Beach Handball: Δύο στα δύο για τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Beach Handball: Δύο στα δύο για τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης νίκησε και το τουρνουά της Πάρου, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης ήταν οι νικητές και στο δεύτερο τουρνουά του 18ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball το ποίο διεξήχθη στην παραλία Λιβάδια της Παροικιάς, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου με την ονομασία «Paros Beach Handball Tournament 2017»

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης επικράτησαν στον τελικό με 2-0 σετ (20-14, 13-10) των
Θρακομακεδόνων που είχαν στη σύνθεσή τους τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης, Παναγιώτη Νικολαΐδη. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά πήρε η Δράμα στην πρώτη της συμμετοχή φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball, νικώντας στον μικρό τελικό τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-1 σετ (19-18, 10-22, 14-12).

Την απονομή στους νικητές του «Paros Beach Handball Tournament 2017» έκανε ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος ο οποίος δήλωσε αρχικά: «Η Πάρος είναι ένας προορισμός που προσφέρει πολλές επιλογές για όλα τα βαλάντια, ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ και ειδικά για αθλήματα στην άμμο. Έχουμε επίσης τις καλύτερες πίστες στη Μεσόγειο για windsurfing και kitesurfing. Το φιλόξενο νησί μας έχει πολύ όμορφες παραλίες τις οποίες μπορεί να απολαύσει τόσο ο λουόμενος, όσο και ο αθλητής ενώ φροντίζουμε να υπάρχει πρόσβαση και σε άτομα με ειδικές ανάγκες», ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: «Η Πάρος είναι κοσμοπολίτισσα που σημαίνει ότι συνδυάζει τον πολιτισμό με την κοσμική ζωή. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε πλήρως τη γεωγραφική θέση του νησιού, όλες τις ομορφιές και τους θησαυρούς του τόπου μας και να διοργανώσουμε πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες».

«Βρήκαμε μεγάλη αγκαλιά στην Πάρο»
Για την επιτυχημένη διοργάνωση της Πάρου μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, Κώστας Σταματιάδης: «Ήταν μια πιλοτική διοργάνωση που στήθηκε πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά είμαι πολύ ικανοποιημένος! Είναι η πρώτη διοργάνωση beach handball στο Αιγαίο. Επί της ουσίας προσπαθούμε να φέρουμε κοντά τις ομορφιές της πατρίδας μας με το άθλημα. Βρήκαμε μια μεγάλη αγκαλιά από την δημοτική αρχή της Πάρου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου. Έκαναν τα πάντα για να πετύχει η διοργάνωση και αυτή η ζεστή φιλοξενία μας γεμίζει με μία ευθύνη παραπάνω, να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει η Πάρος όχι μόνο εθνικός αλλά και διεθνής προορισμός για το beach handball. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ιθύνοντες του νησιού, τον δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο, τον Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου Κώστα Μπιζά και τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Πάρου Λευτέρη Πώλο ούτως ώστε να δρομολογήσουμε τη συνεργασία μας και τους κοινούς τομείς δράσεων. Κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθουμε στο νησί τον Σεπτέμβριο με μία δράση street handball, ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Be Active. Μέχρι τότε πιστεύουμε ότι θα έχουμε ορίσει επακριβώς τους κοινούς άξονες συνεργασίας με τους φορείς στο νησί και θα έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων».
Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ αναφέρθηκε και στην επιτυχία της Εθνικής ομάδας γυναικών στο EURO: «Ήταν πολύ ευνοϊκή συγκυρία ότι το διάστημα που γινόταν το τουρνουά στην Πάρο, η Εθνική ομάδα γυναικών τερμάτισε έκτη για πρώτη φορά στην ιστορία μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας και συγχρόνως εξασφάλισε την πρόκριση -επίσης για πρώτη φορά- στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball που θα γίνει στη Ρωσία το 2018».

«Δεν πήγε χαμένος ο κόπος μας»
Από την πλευρά του, ο Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΟΧΕ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας, Δημήτρης Σκάρλος τόνισε: «Η γιορτή του χάντμπολ που έγινε τον Μάιο στην Πάρο άνοιξε μια ευκαιρία για το άθλημα μας στο νησί των Κυκλάδων. Βλέπω γεμάτος ευχαρίστηση ότι δεν πήγε χαμένος ο κόπος μας και αρχίζει μια στενή σχέση του χάντμπολ με την Πάρο».

«Ευχόμαστε να γίνει θεσμός το τουρνουά στην Πάρο»
«Η σεζόν ξεκίνησε φέτος με τους καλύτερους οιωνούς. Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας και στα δύο τουρνουά. Ελπίζουμε και στα επόμενα να έχουμε ανάλογες επιτυχίες. Ευχόμαστε το τουρνουά της Πάρου να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και τους παίκτες για το όμορφο θέαμα» τόνισε ο αρχηγός της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, Ακης Χαραλαμπίδης.

H τελική κατάταξη του «Paros Beach Handball Tournament 2017»
1. Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης
2. Θρακομακεδόνες
3. Γ.Σ. Δράμας
4. Μ.Γ.Σ Απόλλων Καλαμαριάς
5. Γ.Α.Σ. Κιλκίς
6. Α.Ο. Πολιτεία
7. Α.Ο. Ανοιξης
8.Γ.Α.Σ. Καματερό

Τα αποτελέσματα της δεύτερης μέρας:
1ος Ημιτελικός
Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης - Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς 2-0 (20-17, 26-22)
2ος Ημιτελικός
Θρακομακεδόνες - Γ.Σ. Δράμας 2-0 (22-21, 18-16)
Θέσεις 7-8: Α.Ο. Ανοιξης - Γ.Α.Σ. Καματερό 2-0 (21-17, 21-18)
Θέσεις 5-6: Α.Ο. Πολιτεία - Γ.Α.Σ Κιλκίς 0-2 (17-20, 13-18)
Μικρός Τελικός
Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς - Γ.Σ. Δράμας 1-2 (18-19, 22-10, 12-14)
Τελικός
Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – Θρακομακεδόνες 2-0 (20-14, 13-10)

Την οργάνωση του «Paros Beach Handball Tournament 2017» είχε υπό την εποπτεία του το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πάρου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων) ήταν παρούσα σε όλους τους αγώνες για να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτα περιστατικά.

No comments