Περιφέρεια Αττικής: Οδηγία για το χάντμπολ σε όλα τα νέα γήπεδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Περιφέρεια Αττικής: Οδηγία για το χάντμπολ σε όλα τα νέα γήπεδα

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια που θα κατασκευαστούν ή θα επισκευαστούν από εδώ και στο εξής να προβλέπεται ο απαραίτητος αγωνιστικός χώρος για το χάντμπολ. Ένα χρόνιο πρόβλημα του αθλήματος από την ημέρα της γέννησης του στην Ελλάδα το 1977, αρχίζει να λύνεται, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής, η οποία είχε αποστείλει πρόσφατα στην Περιφέρεια Αττικής και σχετικό ψήφισμα από την Γενική Συνέλευση των Σωματείων της.

Μετά από αρκετές συναντήσεις -η τελευταία ανάμεσα στον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Σπύρο Πάντζα και τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Σ.Χ.Α. Δημήτρη Σταυρακάκη- έγινε το πρώτο βήμα, ώστε ο αποκλεισμός του αθλήματος από τους
αθλητικούς χώρους να φτάσει στο τέλος του. Η σημερινή οδηγία της Περιφέρειας Αττικής –για πρώτη φορά στην ιστορία- προς τις τεχνικές υπηρεσίες της -η οποία κοινοποιήθηκε στην ΟΧΕ- αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις στα 39 χρόνια του αθλήματος, αφού το γηπεδικό πρόβλημα, αποτελούσε μοναδική τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την διάδοση του χάντμπολ σε όλη την επικράτεια.

Το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής
«Θέμα: Οδηγία προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες τα Περιφέρειας Αττικής για το άθλημα της Χειροσφαίρισης
Λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης με το άθλημα στην Περιφέρεια Αττικής από την έλλειψη χώρων ζητάμε εφεξής:
1) Κατά την κατασκευή νέων Κλειστών Γυμναστηρίων ή την επισκευή και συντήρηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια να προβλέπονται τα μέτρα 20Χ40 για τον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές του αθλήματος.
2) Να κατασκευάζονται 4 αποδυτήρια για τις ομάδες και όχι 2 όπως παρατηρείται συνήθως καθώς είναι απαραίτητα για την ομαλή διεξαγωγή αγώνων»

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος οφείλει να ευχαριστήσει θερμά τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής και Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Σπύρο Πάντζα για την κατανόηση και άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα της Ομοσπονδίας και της ΕΣΧΑ.

«Θα φροντίσουμε να έχουν στέγη όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα»
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Σπύρος Πάντζας επεσήμανε: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει νέα και μοντέρνα αντίληψη των πραγμάτων. Αφουγκράζεται τα προβλήματα όλων των αθλημάτων και των Ομοσπονδιών. Δεν κάνει διακρίσεις σε αθλήματα πρώτης, δεύτερης και τρίτης ταχύτητας γιατί θεωρεί ότι ο αθλητισμός και η άθληση γίνεται μέσω όλων των αθλημάτων, των αθλητικών δραστηριοτήτων και είναι δημόσιο αγαθό. Όσον αφορά την οδηγία που αφορά το χάντμπολ προς τις τεχνικές υπηρεσίες, είχαμε κάνει μία συνάντηση, ακούσαμε το δίκαιο αίτημα τους και όχι απλά το βρήκαμε λογικό, αλλά θεωρούμε και αδιανόητο το πώς μέχρι σήμερα, ενώ κατασκευάζονταν καινούργια γυμναστήρια, δεν είχαν τις προδιαγραφές, ώστε να καλλιεργηθούν όλα τα αθλήματα. Η Περιφέρεια Αττικής έχει έναν αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό για τι αθλητικές υποδομές -περίπου 140 εκατομμυρίων ευρώ-και σε όλα τα νέα γυμναστήρια που θα κατασκευαστούν εξ’ αρχής θα φροντίσει να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές, ώστε να έχουν στέγη όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα».

«Περιμένουμε σχετική απόφαση και από τις υπόλοιπες Περιφέρειες»
Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταυρακάκης δήλωσε: «Το πρώτο βήμα για να υπάρξει νομιμότητα και ισονομία σε ότι αφορά την αντιμετώπιση που πρέπει να έχει το Χάντμπολ από τους Φορείς του Κράτους που κατασκευάζουν Κλειστά Γυμναστήρια, έγινε, με την συγκεκριμένη οδηγία της Περιφέρειας Αττικής.
Λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το άθλημα μας, ειδικότερα στην περιοχή της Αττικής, αφού τα 2/3 των Κλειστών Γυμναστηρίων που κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα δεν πληρούν τις προδιαγραφές για το Χάντμπολ.
Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σχετική απόφαση και από τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, αλλά και από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που κατασκευάζει τα κλειστά γυμναστήρια στις Σχολικές Μονάδες, ώστε να σταματήσει αυτός ο «ρατσισμός» εις βάρος του αθλήματος μας.
Εκ μέρους της ΕΣΧΑ ευχαριστούμε τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού Σπύρο Πάντζα ο οποίος αμέσως μόλις του γνωστοποιήθηκε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων της Ένωσης, έδειξε ενδιαφέρον και προχώρησε στην έκδοση της σχετικής οδηγίας».

No comments