Να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του θέλει ο ΙΕΚ Ξυνή - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του θέλει ο ΙΕΚ Ξυνή

Αρχίζει σήμερα η σειρά των τελικών της Handball Premier ανάμεσα σε ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. και ΑΣΕ Δούκα. Για την ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε έναν τελικό. Αυτός θα είναι ο 6ος αγώνας ανάμεσα σε ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. και ΑΣΕ Δούκα, αφού συναντήθηκαν εκτός από το πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια, πλέι οφ) και στην Ευρώπη (Τσάλεντζ Καπ). Στα πέντε παιχνίδια φέτος, η ομάδα της Νέας Ιωνίας έχει τρεις νίκες.

Αξιοσημείωτα είναι τα επιτεύγματα του Αλέξη Αλβανού και του Κώστα Τσιλιμπάρη, οι οποίοι έχουν σαν στόχο να πανηγυρίσουν τίτλο με άλλη μία διαφορετική ομάδα τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.


Συγκεκριμένα ο Κώστας Τσιλιμπάρης: Είναι ο χαντμπολίστας με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας 21 με 7 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και 1 Ασπίδα με τις ομάδες Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο, Φίλιππος).

Ο Αλέξης Αλβανός έχει στο παλμαρέ του τέσσερα νταμπλ με 3 διαφορετικές ομάδες (Πανελλήνιος 2000,2002), ΑΕΚ (2013), ΠΑΟΚ (2015) και αναδείχθηκε MVP όλου του πρωταθλήματος το 2013 και το 2015 με δύο διαφορετικές ομάδες, αλλά και ΜVP του Κυπέλλου το 2015. Έχει κατακτήσει συνολικά 12 τρόπαια στην καριέρα του με Πανελλήνιο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και την Γερμανική Γκούμπερσμπαχ (EHF Cup).

«Δεν υπάρχουν μυστικά και κρυφά χαρτιά»
Ο δεξιός ίντερ της ομάδας από την Νέα Ιωνία Αλέξης Αλβανός, τόνισε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Δεν υπάρχουν φαβορί στους τελικούς, ούτε και προγνωστικά. Είναι διαφορετικός θεσμός οι τελικοί, εκτός από την ποιότητα μετράει πολύ και η ψυχολογία. Την ομάδα την κάνουν οι προσωπικότητες, έχουμε αρκετά έμπειρους παίκτες και μπορούμε να διαχειριστούμε κατάλληλα τέτοιες καταστάσεις. Έχουμε φτάσει άξια έως εδώ και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά τα παιχνίδια. Μετά από πέντε παιχνίδια που έχουμε παίξει, δεν υπάρχουν μυστικά και κρυφά χαρτιά ανάμεσα στις δύο ομάδες».

No comments