Να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα που του αναλογεί θέλει ο Δούκας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα που του αναλογεί θέλει ο Δούκας

Ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία δίνει φέτος ο ΑΣΕ Δούκα ο οποίος επιστρέφει για 6η φορά σε τελικούς Πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας του Χάντμπολ. Μετά το 1998, 1999, 2001, 2002 και 2008 ο Δούκας θα βρεθεί και πάλι μια ανάσα από το… νήμα έχοντας ως στόχο το 4ο τίτλο του μετά το 1998 (νταμπλ), το 2001 και το 2008 (νταμπλ).

Ο Γιώργος Κρανάκης και οι παίκτες του έχουν μπροστά τους μια ακόμα πρόκληση και θέλουν να αδράξουν την μεγάλη ευκαιρία που τους δόθηκε και να διεκδικήσουν την κάθε πιθανότητα που τους αναλογεί για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήτή Ελλάδος.

Το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς ο ΙΕΚ Ξυνή έχει χρηστεί φαβορί από τη στιγμή που έχει
στο ρόστερ του πολύ έμπειρους παίκτες με εικόνες και παραστάσεις από τελικούς όμως, τους “μπλε” δεν τους σταματά πλέον τίποτα και με ατού την δίψα για διάκριση θέλουν να πάρουν αυτό που δικαιούνται από τη φετινή σεζόν.

ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ: “Ισάξιες οι ομάδες”
Από την πλευρά της ομάδας των «εκπαιδευτηρίων» ο αρχηγός Στάθης Ζαμπούνης σχολίασε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Καταρχήν είμαστε χαρούμενοι για την συμμετοχή μας στους τελικούς. Θεωρώ ότι με την παρουσία μας στα πλέι οφ δείξαμε ότι το αξίζουμε. Σχετικά με τους αγώνες, θεωρώ ότι θα είναι 50-50 και ίσως ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχει λόγω έδρας ένα μικρό προβάδισμα. Έχουμε παίξει πέντε φορές, κέρδισαν τα τρία παιχνίδια και εμείς τα δύο. Πιστεύω ότι οι ομάδες είναι ισάξιες και ο τίτλος θα κριθεί στις άμυνες, στην μαχητικότητα και την ωριμότητα. Εκτιμώ ότι θα είναι μία δύσκολη και μεγάλη σειρά. Επτά χρόνια μακριά από κάποιο τίτλο είναι πολλά για αυτό το σωματείο, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να κατακτήσουμε έναν, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε».

ΝΤΟΥΝΗΣ: “ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ”

Κωστής Ντούνης, Δημήτρης Μπραουδάκης και Ούρος Ζιβούλοβιτς μιλούν για αυτές τις ιστορικές στιγμές. Οι τρεις παίκτες βρίσκονται για πρώτη φορά σε τελικούς πρωταθλήματος στην κατηγορία των ανδρών και μιλούν για την μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά τους.

 “Από το ξεκίνημα της χρονιάς, ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια χωρίς να θέσουμε κάποιον συγκεκριμένο στόχο, παραμόνο μέρα με τη μέρα με καθημερινή δουλειά να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και να δεσουμε ολο και περισσότερο. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο αφού για να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα περάσαμε πολλές δυσκολίες και ατυχίες με διάφορους τραυματισμούς. Παρόλα αυτά καθημερινά στην προπόνηση προσπαθούμε για το καλύτερο με αποτέλεσμα στο τέλος να καταφέρουμε κάτι που φάνταζε στην αρχή αρκετά δύσκολο”, τονίζει αρχικά ο Κωστής Ντούνης και συμπληρώνει:

“Σε ότι αφορά στους τελικούς, πιστεύω ότι τόσο εμείς όσο και ο ΙΕΚ Ξυνή φτάσαμε δίκαια στις δύο πρωτες θέσεις που μας εξασφάλισαν τη συμμετοχή μας. O IEK Ξυνή είναι το φαβορί καθώς ειναι πιο έμπειρη ομάδα και έχει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ του. Εμείς έχουμε επίγνωση της κατάστασης και δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα. Είμαστε αποφασισμένοι και θα παλέψουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα δώσουμε το 100% μέσα στο γήπεδο και στο τέλος θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε”.

ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ: “ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ”

Ο τερματοφύλακας των “μπλε” Δημήτρης Μπραουδάκης στάθηκε στις αναμετρήσεις που έχουν ήδη δοθεί με τον ΙΕΚ Ξυνή καθώς επίσης και στις λεπτομέρειες οι οποίες θα κρίνουν τον πρωταθλητή. “Μέχρι τώρα έχουμε στα πόδια μας 32 ματς εκ των οποίων τα 5 είναι με τον ΙΕΚ Ξυνή (2 στην κανονική διάρκεια, 2 στην Ευρώπη, 1 στα πλει οφ) με απολογισμό τρεις ήττες και δύο νίκες.

Θεωρω ότι οι δυο ομαδες γνωριζόμαστε πολύ καλά ενώ και οι δύο έχουμε κάνει το μπρέικ στην αντιπαλη έδρα. Στην αρχή της σεζόν θέσαμε ως στόχο να μπούμε στην τετράδα ενω πριν τα πλέι οφ είπαμε ότι μας χωρίζουν έξι βήματα από τον επόμενο στόχο μας. Τα τρία έγιναν κατά τη διάρκεια των πλέι-οφ. Έχουν μείνει άλλα τρία τα οποία είναι και τα πιο δύσκολα. Οι τελικοί όμως είναι αγώνες της λεπτομέρειας που κρίνουν τον πρωταθλητή. Καθε ματς είναι και μια διαφορετική ευκαιρία για να πετύχουμε ένα από αυτά τα τρία βήματα που θέλουμε. Οι τελικοί ξεκινούν το Σάββατο και εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη”.

ΖΙΒΟΥΛΟΒΙΤΣ: "ΌΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ"

Από την πλευρά του ο Ούρος Ζιβούλοβιτς ανέφερε: «Ήταν μια χρονιά αρκετά δύσκολη καθώς ξεκίνησε με πολλούς τραυματισμούς και όχι όπως θα θέλαμε. Με το πέρασμα του χρόνου δέσαμε αγωνιστικά σαν ομάδα, γίναμε μια πολύ καλή παρέα μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο και αυτό μας βοήθησε πολύ σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από τα αποτελέσματα που φέραμε καταφέραμε αρχικά να μπουμε στην πρώτη τετράδα και πλέον διεκδικούμε με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι η ομάδα μας βρίσκεται στους τελικούς δείχνει ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν ψέματα. Το θέλαμε πολύ, δουλέψαμε πάρα πολύ και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Στους τελικούς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ έμπειρη ομάδα, με μεγάλους παίκτες στο ρόστερ της. Βέβαια γνωριζόμαστε πλέον πολύ καλά αφού φέτος συναντηθήκαμε τρεις φορές στο πρωτάθλημα και άλλες δύο στην Ευρώπη και το Τσάλεντζ Καπ. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι και τώρα  πιστεύω ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί καθώς επίσης και η θέληση. Όποια ομάδα λοιπόν το θέλει περισσότερο και το δείξει και μέσα στο γήπεδο θα πάρει και νίκη».

No comments