Η στοχοποίηση των ικανών και το παιδικό αφήγημα της ΟΧΕ για το Παγκόσμιο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η στοχοποίηση των ικανών και το παιδικό αφήγημα της ΟΧΕ για το Παγκόσμιο

Ύστερα από το χθεσινό άρθρο, σχετικά με την αβελτηρία της διακυβέρνησης του αθλήματος να εξασφαλίσει τα υπεσχημένα από τον απόλυτο άρχοντα του αθλήματος, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Δρ Χασάν Μουσταφά, ακολούθησε αναστάτωση. Γιατί αναδείχθηκε το θέμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από ποιον, ποιος με σχέση εργασίας με την ΟΧΕ έκανε like, πόσοι το είδαν, τι σχολίασαν και κάτι τέτοια ανούσια πράγματα. Όταν η "έρευνα" τελείωσε και χρεώθηκαν οι υπαίτιοι την ανακίνηση του θέματος, δημιουργήθηκε το παρακάτω αφήγημα ώστε να απορροφηθεί η καθολική αποδοκιμασία. Το αφήγημα είχε τρία κεφάλαια:


- Τα δικαιώματα ανήκουν στο BeIn οπότε ο Χασάν δεν εμπλέκεται
- Στάλθηκε επιστολή για το θέμα
- Ακόμα και να τα εξασφάλιζε η ΟΧΕ, δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον από τηλεοπτικό συνεργάτη

Δεν είχα σκοπό να επανέλθω στο θέμα, όμως ο εκφοβισμός και η άδικη στοχοποίηση ενός άξιου ανθρώπου που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης διεθνώς, επειδή τόλμησε να σχολιάσει τα αυτονόητα, με ενόχλησε πολύ. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

- Τα δικαιώματα ανήκουν στο BeIn οπότε ο Χασάν δεν εμπλέκεται
Ναι; Ε και; Δηλαδή ο Χασάν, ο ίδιος που παραχώρησε τα δικαιώματα στο BeIn, ήταν άφρων όταν το υποσχέθηκε παρουσία μάλιστα του ΓΓΑ; Δεν το ήξερε; Είδε κανείς την παρέμβαση του για το θέμα της μετάδοσης στη Γερμανία, μέθοδο την οποία θα μπορούσαμε να είχαμε κι εμείς; Εκεί δεν είχε τα δικαιώματα το BeIn; Ξέρουν μήπως οι εδώ πανεπιστήμονες, τους όρους της σύμβασης μεταξύ IHF και BeIn και εκφράζουν αυτή την άποψη;

- Στάλθηκε επιστολή για το θέμα
Ενδιαφέρον έχει το περιεχόμενο της επιστολής και ο χρόνος της αποστολής της. Πότε λοιπόν στάλθηκε αυτή η επιστολή; Τι απάντηση πήρε και πότε; Αν πήρε αρνητική απάντηση τότε ο Χασάν ήταν ένας δημαγωγός (πράγμα απίθανο) και η ΟΧΕ έπραξε τα πάντα στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της αλλά συνάντησε την άρνηση. Σε διαφορετική απάντηση τι μπορεί να συνέβη; Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν στάλθηκε επιστολή ή αν στάλθηκε δεν υπήρχε απάντηση. Κι αν δεν υπήρξε απάντηση; Επανήλθε η ΟΧΕ. Το λέω εκ πείρας, αφού στα θέματα αλληλογραφίας μεταξύ ΟΧΕ-IHF μερικές φορές συμβαίνουν μαγικά πράγματα. Με επιστολές να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται ξαφνικά. Όπως τότε με το Handball At School, με τον Χασάν να περνάει γενεές δεκατέσσερεις, τον τέως Πρόεδρο της ΟΧΕ Παντελή Χατζηιωάννου, που αγνοούσε ύπαρξη επιστολών.

- Ακόμα και να τα εξασφάλιζε η ΟΧΕ, δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον από τηλεοπτικό συνεργάτη
Πάντως φαντάζει εξαιρετικά αντιφατικό, ότι ενω υπήρχε πίστη ότι δεν θα βρεθεί τηλεοπτική στέγη, παρόλα αυτά στάλθηκε επιστολή. Δηλαδή η ΟΧΕ έστειλε την επιστολή, γνωρίζοντας ότι θα εκτεθεί στη συνέχεια αφού δεν θα έβρισκε κανάλι. Χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, φαντάζομαι ότι για να σταλεί η επιστολή, θα είχε γίνει προηγουμένως έρευνα σε FTA και συνδρομητικά κανάλια και θα υπήρχε μια εικόνα αν θα υπάρξει τηλεοπτικός συνεργάτης. Διότι αν η έρευνα θα ακολουθούσε της επιστολής, τότε μιλάμε για την επιτομή του σύγχρονου management.

Αυτές οι παρατηρήσεις στα κεφάλαια του αφηγήματος. Για μένα έγινε λάθος. Δεν πειράζει να κάνεις λάθος. Προσπάθησε όμως να το διορθώσεις. Η τρομοκρατία και η στοχοποίηση αποτελούν σπατάλη σημαντικής ενέργειας, ιδίως όταν αποδίδεται σε άτομα με αναγνωρισμένη προσφορά στο άθλημα και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Η λύση τώρα, είναι η Γερμανική. Live streaming στη σελίδα της ΟΧΕ ή unblock της διαδικτυακής πλατφόρμας του BeIn Sports.

Καλή επιτυχία στην ανδρών μας!!!

Στάθης Παπαχαρτοφύλης



No comments