Μεγάλη κοινωνική διάσταση στην εκδήλωση της Πλατείας Κοτζιά - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλη κοινωνική διάσταση στην εκδήλωση της Πλατείας Κοτζιά

Μεγάλη πολυδιάστατη και πολύπλευρη εκδήλωση με κύριο θέμα το χάντμπολ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 10:00-14:00 στην πλατεία Κοτζιά στο πλαίσιο του προγράμματος Be Active, όπως σας είχαμε ενημερώσει. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Αθηναίων, ο ΟΠΑΝΔΑ και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι το «Ελάτε να παίξουμε χάντμπολ και να προσφέρουμε», αφού για μια ακόμα φορά η ΟΧΕ συνδυάζει τον αθλητισμό με την κοινωνική δράση και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Θα συμμετέχουν εκατοντάδες μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες 8-14 ετών από τα σωματεία της
Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ), παιδιά από τις σχολικές μονάδες της περιοχής, ενώ η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε παιδί που θέλει να γνωρίσει το άθλημα.

Στην γιορτή θα μπορούν να πάρουν μέρος και οι γονείς παίζοντας με τα παιδιά τους, αφού αυτό είναι ακριβώς και το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής, ενώ θα υπάρξει ξεχωριστός αγώνας ανάμεσα σε καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και βετεράνους του αθλήματος.

«Γίνε ενεργός όχι μόνο για τον εαυτό σου, γίνε ενεργός και για τους άλλους»
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, πρωτοπόρος στις αθλητικές- κοινωνικές δράσεις με τα μότο: «Βe Active, Be Human, Be Handball» και «Be Active but not only for yourself. Be Active for the others» συμβάλλει στην στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Έτσι στην εκδήλωση θα βρίσκεται ο Κώστας Πολυχρονόπουλος με την «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος» που θα μαγειρέψει για όλους τους παρευρισκόμενους

Θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων για την «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος», συλλογή τροφίμων και φαρμάκων με την βοήθεια του Δικτύου Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων, συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής για το hot spot του Δήμου Τρικκαίων.

Ιατρικά θέματα
Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και το σημαντικό ρόλο της άθλησης, για την οστεοπόρωση και την διατροφή μέσα από ενημερωτικά έντυπα και για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

No comments