Handball Premier: Με μεγάλο ντέρμπι Διομήδη - ΙΕΚ Ξυνή η 6η αγωνιστική. Δηλώσεις πρωταγωνιστών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Handball Premier: Με μεγάλο ντέρμπι Διομήδη - ΙΕΚ Ξυνή η 6η αγωνιστική. Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Ντέρμπι στην Νέα Κίο ανάμεσα σε Διομήδη και ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μεγάλο ματς στην Έδεσσα με τον Αερωπό να υποδέχεται τον Πανελλήνιο

Μία αγωνιστική απέμεινε, πριν την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών. Στην 6η αγωνιστική της Handball Premier δεσπόζει η μεγάλη αναμέτρηση στη Νέα Κίο ανάμεσα στον πάντα επικίνδυνο Διομήδη και τον πρωτοπόρο ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Πιο αναλυτικά


ΠΑΟΚ- ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ (14:00)
Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα του στην Νέα Ιωνία, θέλει να επιστρέφει στις επιτυχίες απέναντι στο Σεριφάτο. Η ομάδα του Αιγίου έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες και δεν θα είναι εύκολη «λεία» για τον «δικέφαλο», κάτι που επεσήμανε και ο αριστερός εξτρέμ Νίκος Νικολαϊδης: «Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Το Σεριφάτο είναι μια ομάδα επικίνδυνη που έχει κάνει αρκετές εκπλήξεις. Πρέπει να αφήσουμε την ήττα από τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ πίσω και να κοιτάξουμε μπροστά. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι».
Από την πλευρά του ο αρχηγός του Σεριφάτου Άγγελος Γιούπης είπε: «Είμαστε έτοιμοι για αυτό το δύσκολο ματς. Έχουμε δουλέψει αυτή την εβδομάδα. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Υστερούμε λίγο αμυντικά, αλλά η άμυνα είναι πάντα θέμα διάθεσης. Θέλουμε να κόψουμε τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου.
Έχουμε περισσότερα να κερδίσουμε παρά να χάσουμε από αυτό το ματς».

ΑΕΚ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (16:00)
Την εξαιρετική της πορεία θέλει να συνεχίσει η ΑΕΚ που βρίσκεται σε τροχιά τετράδας. Η «Ένωση» θα υποδεχθεί την μαχητική ΑΕΣΧ Πυλαίας που αν και νεοφώτιστη έχει καταφέρει να πάριε ήδη 3 πόντους.
Ο αριστερός εξτρέμ της ΑΕΚ Διονύσης Γεωργιάδης σχολίασε: «Είναι ένα ματς από το οποίο πρέπει να πάρουμε τους δύο βαθμούς και να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε μέχρι τώρα. Η Πυλαία ανταγωνιστική ομάδα, αλλά πιστεύω ότι αν έχουμε μία στάνταρ απόδοση θα κερδίσουμε». Για την πορεία της ομάδας και τους στόχους της είπε: «Η αλήθεια είναι ότι για τον κόσμο έξω από την ομάδα είναι έκπληξη η πορεία μας. Για εμάς που είμαστε μέσα, είχαμε εξαρχής πίστη στις δυνατότητές μας. Έφυγαν ο Γιάννης (Αργανίτης) και ο Χριστόφορος (Μπακαούκας) και πάντα η κάθε αλλαγή σελίδας είναι δύσκολη. Ωστόσο έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Υπάρχει εμπειρία και με την προσθήκη των δύο, δημιουργήσαμε πολύ καλό σύνολο. Αν υπάρχει διοικητική σταθερότητα και γήπεδο για προπονήσεις, θεωρώ ότι αντικειμενικός και ρεαλιστικός στόχος μας πρέπει να είναι η τετράδα».
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και νυν πλέι μέικερ της ΑΕΣΧ Πυλαίας Χρήστος Παπαδόπουλος επεσήμανε: «Έχουμε δύσκολη αποστολή σε μία δύσκολη έδρα. Προσπαθούμε να πάρουμε από κάθε παιχνίδι το καλύτερο. Πιστεύω ότι αν βρούμε την ΑΕΚ σε κακή ημέρα, μπορούμε να χτυπήσουμε το ματς. Θα παίξει ρόλο ο ρυθμός και φυσικά να μην κάνουμε το εύκολο λάθος γιατί η ΑΕΚ έχει έμπειρους παίκτες και θα το εκμεταλλευτεί. Για μένα η πορεία της ΑΕΚ δεν είναι έκπληξη και μάλιστα πιστεύω ότι θα συμμετέχει στα πλέι οφ».

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ (18:00)
Οι «Λύκοι» βρίσκονται ήδη στο -6 από την κορυφή και -3 από την τετράδα, κατάσταση ασυνήθιστη για την ομάδα. Θα δώσει ένα ακόμα ντέρμπι, το 4ο μετά από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Δούκα, από τα οποία, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό. Αντίθετα ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και επιθυμεί να διευρύνει το νικηφόρο σερί του.
Ο παίκτης του Διομήδη Σωτήρης Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Το Σάββατο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Ξέρουμε ότι η αποστολή μας είναι δύσκολη, αλλά δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Αν καταφέρουμε και κρατήσουμε το μυαλό μας για όλο το παιχνίδι και εφαρμόσουμε όλα όσα δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα, θα επιβάλουμε τον ρυθμό μας, παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις που θα έπρεπε και η εικόνα μας στο γήπεδο δεν αποτυπώνει τις πραγματικές δυνατότητες τις οποίες έχουμε ως ομάδα. Μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε που μπορούμε να φτάσουμε, αφού μέρα με την μέρα βρίσκουμε τα πατήματά μας περισσότερο και θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για αυτό».
Ο πλέι μέικερ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πέτρος Κανδύλας επεσήμανε: «Δύσκολο ματς. Παραδοσιακά σε αυτή την έδρα όλοι δυσκολεύονται. Έχουμε δουλέψει πάνω στην άμυνα του Διομήδη. Το παιχνίδι θα κριθεί στην αμυντική λειτουργία. Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει πολύ καλά. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (18:00)
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Αερωπός, ο οποίος θα ψάξει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πανελλήνιο. Από την άλλη πλευρά ωστόσο οι «Ολυμπιονίκες», έχουν ήδη 7 πόντους και δείχνουν ικανοί να πάρουν αποτέλεσμα από κάθε παιχνίδι, έχοντας αλλάξει φανερά το στάτους τους, την φετινή σεζον.
Ο πλέι μέικερ του Αερωπού Λεύτερης Σεϊρεκίδης είπε: «Πρέπει να κερδίσουμε, να δείξουμε αρκετά πράγματα. Θέλουμε κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Όλα είναι στο χέρι μας, από εμάς εξαρτάται».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανελληνίου Γιώργος Ζαραβίνας τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο παραδοσιακά λόγω έδρας, ενώ το κάνει ακόμα πιο δύσκολο το γεγονός ότι ο Αερωπός θέλει οπωσδήποτε την νίκη. Οι στόχοι μας μπαίνουν από αγώνα σε αγώνα. Μέχρι στιγμής θεωρητικά είχαμε βατούς αγώνες. Το πρωτάθλημα είναι Μαραθώνιος. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως δουλεύουμε καθημερινά και σε κάθε ματς προσπαθούμε για το 100%».

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (18:00)
Αυθημερόν θα ταξιδεύσει ο Φίλιππος στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Άρη Νίκαιας. Οι Βεροιώτες δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες μετά και την ήττα από την ΑΕΚ. Ο Άρης δεν έχει ακόμα βαθμούς, αλλά είναι μια ομάδα που στην έδρα της είναι πάντα επικίνδυνη.
Ο τεχνικός του Άρη Τάκης Μελετάκος είπε: «Για εμάς όλα τα ματς είναι δύσκολα. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Ερχόμαστε από κακή εμφάνιση κόντρα στον Πανελλήνιο. Παίζουμε με τον Φίλιππο που σε όποια κατάσταση και αν είναι, έχει βαριά φανέλα. Ακόμα δεν έχουμε μπει τον ρυθμό της κατηγορίας. Συνεχίζουμε και πιστεύω θα έρθουν τα αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο Στέλιος Σεϊρεκίδης είπε: «Στόχος είναι να πάρουμε το ματς. Δεν έχουμε δέσει ακόμα 100%. Έχουμε κάνει πολλές αλλαγές, υπάρχουν παιδιά που για πρώτη φορά παίζουν μαζί. Η ομάδα δουλεύει καθημερινά, η εμπειρία αποκτιέται με τον χρόνο». Για την… μάχη της τετράδας είπε: Πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί. ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ και ΠΑΟΚ έχουν προβάδισμα για τις δύο θέσεις της τετράδας, οι άλλες δύο θέσεις θα παιχτούν μέχρι το φινάλε».

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (19:30)
Ο ανεβασμένος ψυχολογικά και αγωνιστικά Δούκας θα φιλοξενήσει τον Φοίβο Συκεών στο Δαϊς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 2 πόντους με δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και θα ταξιδεύσει αύριο αυθημερόν με στόχο ότι το καλύτερο. Από τους γηπεδούχους θα λείψουν Τόμπρος, Ζιβούλοβιτς, Τζηράς και αμφίβολοι είναι οι Ντουρσαλάντ, Μυλωνάς, Μωραϊτης, Μανουσέλλης, ενώ από τον Φοίβο θα απουσιάσουν οι Μαυρόπουλος, Βότσης, Ναουμίδης, Λιάπης, Μανωλούδης.
Ο αρχηγός του Δούκα Στάθης Ζαμπούνης είπε: «Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να έχει νόημα η μεγάλη νίκη στην Νέα Κίο. Ο Φοίβος είναι έμπειρη ομάδα, παίζει χρόνια στην Α1. Περιμένω ένα ματς δύσκολο και κλειστό.
Είναι λογικό όλο και καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Είμαστε μια ομάδα με καινούργιους παίκτες και αρκετούς τραυματισμούς. Με εμφανίσεις όπως στη Νέα Κίο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Ο προπονητής του Φοίβου Δημήτρης Πελεκίδης σχολίασε: «Κατεβαίνουμε για το καλύτερο. Δεν παρατάμε παιχνίδια. Είναι πολύ δύσκολο ματς, ο Δούκας είναι σε ανοδική πορεία, ωστόσο δεν είναι φόβητρο, όλες οι ομάδες έχουν τις αδυναμίες τους».

Το πρόγραμμα
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016
Handball Premier (6η αγωνιστική)
Σπίτι του Χάντμπολ 14:00, ΠΑΟΚ- Σεριφάτο Αιγίου (Χασκής- Στεφανίδης, Παρτεμιάν)
Καματερού 16:00, ΑΕΚ- ΑΕΣΧ Πυλαίας (Καραπάνος- Αβράμης, Γαβριήλ)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός- Πανελλήνιος (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- Φίλιππος Βέροιας (Παπαματθαίου- Χρηστίδη, Παπαματθαίου)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Αντωνόπουλος)
Δαϊς 19:30, ΑΣΕ Δούκα- Φοίβος Συκεών (Τσάκωνας- Τόλιος, Κυριακούλιας)

Βαθμολογία (Σε 5 ματς)
Ομάδα Γκολ Β
1. ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΝΙ 137-109 10
2. ΠΑΟΚ 142-109 8
3. ΑΣΕ Δούκα 111-114 8
4. ΑΕΚ 141-129 7
------------------------------------------------------------
5. Πανελλήνιος 109-100 7
6. Σεριφάτο Αιγίου 142-140 6
7. Φίλιππος Βέροιας 119-117 5
8. Διομήδης Άργους 123-118 4
9. ΑΕΣΧ Πυλαίας 114-122 3
10. Φοίβος Συκεών 98-114 2
--------------------------------------------------------------
11. Αερωπός Έδεσσας 123-140 0
12. Αρης Νίκαιας 99-146 0

No comments