Βήμα πρόκρισης για Δούκα. Αύριο ο κρίσιμος επαναληπτικός για τους 8 του Τσάλεντζ Καπ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βήμα πρόκρισης για Δούκα. Αύριο ο κρίσιμος επαναληπτικός για τους 8 του Τσάλεντζ Καπ

Το πρώτο βήμα για να “σφραγίσει” το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ έκανε ο ΑΣΕ Δούκα, ο οποίος επιβλήθηκε της τούρκικης Τάσοβα Γιμπό με 32-28, στον πρώτο αγώνα των “16” του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Το συγκρότημα του Γιώργου Κρανάκη χρειάζεται πλέον μια ακόμα νίκη, ισοπαλία ή ήττα μέχρι 4 τέρματα και κάτω από τα 32 τέρματα, για να μπορέσει να πανηγυρίσει την πρόκριση και να συνεχίσει στον θεσμό.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Τάσοβα Γιμπό αιφνιδιάσε τον ΑΣΕ Δούκα και πήρε μια διαφορά 4 τερμάτων (7-3). Με αντεπίθεση και με τους Ντούνη και Μυλωνά να βρίσκονται σε εξαιρετική ημέρα, οι “μπλε” ροκάνισαν τη διαφορά και ισοφάρισαν σε 11-11 στο 21ο λεπτό. Ο
Ζαμπούνης έγραψε το 11-12 και εκεί ξεκίνησε ένας επιθετικός μονόλογος για τους παίκτες του Γιώργου Κρανάκη με το ημίχρονο να λήγει 18-14 υπερ της ομάδας του Αμαρουσίου.

Ο τερματοφύλακας του ΑΣΕΔ, Γιώργος Μπάρμπας ήταν εξαιρετικός και πάλι κάτω από τα δοκάρια
δίνοντας ώθηση στην ομάδα ενώ οι Τζηράς και Ζαμπούνης βομβάρδιζαν την αντίπαλη εστία με το σκορ να γίνεται 24-31 στο 55ολεπτό. Η τούρκικη ομάδα έψαχνε την αντίδραση όμως το μόνο που κατάφερε λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης να μειώσει στα 4 τέρματα (28-32). Το συγκρότημα του Δούκα παρά τη μεγάλη νίκη κρατά χαμηλούς τόνους καθώς μπροστά της το Σάββατο έχει ένα ακόμα παιχνίδι στο οποίο θα επιδιώξει να κάνει το 2 στα 2 για να “κλειδώσει” την πρόκριση.

ΤΑΣΟΒΑ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 28-32
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 7-5, 8-7, 10-9, 13-13, 14-18 (ημχ.), 16-20, 18-23, 21-26, 24-28, 24-31, 28-32.
ΤΑΣΟΒΑ (Μοχάμεντ Μπακίρ): Σκρόμπανετς 1, Τζούριτς 7, Μπαλάς 5, Μπόζκουρτ 1, Τουφεξιντέρε 4, Γιουζαμπένκο, Κλιάιτς, Τσαλισκάν, Μπιεγκάλ 4, Καράνοβιτς 1, Σαπούν, Κανμπέρογλου, Τσέλικ 5, Ταιφούρ.
ΑΣΕΔ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Μωραΐτης, Τόμπρος, Τζηράς 6, Ζαμπούνης 8, Μανουσέλης, Μπραουδάκης, Αποστολίδης 1, Μπάρμπας, Ντούνης 7, Μπάγιος 1, Ζιβούλοβιτς, Νταρσουλάντ, Αραπακόπουλος, Μυλωνάς 8.
Διαιτητές: Γιόβιτς- Αρναούτοβιτς (Βοσνία), Παρατηρητής: Κόχεν (Ισραήλ): Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 2/4-0/2

Ο δεξιός ίντερ του Δούκα Κώστας Ντούνης είπε: «Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα γνωρίζοντας ότι η Τάσοβα είναι καλή ομάδα με αθλητές που έχουν πολύ καλά ατομικά στοιχεία. Θέλαμε να τρέξουμε καθώς ξέραμε ότι είναι βαριά ως ομάδα και θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε. Τελείωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο, αύριο η πρόκριση θα εξαρτηθεί από το ποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και περισσότερες δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο πλέι μέικερ Παναγιώτης Αποστολίδης σχολίασε: «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Πρέπει αύριο να φανούμε εξίσου έτοιμοι για να πετύχουμε τον στόχο μας».

No comments