Κ. Γκαντής: "Η Ομοσπονδία και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα, υλοποιεί την ίδια πολιτική" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κ. Γκαντής: "Η Ομοσπονδία και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα, υλοποιεί την ίδια πολιτική"

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Νίκου Γραμματικού, αναφέρθηκε στην ιστορία του Νίκου Γραμματικού, για το νεο σύστημα του πρωταθλήματος, ενώ ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ αναφέρθηκε στην επικείμενη συμφωνία για την χρήση της αίθουσας Γ. Κασιμάτης του ΟΑΚΑ από την ΟΧΕ και τα σωματεία. Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν


«Η Εθνική Ανδρών είναι πρώτη προτεραιότητα»


Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος): «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Επιλέξαμε για την συνέντευξη Τύπου τον χώρο, όπου κατέλυσε η Εθνική Ανδρών για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Νίκου Γραμματικού. Νωρίτερα είχαμε και μια πρώτη συζήτηση ανάμεσα στην διοίκηση, τους αθλητές και το τεχνικό επιτελείο. Ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τον νέο προπονητή. Μετά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον Ιανουάριο, η Ομοσπονδία αποφάσισε να πάει σε μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Πριν ένα μήνα έγινε η επιλογή στο πρόσωπο του Ολυμπιονίκη και Παγκοσμιονίκη Νίκου Γραμματικού με θητεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι γνώριμος σε όλους σας. Είναι γνωστό το όνομα του σε όλον τον φίλαθλο κόσμο στην Ελλάδα και πέρα από τα όρια του χάντμπολ. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται μαζί η Ομοσπονδία, καθώς πριν κάποια χρόνια ήταν προπονητής της Εθνικής Νέων. Έχω την εντύπωση ότι η πορεία του Νίκου Γραμματικού στην Εθνική, πιστοποιεί από μόνη της και την αγάπη του για την ομάδα. Ξέρει το ελληνικό χάντμπολ, τους αθλητές, έχει την τεχνογνωσία για να διαχειριστεί την όλη κατάσταση. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας. Όπως γνωρίζεται το διάστημα 13-15 Ιανουαρίου 2017 στα Νησιά Φερόε, θα διεξαχθούν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες για τα προκριματικά του EURO 2020 με αντιπάλους τα Νησιά Φερόε και την Κύπρο, όπου προκρίνεται μία ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα η Εθνική θα αγωνιστεί σε δύο διεθνή φιλικά απέναντι στην Τυνησία, που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο προπονητής θα έχει την ευκαιρία να δει σε αυτά τα παιχνίδια σε τι επίπεδο βρισκόμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Αυτή η συνεργασία ότι και να γίνει θα αφήσει το αποτύπωμα της στο ελληνικό χάντμπολ. Εύχομαι αυτή την πορεία που είχε ως αθλητής στην Εθνική να την έχει και ως προπονητής».

Για το αν η Ομοσπονδία έχει εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους για να έχει ένα καλύτερο μέλλον η Εθνική Ανδρών:
«Η Ομοσπονδία και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα, υλοποιεί την ίδια πολιτική. Η Εθνική Ανδρών είναι πρώτη προτεραιότητα. Φέτος ειδικά έχουμε κάνει επανεκκίνηση και στην Εθνική Γυναικών και στην Νέων και στην Εφήβων και στο Beach Handball. Είναι αλήθεια ότι τα οικονομικά μας δεν είναι σε καλό επίπεδο. Ξέρει και ο προπονητής την κατάσταση. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θα δώσουμε και αυτά που δεν έχουμε».

Για το νέο πρωτάθλημα:
«Έγιναν διάφορες προτάσεις για την αλλαγή του συστήματος και επιλέξαμε το σύστημα που παρουσιάστηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό επιλέχθηκε για δύο λόγους. Πρώτον λόγω της οικονομικής κατάστασης των σωματείων με τα οποία έχουμε άριστη επικοινωνία και δεύτερον για να έχουμε μεγαλύτερο κενό για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την Εθνική Ανδρών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερο μπάτζετ για τις Εθνικές ομάδες και την ανάπτυξη».

«Η συνεργασία με το ΟΑΚΑ είναι στρατηγικής σημασίας για την Ομοσπονδία»

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Σας καλωσορίζουμε σε έναν χώρο που έχει ιστορική σημασία για την Εθνική Ανδρών. Είμαστε σήμερα εδώ για να παρουσιάσουμε εντός εισαγωγικών, τον Νίκο Γραμματικό, διότι όλοι τον γνωρίζετε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερης παρουσίασης. Δεν υπάρχει άνθρωπος του ελληνικού αθλητισμού που να μην τον γνωρίζει. Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του ελληνικό χάντμπολ και ένα σπουδαίο όνομα. Ωρίμασαν οι συνθήκες για να αξιοποιηθεί προπονητικά στην Εθνική Ανδρών, στην οποία προσέφερε τα μέγιστα ως αθλητής με αποκορύφωμα την Ολυμπιάδα του 2004 και το Παγκόσμιο του 2005. Είναι σημειολογικό το γεγονός ότι τα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο της Εθνικής, θα είναι στην Τυνησία, εκεί που το 2005 μαζί με τους συμπαίκτες του, κατέλαβαν την 6η θέση στον κόσμο. Καλωσορίζω και επισήμως τον Νίκο στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας».

Για το γηπεδικό πρόβλημα της Εθνικής και κάποιων σωματείων, όπως η ΑΕΚ:
«Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει το ελληνικό χάντμπολ και ειδικότερα τα σωματεία της Αθήνας πάρα πολλά χρόνια. Ένας από τους βασικούς στόχους της Ομοσπονδίας ήταν να εξασφαλιστεί μία εγκατάσταση που θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς του χάντμπολ στην Αττική. Να αποκτήσουν ένα σπίτι στην Αθήνα όλες οι Εθνικές ομάδες και παράλληλα να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και σωματεία που έχουν πρόβλημα, ένα από αυτά είναι και η ΑΕΚ. Άρα λοιπόν έχουμε κάνει αθόρυβα όλο αυτό το διάστημα κινήσεις πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Έχουμε μια καταρχήν συμφωνία με το ΟΑΚΑ για την αίθουσα Γ. Κασιμάτης. Η συμφωνία αφορά το ΟΑΚΑ και την ΟΧΕ. Κάποιες ώρες καθημερινά η αίθουσα θα χρησιμοποιείται από την Ομοσπονδία. Επίσης θα γίνουν και κάποιες εργασίες (είτε σε επίπεδο τεχνικό, είτε υλικού) από τους δύο φορείς, ώστε να διεξάγονται εκεί και αγώνες. Είναι ένα project σε εξέλιξη. Είμαστε στην διαδικασία να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Από κει και πέρα μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα μπούμε και στην διαδικασία να μιλήσουμε και για κάποια σωματεία, όπως είναι και η ΑΕΚ. Αυτή είναι η τωρινή πραγματικότητα. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε οριστική συμφωνία. Για εμάς είναι μία συνεργασία στρατηγικής σημασίας, διότι αποκτούμε σπίτι στην Αττική για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Φυσικά εκεί δεν μπορεί να παίζει η Εθνική Ανδρών επίσημα παιχνίδια, διότι απαιτείται γήπεδο με αντικριστή κερκίδα».

Για το γηπεδικό πρόβλημα και τις ενέργειες της ΟΧΕ:
«Ετοιμάζουμε ένα έγγραφο προς τους αρμόδιους φορείς, το Υπουργείο, την Περιφέρεια και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων που θα γίνεται αναφορά στο πρόβλημα μας, ειδικότερα στην Αττική. Γενικότερα το θέμα είναι οι προδιαγραφές των κλειστών γυμναστηρίων. Θα πρέπει να σταματήσει ο τεχνικός ρατσισμός εναντίον του χάντμπολ εδώ και 25 χρόνια. Δεν μπορεί να χτίζονται κλειστά γυμναστήρια σε τεράστιες εκτάσεις και να είναι προδιαγραφών αυστηρά μόνο για μπάσκετ. Τελευταίο παράδειγμα είναι το κλειστό των Αγίων Αναργύρων. Ένα γήπεδο που ήταν από τα πρώτα που παιζόταν χάντμπολ στην Αττική. Γκρεμίστηκε για να χτιστεί καινούργιο, το οποίο είναι μικρότερο και δεν χωράει το άθλημα!»

No comments