Προς απαγόρευση η χρήση κόλλας το 2017 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Προς απαγόρευση η χρήση κόλλας το 2017

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης προανήγγειλε την απόφαση της, ότι στο μέλλον δεν θα επιτρέπεται πλέον η χρήση κόλλας. Αρκετές παράμετροι ελήφθησαν υπόψη στην λήψη αυτής της απόφασης.

Πρώτα απ 'όλα, η ίδια η κόλλα δημιουργεί πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ότι είναι ανθυγιεινή για τους παίκτες, αλλά πολλές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο δεν επιτρέπουν τη χρήση κόλλας, αφ 'ενός λόγω της ανάγκης για καθαρισμό των δαπέδων, γεγονός το οποίο συνδέεται με επιπλέον έξοδα, και αφ' ετέρου διότι η κόλλα καταστρέφει τα πατώματα. Επιπλέον, τα χρώματα της μπάλας, πολλές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κάθε πρωτάθλημα για να ταιριάζει με τα
χρώματα της αντίστοιχης χώρας, δεν είναι ορατά πλέον μετά από αρκετά λεπτά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αφού η μπάλα είναι καλυμμένη με κόλλα. Επιπλέον, μερικοί γονείς δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να παίξουν χάντμπολ, λόγω της κόλλας.

Η Molten πριν από την υπογραφή της σύμβασης με την IHF ως επίσημος προμηθευτής μπαλών στις διοργανώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ζήτησε να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Μέχρι τώρα η Molten, έχει ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για να αναπτύξει κατάλληλη τεχνολογία. Η έρευνα διαρκεί ήδη δύο χρόνια τώρα και η ανάπτυξη θα ολοκληρωθεί αισίως μέχρι το τέλος του 2017 το αργότερο, χρόνος στον οποίο προβλέπεται ότι θα τεθεί σε ισχύ ο συγκεκριμένος κανονισμός και αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί η μπάλα με την νεα τεχνολογία. Σε περίπτωση που η νέα μπάλα είναι έτοιμη και δοκιμασμένη, η αλλαγή στους κανόνες θα παρουσιαστεί για έγκριση στο Κογκρέσο της IHF το 2017 κι εάν το Κογκρέσο εγκρίνει, ο κανόνας αυτός θα είναι δεσμευτικός για όλους τους αγώνες χάντμπολ σε όλο τον κόσμο.

No comments