Στο Λουξεμβούργο η ανδρών - Δηλώσεις Γραμματικού, Μάλλιου, Νικολαΐδη, Μπουκοβίνα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στο Λουξεμβούργο η ανδρών - Δηλώσεις Γραμματικού, Μάλλιου, Νικολαΐδη, Μπουκοβίνα

Φιλικό της Εθνικής Ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το EURO 2020- Μπουκοβίνας: «Βλέπουμε τα ματς σαν επίσημα»

Στην πόλη Πετάνζ, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με Γαλλία και Βέλγιο, έχει καταλύσει η Εθνική Ανδρών, η οποία θα προπονηθεί σήμερα στις 20:00 και αύριο την ίδια ώρα θα αντιμετωπίσει στην πόλη Ντουντελάντζ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Λουξεμβούργου. Αυτό θα είναι το πρώτο φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για τα προκριματικά του EURO 2020, ενώ την Πέμπτη στις 11:30 τα δύο συγκροτήματα θα αγωνιστούν ξανά στο ίδιο γήπεδο.

Η Ελλάδα ομάδα βρίσκεται στον 1ο όμιλο της 1ης προκριματικής φάσης της διοργάνωσης. Το
τουρνουά θα διεξαχθεί στο Τόρσβαν (13-15 Ιανουαρίου 2017) και η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Κύπρο (Σάββατο 14/1, 20:00) και τα Νησιά Φερόε (Κυριακή 15/1, 18:00).

Από την άλλη πλευρά το Λουξεμβούργο είναι στον 3ο όμιλο με αντιπάλους Ιταλία και Γεωργία. Μετά από συμφωνία των ομάδων το σύστημα διεξαγωγής είναι ένας εναντίον όλων, εντός και εκτός έδρας. Η ομάδα της Ιταλίας έχει ήδη δύο νίκες κόντρα στην Γεωργία και το Λουξεμβούργο θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Γεωργία (4/1 εκτός και 7/1 εντός) και Ιταλία (11/1 εντός, 15/1 εκτός).
Μόνο οι πρώτες ομάδες των ομίλων συνεχίζουν στην κυρίως προκριματική φάση.

Στην αποστολή μετέχουν –ως αρχηγός- ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Νίκος Γραμματικός, ο συνεργάτης του Γιώργος Βασιλειάδης, ο φυσιοθεραπευτής Παύλος Καλαβάζης και οι αθλητές: Τσιλιμπάρης, Παπαδιονυσίου, Κανδύλας (ΙΕΚ ΞΥΝΗ), Μωραϊτης, Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Αραπακόπουλος, Μπάγιος (ΑΣΕ Δούκα), Λοίζος, Αραμπατζής, Τσίλης (ΠΑΟΚ), Νικολαϊδης (ΑΕΚ), Κρητικός (Πανελλήνιος), Μπουκοβίνας (Φίλιππος Βέροιας), Μάλλιος (Ντάσεμπεργκ- Γερμανία), Χερουβείμ (Μπαρτσελόνα- Ισπανία).

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα αρχίσει στις 3 Ιανουαρίου 2017 και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου, ημέρα αναχώρησης της Εθνικής για τα Νησιά Φερόε. Η «γαλανόλευκη» στο διάστημα αυτό θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα απέναντι στην Τουρκία, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γραμματικός επεσήμανε: «Θα παίξουμε δύο δυνατά φιλικά με το Λουξεμβούργο. Θέλουμε να σχηματοποιήσουμε την πιο ισχυρή ομάδα ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων. Θα έχουμε δύο προσθήκες στις 3 Ιανουαρίου, του Γιάννη Μπασμαλή και του Βύρωνα Παπαδόπουλου. Υπάρχουν θέματα τραυματισμών, αλλά ελπίζω ότι θα ξεπεραστούν».
Για τα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας είπε: «Αυτό το χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία κάνει ότι μπορεί ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πιο έτοιμη στα Νησιά Φερόε. Δεν έχω παράπονο, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να έχεις Εθνική ομάδα πρέπει να κάνεις το αυτονόητο και το αυτονόητο στον αθλητισμό είναι αυτό που κάνουμε τώρα».

Ο πλέι μέικερ Χάρης Μάλλιος τόνισε: «Είναι μια καινούργια αρχή και θέλουμε να προετοιμαστούμε καλά για τα κρίσιμα ματς που έχουμε με Νησιά Φερόε και Κύπρο. Είναι σημαντικό ότι θα παίξουμε τέσσερα φιλικά με Λουξεμβούργο και Τουρκία για να αποκτήσει η ομάδα ρυθμό και συνέπεια. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε νέα πρόσωπα, αλλά και όρεξη. Το κεφάλι κάτω, να δουλέψουμε σκληρά και όλα θα πάνε καλά».

Ο αριστερός ίντερ Παναγιώτης Νικολαΐδης υπογράμμισε: «Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Θα κάνουμε δυνατές προπονήσεις και τέσσερα ισχυρά φιλικά και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση»

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας ομάδας Πέτρος Μπουκοβίνας τόνισε: «Ξεκινήσαμε από χθες την προετοιμασία μας για τους αγώνες του Ιανουαρίου. Οι προπονήσεις και τα φιλικά θα μας βοηθήσουν στο να είμαστε στο 100% έτοιμοι στα Νησιά Φερόε όπου θα πάμε για να πάρουμε την πρόκριση. Αύριο και μεθαύριο παίζουμε με μια χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα προόδου στο χάντμπολ και έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα στο πρωτάθλημα της. Δεν τα βλέπουμε ως δυο φιλικά, αλλά ως δυο επίσημα ματς. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και στα δυο παιχνίδια με καλές εμφανίσεις, έτσι ώστε να ανεβάσουμε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση μας».

No comments