Με Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο Δούκας. Κρανάκης: "Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο Δούκας. Κρανάκης: "Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο"

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του ΑΣΕ Δούκα στην κλήρωση των προημιτελικών του Τσάλεντζ Καπ. Το συγκρότημα του Γιώργου Κρανάκη θα βρει στον δρόμο της, την ισχυρή Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τους «8» του θεσμού.

Η ομάδα της Πορτογαλίας θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου με τον Δούκα να στέκεται άτυχος καθώς δεν μπόρεσε να την αποφύγει και να συναντήσει ομάδες στα... μέτρα του. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που έχει στο ρόστερ του 9 ξένους παίκτες με τους περισσότερους να είναι διεθνείς και να έχουν θητεία στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Σούπερ σταρ της ομάδας είναι ο Ισπανός, Κάρλος Ρουέζγκα (πλέι μέικερ, 1.94μ), ο οποίος για πολλά
χρόνια αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ισπανίας ενώ έχει θητεύσει και στη Μπαρτσελόνα.

Ο θρύλος του Πορτογαλικού χάντμπολ, Κάρλος Καρνέιρο ( πλέι μέικερ, 1.83μ) είναι στέλεχος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ενώ ο αρχηγός της Εθνικής Αυστρίας ο Γιάνκο Μπόζοβιτς (Δεξί ίντερ, 2.04μ) με πολυετή θητεία στην Μπουντεσλίγκα αποτελεί έναν από τους βασικούς «μοχλούς» της Σπόρτινγκ.

Ο «βράχος» στην άμυνα του συγκροτήματος της Λισαβόνας είναι ο Σλοβάκος Μίχαλ Κόπκο (πίβοτ, 1.95μ) ενώ ο Κουβανός Κάρολ Μάρζο (περιφερειακός, 1.92μ), ο Ιβαν Νικτσεβιτς (αριστερό εξτρέμ, 1.81μ) και ο Χιλιανός Ζούνιγκα Ονέτο (πίβοτ, 2,04μ) συμπληρώνουν το «παζλ» των κορυφαίων παικτών της Σπόρτινγκ.

ΚΡΑΝΑΚΗΣ: “ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ”

Ο προπονητής του ΑΣΕ Δούκα, Γιώργος Κρανάκης, λίγη ώρα μετά την κλήρωση δήλωσε: “Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να αποφύγουμε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας ωστόσο δεν τα καταφέραμε καθώς θα κληθούμε να την αντιμετωπίσουμε για τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Το έργο μας είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως είναι δεδομένο ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει στη σύνθεση της διεθνείς παίκτες που έχουν παίξει σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της Ευρώπης και έχουν παραστάσεις από τα καλύτερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ξέρουμε ότι ειμαστε το άουτσάιντερ σε αυτη την κλήρωση όμως δίνουμε ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία του Συλλόγου και ξέρουμε ότι από τέτοια παιχνίδια μόνο οφέλος έχει η ομάδα μας. Για εμάς, τη δεδομένη χρονική στιγμή προέχει το παιχνίδι με τον Φόιβο Συκεών και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται”.

Το συγκρότημα της Λισαβόνας έφτασε στους «8» του Τσάλεντζ Καπ αποκλείοντας την Πέλιστερ Μπίτολα της οποίας και επικράτησε με 34-26 και 32-18.

Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στον Δούκα και τη Σπόρτινγκ θα γίνει στην Αθήνα το διήμερο 25-26 Μαρτίου ενώ ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου στη Λισαβόνα. Όποια από τις δύο ομάδες προκριθεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού θεσμού τότε θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Hurry Up (Ολλανδία)– Sala (Σλοβακία).


Τα άλλα δύο ζευγάρια των “8” του Τσάλεντζ που κληρώθηκαν είναι τα εξής:

Σλόγκα Ποζέτζα (Σερβία)- Βάλουρ (Ισλανδία),
Ποτάισα Τούρντα (Ρουμανία)- Ντουντελάντζ (Λουξεμβούργο).


No comments