Λάμψη για το άθλημα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λάμψη για το άθλημα

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η προηγούμενη σεζόν, αλλά ξεκίνησε και η επόμενη στο ελληνικό χάντμπολ

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του Μουσείου της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά η ετήσια εκδήλωση της ΟΧΕ.
Στην κλήρωση των πρωταθλημάτων Handball Premier, Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών της περιόδου 2016-2017, προέκυψαν ντέρμπι με το… καλημέρα.

Στην πρεμιέρα της Handball Premier στις 24 Σεπτεμβρίου θα αναμετρηθούν Διομήδης Άργους και
ΑΕΚ, αλλά και τα παρακάτω ζευγάρια: Π.Α.Ο.Κ. - Άρης Νίκαιας, Ι.Ε.Κ. Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ - Φοίβος Συκεών, Νικητής Μπαράζ - Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας, Πανελλήνιος Γ.Σ. - Φίλιππος Βέροιας, Αερωπός Έδεσσας - Α.Σ.Ε. Δούκα.

Στην 1η αγωνιστική (15 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί και το μεγάλο ντέρμπι της Α1 Γυναικών ΠΑΟΚ- Νέα Ιωνία, που πέρσι διεκδικήσαν και μοιράστηκαν τελικά τους εγχώριους τίτλους. Οι υπόλοιποι αγώνες: Αμύντας Αμυνταίου - Αναγ. Άρτας Φέτα Ήπειρος, Αρίων Πτολεμαΐδας - Φίλιππος Βέροιας, Παναιτωλικός - Φιλώτας Φλώρινας, HONDA Πανόραμα - Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γιάννης Αϊβάζης και η Χριστίνα Βραχάλη, ενώ μεταδόθηκε σε live streaming από την ιστοσελίδα της ΟΧΕ σε παραγωγή του Γιώργου Νιφλή (sportshero.gr).

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, το μέλος της ΕΟΕ και πρώην πρόεδρος της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης και ο ειδικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Αλέξης Αδαμίδης.

Τιμή σε Χαλκίδη, Μπακαούκα, Λινάρδο
Παρούσα στην εκδήλωση θα είναι και η Εθνική Ανδρών, η οποία σήμερα ξεκίνησε την προετοιμασία της για τα διεθνή φιλικά παιχνίδια κόντρα στην Τυνησία.
Με την ευκαιρία της παρουσίας της Εθνικής και του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν σπουδαίες στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006.
Ο Γιώργος Χαλκίδης τιμήθηκε από την Ομοσπονδία για την προσφορά του στο ελληνικό χάντμπολ μετά την απόφαση του να σταματήσει την ενεργό δράση, όπως και ο Χριστόφορος Μπακαούκας που αποχώρησε από την ΑΕΚ και την Handball Premier.
Επίσης η ΟΧΕ βράβευσε για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία τον Πέτρο Λινάρδο με το έπαθλο να παραλαμβάνει εκ μέρους του ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι
Παράλληλα στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της περσινής σεζόν, αλλά και οι χορηγοί- υποστηρικτές της Ομοσπονδίας.

Handball Premier
Καλύτερη επτάδα
Τερματοφύλακας: Κώστας Τσιλιμπάρης
Δεξί εξτρέμ: Δημήτρης Τζηράς
Αριστερό εξτρέμ: Παντελής Κωστακίδης
Δεξί ίντερ: Αλέξης Αλβανός
Αριστερό ίντερ: Γρηγόρης Σανίκης
Πίβοτ: Αδάμ Παπαδόπουλος
Πλέι μέικερ: Γιώργος Πέρρος
MVP: Κώστας Τσιλιμπάρης
Πρώτος σκόρερ: Χριστόφορος Μπακαούκας
Προπονητής: Στέλιος Σεϊρεκίδης

Α1 Γυναικών
Καλύτερη επτάδα
Τερματοφύλακας: Μάγδα Κεπεσίδου
Δεξί εξτρέμ: Φραγκούλα Παπανικολάου
Αριστερό εξτρέμ: Ελένη Τσαουσίδου
Δεξί ίντερ: Μυρτώ Νούλα
Αριστερό ίντερ: Λένα Μούρνου
Πίβοτ: Έλσα Μάστακα
Πλέι μέικερ: Λαμπρίνα Τσάκαλου
MVP: Μάγδα Κεπεσίδου
Πρώτη σκόρερ: Σιμόνα Γκροζντανόφσκα
Προπονήτρια: Γρηγορία Γκόλια

Χορηγοί- υποστηρικτές
Μουσείο Ακρόπολης, Εκπαιδευτικός όμιλος Ξυνή, AVIS, Valsam Supplements, Nanou Donuts, Lamda Quality Foods, Mizuno, CAP, Goalbet

Ξεχωριστή μνεία για το Beach Handball
Τρεις βραβεύσεις έγιναν για τις διεθνείς διακρίσεις του Beach Handball. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν η Εθνική Γυναικών για το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, ο
ΓΑΣ Κιλκίς ως Πρωταθλητής Ευρώπης Ανδρών και ο Σπάρτακος Goalbet ως Δευτεραθλητής Ευρώπης Γυναικών.

Περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα της ΟΧΕ στο facebook: https://www.facebook.com/hellenic.handball.federation/

No comments