομοσπονδία βράβευσε τους κορυφαίους της περσινής σεζόν, καθώς και τους χορηγούς- υποστηρικτές του αθλήματος.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Γκαντής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Ιούλιος Συναδινός και το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων το μέλος της ΕΟΕ Πέτρος Συναδινός, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, ο σύμβουλος του Υφυπουργού Αθλητισμού, Στέλιος Συκάς, οι σύμβουλοι του ΓΓΑ Γιώργος Καλούδης, Αλέξανδρος Αδαμίδης, ο Εθνικός συντονιστής του «Be Active» Διονύσης Καρακάσης, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου και η Ταμίας του ΠΣΑΤ Αγγελική Βύζικα.

Αναλυτικά οι ομιλίες

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ): «Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το άθλημα μας. Καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας τον Ολυμπιακό ΣΦΠ. Με την παρουσία του ευελπιστούμε να αναβαθμιστεί και άλλο το πρωτάθλημα της Handball Premier. Εύχομαι το νέο σύστημα διεξαγωγής με τις έξι πρώτες ομάδες να παίζουν πλέι οφ και τις τέσσερις τελευταίες πλέι άουτ, να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο, ώθηση στις ομάδες, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, συγκινήσεις και τα γήπεδα να γεμίσουν ξανά, όπως πέρσι.
Την προηγούμενη σεζόν είδαμε ενδιαφέροντα παιχνίδια τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες. Οι τελικοί Κυπέλλου και Handball Premier μεταδόθηκαν από την Δημόσια Τηλεόραση.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που στήριξαν το άθλημα μας, η βοήθεια τους ήταν πολύ μεγάλη σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.
Θέλω να ευχαριστήσω για την προσπάθεια τους, όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες και επίσης τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τους Προέδρους των ομάδων, τους παράγοντες, τους διαιτητές, τους παρατηρητές και τους κριτές οι οποίοι συνεργάστηκαν αρμονικά όλη την περίοδο.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, τους τεχνικούς συμβούλους και φυσικά το προσωπικό της Ομοσπονδίας. Όπως γνωρίζετε οι εργαζόμενοι στην ΟΧΕ ασχολούνται με δύο και τρία αντικείμενα ο καθένας, πληρώνονται ελάχιστα και προσφέρουν υπερδιπλάσια.
Παράλληλα θέλουμε να αναλάβουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2021 και για αυτό τον λόγο έχουμε συντάξει με την βοήθεια της πολιτείας έναν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας. Η απόφαση θα παρθεί στο κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας τον Νοέμβριο στην Αττάλεια.
Στις προθέσεις μας είναι επίσης η διεκδίκηση της έδρας της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, η οποία μέχρι πέρσι βρισκόταν στην Ρώμη.
Εν κατακλείδι προσπαθούμε μέσα από την διαδικασία των διοργανώσεων να αναπτύξουμε περισσότερη κινητικότητα.
Σήμερα έγινε και η κλήρωση των Εθνικών ομάδων Ανδρών, Εφήβων και Νέων, αλλά και των σωματείων στα κύπελλα Ευρώπης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους.
Τέλος θέλω να κάνω ειδική αναφορά στο Beach Handball, οι επιτυχίες του οποίου ήταν ξεχωριστές. Η 6η θέση της Εθνικής Γυναικών στο ΕURO και η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρωσίας είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την Ομοσπονδία και το άθλημα.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, όπως και στον ΓΑΣ Κιλκίς για το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων. Εύχομαι σε όλους υγεία την νέα σεζόν».

Ιούλιος Συναδινός (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία του χάντμπολ για την αγωνιστική της δραστηριότητα και το συνολικό πρόσωπο που αποπνέει στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας. Και ξέρετε ότι αυτά τα πράγματα εκτιμώνται. Εκτιμώνται οι προσπάθειες των Ομοσπονδιών που δουλεύουν με νοικοκυροσύνη και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες. Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ξέρετε ότι είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια για ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021. Μάλιστα για να ενισχύσουμε την υποψηφιότητα, προτείναμε ως ΓΓΑ στην Διεθνή Ομοσπονδία να διοργανώσουμε τις ημέρες του Παγκοσμίου ένα μεγάλο συνέδριο προπονητικής και διαιτησίας με πολλά θέματα, όπως τακτική, φυσική κατάσταση, ντόπινγκ κ.α.. Επίσης έχουμε ξεκινήσει μία συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για να προβάλουμε κάποια κοινωνικά μηνύματα και θέλω να ευχαριστήσω την ΟΧΕ και ιδιαίτερα τον Κώστα Σταματιάδη που θα στηρίξει και το χάντμπολ αυτή την προσπάθεια.
Κάνουμε βήματα και στον τομέα των υποδομών, γνωρίζετε ότι το χάντμπολ πλέον μπήκε για τα καλά στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ. Εμείς βάλαμε ένα μικρό... λιθαράκι, αλλά πρέπει να εξάρουμε και την σημαντική βοήθεια κάποιων ανθρώπων που οικονομικά στήριξαν το εγχείρημα.
Τέλος με αφορμή και την πολύ μεγάλη εμφάνιση των κοριτσιών του Beach Handball στην Κροατία, να θυμίσω ότι εκείνες τις ημέρες, ουσιαστικά δίναμε ταυτότητα στο άθλημα. Πλέον αγωνίσματα που ανήκουν σε Ολυμπιακές Ομοσπονδίες, αλλά δεν εντάσσονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, θα είναι βρίσκονται μέσα σε αυτά που θα έχουν τα προνόμια, όπως προβλέπει ο νόμος και τις απαραίτητες άδειες για προπονητές και αθλητές, ενόψει προετοιμασιών και αγώνων.
Να συζητήσουμε φυσικά και για την εγκατάσταση της έδρας της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ στην Ελλάδα, είμαστε σύμφωνοι, εξάλλου δεν νομίζω ότι κανείς θα μπορούσε να είναι απέναντι σε κάτι τέτοιο. Τις ανακοινώσεις σχετικά με την ΕΡΤ και το πώς μπορούν να βοηθηθούν κάποια αθλήματα, τις αφήνω για τον Υπουργό. Εύχομαι καλή σεζόν σε όλους».

Στέλιος Αγγελούδης (μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής): «Θέλω να καλωσορίσω και εγώ τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και να θυμίσω ότι είμαστε στη μέση μιας πορείας που έχει ξεκινήσει λίγα χρόνια πριν με την είσοδο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, δύο ομάδων που με την μαζικότητα των φιλάθλων τους, μας έδωσαν την δυνατότητα να προσεγγίσουμε ευρύτερες οικογένειες. Η περσινή ήταν πραγματικά από τις πετυχημένες χρονιές του αθλήματος και θέλω να συγχαρώ την ομάδα αυτή που διοικεί το άθλημα. Έχουν κατορθώσει να αναπτύξουν μία συλλογικότητα που είναι πέρα από τα όρια της διοίκησης μιας ομοσπονδίας με στελέχη που αποτελούν συνιστώσες του χάντμπολ. Είχαμε ένα πρωτάθλημα που το είδε πολύς κόσμος, είχε ανταγωνιστικότητα, χωρίς προβλήματα βίας και μακριά από ντόπινγκ. Μπορεί να μην μας ικανοποιεί ως άθλημα η επιχορήγηση, αλλά μπορώ να κατανοήσω ότι αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προβληματικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα, παρόλα αυτά περιμένουμε από την πολιτεία ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στο άθλημα. Το χάντμπολ ανεβαίνει και βγαίνουν τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Η καινούργια χρονιά ξεκινάει με καλούς οιωνούς, θέλω να δώσω μία συμβουλή στους παράγοντες, να κρατήσουμε την δεοντολογία, όπως την κρατάμε χρόνια τώρα, ανεξάρτητα από την παρουσία των μεγάλων ομάδων. Όχι βία στα γήπεδα, όχι εμπρηστικές δηλώσεις. Με αυτές τις σκέψεις μπορούμε να περιμένουμε και άλλες μεγάλες ομάδες στο χάντμπολ. Εύχομαι οι αθλητές και αθλήτριες μας να έχουν υγεία, καλή αγωνιστική παρουσία και το άθλημα με την βοήθεια όλων μας να συνεχίσει την ανοδική του πορεία».

Οι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, χορηγοί- υποστηρικτές που βραβεύτηκαν είναι οι παρακάτω:


-All star team Handball Premier 2016-2017
Τερματοφύλακας: Κώστας Τσιλιμπάρης (IEK ΞΥΝΗ Ν.Ι.)
Δεξί εξτρέμ: Δημήτρης Τζηράς (ΑΣΕ Δούκα)
Αριστερό εξτρέμ: Στάθης Ζαμπούνης (ΑΣΕ Δούκα)
Δεξί ίντερ: Αλέξης Αλβανός (ΙΕΚ ΞΥΝΗ N.I.)
Αριστερό ίντερ: Γιώργος Παπακυπριανού (ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.)
Πίβοτ: Τάσος Παπαδιονυσίου (ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.)
Πλέι μέικερ: Ιούλιος Αργυρού (Διομήδης Άργους)
Προπονητής: Παναγιώτης Ιατρούδης (ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.)
Αμυντικός: Ανδρέας Αραπακόπουλος (ΑΣΕ Δούκα)
Πρωτοεμφανιζόμενος: Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης (ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.)
Πρώτος σκόρερ: Ιούλιος Αργυρού (Διομήδης Άργους)
MVP: Αλέξης Αλβανός (IEK ΞΥΝΗ Ν.Ι.)



-All star team Α1 Γυναικών 2016-2017
Τερματοφύλακας: Μάγδα Κεπεσίδου (ΟΦΝ Ιωνίας)
Δεξί εξτρέμ: Φραγκούλα Παπανικολάου (ΟΦΝ Ιωνίας)
Αριστερό εξτρέμ: Ελένη Προκοπίδου (ΠΑΟΚ)
Δεξί ίντερ: Δέσποινα Φράγκου (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών)
Αριστερό ίντερ: Κατερίνα Βαφειάδου (ΠΑΟΚ)
Πίβοτ: Μάγδα Πάπα (ΟΦΝ Ιωνίας)
Πλέι μέικερ: Λαμπρίνα Τσάκαλου (ΟΦΝ Ιωνίας)
Προπονήτρια: Σοφία Ναϊσίδου (ΟΦΝ Ιωνίας)
Πρώτη σκόρερ: Χριστίνα Τσιομπάνου (Αμύντας Αμυνταίου)
MVP: Μάγδα Πάπα (ΟΦΝ Ιωνίας)


-Αθλητές και προπονητές του ΓΑΣ Κιλκίς Akropolis για το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων Beach Handball στην Γκαέτα της Ιταλίας.


-Ο Γιάννης Λαζαρίδης για την ανάδειξη του ως MVP της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συλλόγων Beach Handball στην Γκαέτα της Ιταλίας.


-Οι αθλήτριες και προπονήτριες της Εθνικής Γυναικών Beach Handball για την 6η θέση στο EURO της Κροατίας και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρωσίας το 2018.



-Οι χορηγοί- υποστηρικτές της ΟΧΕ: Μουσείο Ακρόπολης, AVIS, ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Acerbis, Goalbet, Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών, King, ΝΑΝΟU, CAP, Mizuno, Devotion, Lamda Quality Foods, ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΔΕΗ.


No comments