Σήμερα το «thesshand 2017» στη Θεσσαλονίκη - Το πρόγραμμα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σήμερα το «thesshand 2017» στη Θεσσαλονίκη - Το πρόγραμμα

Κυριακή στις 11:00 η μεγάλη εκδήλωση «thesshand 2017» στη Θεσσαλονίκη- Το πρόγραμμα

Λίγες ώρες απέμειναν για το μεγάλο event στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την γέννηση του χάντμπολ στην Ελλάδα. O Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (ΕΣΧΘ) διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το «thesshand 2017», στην Πλατεία Αριστοτέλους με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα Δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Η εκδήλωση street handball θα αρχίσει αύριο στις 11:00 και είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα της κομισιόν «Be Active», που υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τα παιδιά θα σχηματίσουν τις δικές τους ομάδες, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν, θα συμμετέχουν σε μία αθλητική γιορτή με δράση, διαγωνισμούς, ενώ θα γίνει και
συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Δημήτρης Σαουλίδης επεσήμανε: «Είναι η πρώτη φορά που τολμούμε ένα τέτοιο event και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία του. Ο κόσμος αγαπάει το άθλημα το οποίο μπορούν να το παίξουν όλοι. Η εκδήλωση αυτή θα είναι ερέθισμα για την επίσκεψη εκατοντάδων πολιτών στην ιστορική Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, να ασχοληθούν τα παιδιά τους με το εξαιρετικό αυτό άθλημα, αλλά παράλληλα να γίνει και αφορμή για την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Όλα αυτά με αφορμή και ερέθισμα το άθλημα της χειροσφαίρισης και φυσικά τους εορτασμούς για την επέτειο των 40 χρόνων από την γέννηση του».

Ο υπεύθυνος αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και προπονητής χάντμπολ Κώστας Κόκτσιδης σχολίασε: «Σαν Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουμε αυτό τουρνουά εδώ και 23 χρόνια. Το 1997 που ήταν η Θεσσαλονίκη πολιτιστική πρωτεύουσα διοργανώθηκε street handball με 7 γήπεδα και 700 παιδιά. Την επόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε και πάλι στην παραλία μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στήσαμε 12 γήπεδα και έπαιξαν περίπου 1.200 παιδιά. Το τουρνουά τα επόμενα χρόνια, λόγω των εργασιών για την ανάπλαση της παραλίας, μεταφέρθηκε στη ΧΑΝΘ και φέτος για πρώτη φορά επιχειρούμε να διεξαχθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Είναι αναβάθμιση για το τουρνουά που θα διεξαχθεί σε αυτή την τοποθεσία και φυσικά θα πάρει άλλη διάσταση. Ο στόχος μας είναι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο από εδώ και στο εξής να διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους».

Πρόγραμμα εκδήλωσης
10.30 Προσέλευση Ομάδων
11.00 Επίσημη ώρα έναρξης των αγώνων
11.00-12.20 1η αγωνιστική
12.00-12.40 Χαιρετισμοί προσκεκλημένων – Παιχνίδι προσκεκλημένων, θεατών και παιδιών
12.40 -14.00 2η αγωνιστική
14.00 Απονομές
Παράλληλα θα γίνονται δραστηριότητες , διαγωνισμοί και happenings

No comments