Ψυχωμένη πρόκριση για Δούκα με άμυνα από γρανίτη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ψυχωμένη πρόκριση για Δούκα με άμυνα από γρανίτη

Επική πρόκριση Δούκα στους «16» του Τσάλεντζ Καπ με τρομερή εμφάνιση και ανατροπή

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του πέτυχε ο Δούκας με 24-16 επί του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ανατρέποντας το 27-21 του πρώτου αγώνα, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τους «16» του Τσάλεντζ Καπ. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» ήταν ψυχωμένη με έναν εντυπωσιακό Δημήτρη Μπραουδάκη κάτω από τα δοκάρια να έχει 18 επεμβάσεις (σε 32 σου) με ποσοστό 60% και τον Ζαμπούνη να πετυχαίνει 8 γκολ στην επίθεση. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας ήταν σε πολύ κακή ημέρα, με πολλά λάθη σε επίθεση και άμυνα.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ο Δούκας ήταν κυρίαρχος, παίζοντας εξαιρετική άμυνα με μπροστάρη τον Δημήτρη Μπραουδάκη να έχει 8 επεμβάσεις και ποσοστό κοντά στο 60%. Η άμυνα του Δούκα κράτησε χωρίς γκολ τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ στα πρώτα 13 λεπτά του αγώνα με τον Αλβανό να σκοράρει στο 13:08, μειώνοντας σε 3-1! Επιθετικά για την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» ξεχώρισε ο Ζαμπούνης που είχε τέσσερα τέρματα, ένα εκ των οποίων εντυπωσιακό από την περιφέρεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δούκας έφτασε γρήγορα στο +7 (13-6) με τον Αποστολίδη, ενώ όσο περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε, φτάνοντας ακόμα στα 9 τέρματα (18-9) στο 45:15.
Ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ μείωσε σε 19-13 στο 52’ με τον Αλβανό, αλλά γρήγορα η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» ανέκτησε και πάλι διαφορά 8 γκολ (23-15) με τον Ζαμπούνη στο 57’ και «καθάρισε» την πρόκριση, αφού λόγω περισσοτέρων εκτός έδρας γκολ, του αρκούσε διαφορά 6 τερμάτων.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. 24-16
Τα πεντάλεπτα: 1-0, 1-0, 4-1, 5-2, 8-5, 11-6 (ημχ.), 13-6, 15-8, 17-9, 19-11, 21-13, 24-16
ΑΣΕΔ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Μωραϊτης 3, Ζαμπούνης 8, Μανουσέλης, Βελαώρας, Μπραουδάκης, Αποστολίδης 2, Μπάρμπας, Ντούνης 1, Πάνου, Μπάγιος 3, Αντωνόπουλος, Νταρσουλάντ 2, Αραπακόπουλος 2, Κυρκίτσος, Μυλωνάς 3
ΙΕΚ ΞΥΝΗ (Παναγιώτης Ιατρούδης): Τσακνής, Κωστακίδης, Καραμπουρνιώτης, Λαδάκης, Αργυράκης, Γκέρτσος, Μελετάκος, Κανδύλας 1, Αλβανός 6, Παπαδιονυσίου 3, Παπακυπριανού 2, Τσιλιμπάρης, Ξαγοράρης, Λιόλιος, Χάλαρης, Κεδέρης 4.
Διαιτητές: Μανέα- Ιλιέσκου (Ρουμανία), Παρατηρητής: Κωνσταντίνου (Κύπρος), Δίλεπτα: 3-3, Πέναλτι: 3/4-4/6

Δηλώσεις
Χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ήταν και ο προπονητής του Δούκα, Γιώργος Κρανάκης ο οποίος μοίρασε πολλά μπράβο στους παίκτες του για τη σπουδαία νίκη και την εικόνα που παρουσίασαν. “’Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου για την εικόνα που παρουσιάσαν. Δείξαμε χαρακτήρα, ήμασταν ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι και δίκαια φτάσαμε στην ανατροπή και την πρόκριση”.

Ο αρχηγός του Δούκα Στάθης Ζαμπούνης είπε: «Είμαι χαρούμενος όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και γιατί η ομάδα είχε πολύ καλή αντίδραση στην κακή εμφάνιση της Τετάρτης. Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να μας μείνει. Ότι και να γίνεται την επόμενη ημέρα πρέπει να το ξεχνάμε και να προχωράμε. Η ήττα από την ΑΕΚ και ο τρόπος που ήρθε μας έθιξε τον εγωισμό μας και μπήκαμε συγκεντρωμένα. Είχαμε πολύ καλή άμυνα και σε καλή ημέρα τον τερματοφύλακα μας τον Δημήτρη Μπραουδάκη. Κάναμε αυτό που πρέπει, ήμασταν έξυπνοι και το εκμεταλλευτήκαμε».

Ο δεξιός ίντερ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αλέξης Αλβανός σχολίασε: «Είχαμε ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο με πολλά τεχνικά λάθη και άστοχα σουτ από τα έξι μέτρα. Κατάφερε και πήρε διαφορά ο Δούκας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερο πρόσωπο, αλλά δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε το ματς. Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας στη σεζόν έως τώρα. Δείξαμε αδυναμία, ενώ έπρεπε να παίξουμε πιο ήρεμα και πιο πειθαρχημένα. Σε αυτό το επίπεδο όταν δεν μπορείς να βάλεις τα εύκολα γκολ, το πληρώνεις. Ακολουθεί ένα εξίσου δύσκολο ματς την Τετάρτη με τον Πανελλήνιο. Είχαμε μία σειρά παιχνιδιών που μας κούρασε. Ο Πανελλήνιος είναι ανταγωνιστικός, πρέπει να είμαστε σοβαροί για να κερδίσουμε».


No comments