Σπουδαία ακαδημαϊκή διάκριση για τον Π. Μελετάκο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σπουδαία ακαδημαϊκή διάκριση για τον Π. Μελετάκο

Το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνεται το πρώτο σεμινάριο  Sports Analytics στο οποίο συμμετέχει και ένας άνθρωπος του χάντμπολ, ο προπονητής του Άρη Νικαίας, Τάκης Μελετάκος. Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα Sport Analytic Group του Οικονομικού Πανεπιστημίου ειδικεύεται στην ποσοτική ανάλυση στα σπορ, στην μοντελοποίηση, ερμηνεία και πρόβλεψη των αθλητικών συναντήσεων, στην ανάλυση της αθλητικής απόδοσης και την ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης, τη μέτρηση της αγωνιστικής ισορροπίας και στα οικονομικά του αθλητισμού.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Stefan Kesenne, University Antwerp and University of Leuven,
διεθνούς κύρους θεωρούμενος από τους γκουρού οικονομολόγους του Αθλητισμού, καθώς επίσης τα μέλη και οι επιστημονικοί συνεργάτες της ερευνητικής ομάδας Αθλομετρίας και Αναλυτικής των Σπορ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι τιμητικό και για το άθλημα μας ο Τάκης Μελετάκος να βρίσκεται ως προσκεκλημένος ομιλητήςστο συγκεκριμένο σεμινάριο. Το θέμα του αφορά  την διαχρονική σύγκριση των πρωταθλημάτων χάντμπολ και μπάσκετ σε θέματα αγωνιστικής ισορροπίας. Συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές στατιστικής Ντζούφρας Ιωαννης και ΚαρλήςΔήμητρης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο ομοσπονδιακός προπονητής του βόλεϊ Δρίκος Σωτήρης και οι ερευνητές Μανασής Βασίλης και Γαλάνης Κώστας.

Λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα στην ιστοσελίδα:
http://aueb-analytics.wixsite.com/sports/workshop-program

Το Sports Analytics Workshop θα πραγματοποιηθεί 29-30/11 (ώρες 18.00 – 21.00) στο αμφιθέατρο της πτέρυγας Αντωνιάδου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. (ώρες 18.00 – 21.00).

No comments