Όλα έτοιμα για το «thesshand 2017» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όλα έτοιμα για το «thesshand 2017»

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21/5 στην πλατεία Αριστοτέλους

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την γέννηση του χάντμπολ στην Ελλάδα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (ΕΣΧΘ) διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το «thesshand 2017», στην Πλατεία Αριστοτέλους με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα Δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Η εκδήλωση street handball θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ώρα 11:00 και είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα της κομισιόν «Be Active», που υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τα παιδιά θα σχηματίσουν τις δικές τους ομάδες, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν, θα συμμετέχουν σε μία αθλητική γιορτή με δράση, διαγωνισμούς, ενώ θα γίνει και συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για το κοινωνικό
παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χθες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της εκδήλωσης παρουσία του Αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης Γιώργου Δημαρέλου, του Περιφερειακού Συμβούλου Βασίλη Ανατολίτη, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Άγγελου Μαυρίδη και του Προέδρου Επιστημονικής Επιτροπής της ΟΧΕ, Χρήστου Κοτζαμανίδη.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Γιώργος Δημαρέλος (Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης): «Είναι χαρά μας να στηρίζουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Η φιλοσοφία μας να είμαστε στο πλευρό των αθλημάτων που δεν είναι ιδιαίτερα εμπορικά έτσι ώστε να προάγουμε τον αθλητισμό στο σύνολο του. Η συγκεκριμένη δράση εμπεριέχει και κοινωνική προσφορά με την συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Βασίλης Ανατολίτης (Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας): «Είναι μεγάλη μας χαρά που αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Καλούμαι όλους τους μικρούς λάτρεις του χάντμπολ να βρεθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να διασκεδάσουν με το άθλημα το οποίο είναι ερωτευμένοι. Είμαστε στην διάθεση της Ομοσπονδίας και της Ένωσης να στηρίζουμε στο μέλλον και άλλες δράσεις που αφορούν τις αναπτυξιακές ηλικίες και όχι μόνο».

Άγγελος Μαυρίδης (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής «thesshand 2017»): «Το 2017 είναι μια εορταστική χρονιά για το ελληνικό χάντμπολ, αφού συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την γέννηση του αθλήματος στην Ελλάδα. Στα πλαίσια των εορτασμών θα πραγματοποιηθεί και αυτή η σπουδαία εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με συνδιοργανωτή τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος μας είναι οι Θεσσαλονικείς να πάρουν τα παιδιά τους και να περάσουν 2-3 ώρες ευχάριστα στην πλατεία Αριστοτέλους. Το χάντμπολ είναι κοντά στην κοινωνία και το έχει αποδείξει πολλές φορές».

Χρήστος Κοτζαμανίδης (Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΟΧΕ, Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ: «Διατρανώθηκε η υποστήριξη όλων των βαθμίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του χάντμπολ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο οικοδεσπότης, αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει έμπρακτα την εκδήλωση. Είναι ένα ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα. Θα είναι μια καταγραφή εμπειριών, αφού για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μία τέτοια εκδήλωση χάντμπολ στην πλατεία Αριστοτέλους. Την επόμενη φορά θα είναι ακόμα καλύτερη από ποσοτικής και ποιοτικής άποψης. Είμαστε σίγουροι ότι η πλατεία την Κυριακή θα πλημμυρίσει από κόσμο».

No comments