Πλεονέκτημα για την παραμονή το Σεριφάτο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πλεονέκτημα για την παραμονή το Σεριφάτο

Σπουδαίο βήμα παραμονής για την ομάδα του Αιγίου
Στους 9 βαθμούς έφτασε το Σεριφάτο Αιγίου μετά την επικράτηση του με 25-24 επί του Φοίβου Συκεών. Η ομάδα του Αιγίου πλέον αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από τον αντίπαλο του στην… μάχη της παραμονής, ενώ έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι «μελανόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ για τη νίκη και κατάφεραν από την αρχή του παιχνιδιού να προηγηθούν στο σκορ και να διατηρούν το προβάδισμα για όλο το ημίχρονο που τελείωσε με το Σεριφάτο να προηγείται με 13-10.

Στην επανάληψη, οι Αιγιώτες μπήκαν ακόμα πιο δυνατά, με σκοπό να καθαρίσουν τη υπόθεση νίκη
με το σκορ να διαμορφώνεται στο 40ο λεπτό σε 18-13.  Ωστόσο, παρότι αυτή η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων έμεινε μέχρι το 45΄του παιχνιδιού (21-16) , οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Φοίβος Συκεών, με αντεπίθεση διαρκείας και εκμεταλλευόμενος την επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων, μείωσε στο 50΄σε δύο γκολ τη διαφορά(22-20), κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι.

Μάλιστα, δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε το ματς σε 24-24. Όμως το Σεριφάτο που αγωνιζοταν χωρος τον Σπύρο Μπαλωμένο, κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα (25-24), στο 59΄του ματς. Τέσσερα δευτερόλεπτα λοιπόν, πριν το τέλος του ντέρμπι, ο Φοίβος κέρδισε φάουλ, το οποίο εκτελέστηκε, με τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Μαγκαφουράκη, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τους δύο σημαντικούς πόντους στην υπόθεση παραμονή.

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 25-24
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-2, 6-4, 8-5, 10-8, 13-10 (ημχ.), 15-11, 18-13, 21-16, 22-20, 24-22, 25-24

ΣΕΡΙΦΑΤΟ: Νομικός 2, Δημητρηλουλόπουλος, Φάμπατς 4, Τσεύλικος 4, Σαμαράς 5, Στούμπης 2, Μπαξεβάνης, Στόσιτς 2, Αλεξόπουλος, Μαγκαφουράκης, Κολοκυθάς, Μπεκιάρης, Κμπιλασβίλι 6, Ζάτσε, Γιούπης, Γκιώνης

ΦΟΙΒΟΣ (Δημήτρης Πελεκίδης): Μπέτζιος, Πίτσιος 6, Βότσης 2, Μπαλαμός 6, Αλμπανίδης, Πόποβιτς, Ναουμίδης, Δεληζάνος 1, Ντουλματζής 2, Τσιντίδης, Μετσού 2, Καβουσανάκης, Μαυρόπουλος 2, Παπαγεωργίου, Τσαμεσίδης 3, Χατζής

Διαιτητές: Τσάκωνας- Τόλιος, Δίλεπτα: 7- 4 Πέναλτι: 5/7- 2/3

Δηλώσεις
Σεριφάτο (Σαμαράς): «Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς. Ήταν μονόδρομος. Το θέλαμε πάρα πολύ για τη συνέχεια, απέναντι σε μία ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους. Ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μία μεγάλη κοιλιά, αλλά βέβαια αυτό θα το δούμε στο βίντεο, ως προέκυψε. Ήταν και μία δύσκολη εβδομάδα γιατί τραυματίστηκε και ο Σπύρος Μπαλωμένος και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το ψυχολογικό κομμάτι. Και θέλω να αφιερώσω τη νίκη στο Σπύρο. Εμείς έχουμε έναν δρόμο μπροστά με στόχο την παραμονή. Κάναμε ένα βήμα σήμερα μεγάλο αλλά έχουμε πολύ δρόμο και πολύ δουλειά. Ευελπιστώ όμως στο τέλος ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.»

Φοίβος Συκεών (Παπαγεωργίου): «Ξεκινήσαμε πολύ νωθρά και στα δύο ημίχρονα. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν αδικαιολόγητη, ειδικά στα 10 πρώτα λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει το σκορ στα εφτά γκολ. Πραγματικά όλα τα παιδιά προσπαθήσανε, γυρίσανε το παιχνίδι. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι γιατί παίξαμε απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα όπως είναι το Αίγιο και θεωρώ ότι ίσως αξίζαμε να πάρουμε τον έναν βαθμό.»

No comments