Beach : Στο Ξυλόκαστρο το F4 του πρωταθλήματος στην Αλεξανδρούπολη το κύπελλο. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Beach : Στο Ξυλόκαστρο το F4 του πρωταθλήματος στην Αλεξανδρούπολη το κύπελλο.

Στο «διαμάντι» του Κορινθιακού κόλπου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ- Στην Αλεξανδρούπολη το 3ο Κύπελλο Ελλάδος.

Η Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ της ΟΧΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Final 4 Ανδρών και Γυναικών του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ θα διεξαχθεί στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.

Η πανέμορφη κωμόπολη του Κορινθιακού κόλπου θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά διοργάνωση μπιτς χάντμπολ σε μία καταπληκτική εγκατάσταση πάνω στην μαρίνα, δίπλα στα σκάφη και τη θάλασσα.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αποφάσισε να αναβιώσει τις σπουδαίες διοργανώσεις στα αθλήματα παραλίας ξεκινώντας από το μπιτς χάντμπολ.

Το μέλος της Επιτροπής Μπιτς Χάντμπολ και διεθνής παρατηρητής Γιώργος Μπεμπέτσος
επισκέφτηκε το Ξυλόκαστρο και επιθεώρησε τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση, ενώ συζήτησε με τον Δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Αλογογιάννη για περεταίρω συνεργασίες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μπιτς Χάντμπολ και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Άγγελος Μαυρίδης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που το άθλημα θα αναπτυχθεί και θα διαδοθεί σε νέες περιοχές. Είναι μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψει το μπιτς χάντμπολ στη Νότιο Ελλάδα. Εύχομαι το επίπεδο των αγώνων να είναι υψηλό και οι ομάδες να φτάσουν ως εκεί χωρίς τραυματισμούς».

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος υπογράμμισε: «Με μεγάλη μας χαρά, καλωσορίζουμε το εντυπωσιακό και συναρπαστικό άθλημα του μπιτς χάντμπολ, στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Το ελληνικό μπιτς χάντμπολ προχωρά δυναμικά στη διεθνή του καταξίωση και όλοι εμείς, φίλοι του αθλητισμού και του αθλήματος, στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας. Οι διακρίσεις είναι πολλές και ευελπιστούμε να γίνουν περισσότερες έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο διεθνές αθλητικό στερέωμα. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης φιλοξενεί το φάιναλ φορ του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος με στόχο την προαγωγή και διάδοση του αθλήματος στην περιοχή. Ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις του, δηλώνει παρόν σε πλήθος μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, τις οποίες και θεωρεί υγιή προσανατολισμό, ασφαλή και δημιουργική διέξοδο για τη νέα γενιά. Κλείνοντας, και αφού ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη της, εύχομαι στους επισκέπτες μας πολλές και θεαματικές φάσεις και σε όλες τις αγωνιζόμενες ομάδες, τους αθλητές και τις αθλήτριες, καλή επιτυχία και το «ευ αγωνίζεσθαι» να αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της αθλητικής συμπεριφοράς όλων.

Στην Αλεξανδρούπολη το Κύπελλο Ελλάδος
Η Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ ανακοινώνει επίσης την διεξαγωγή του 3ου Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών- Γυναικών στην Αλεξανδρούπολη το διάστημα 22-26 Ιουνίου. Το τουρνουά είναι ενταγμένο στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΒΕ ΑCTIVE, ενώ θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες δράσεις.
O υπεύθυνος του τμήματος χάντμπολ και μπιτς χάντμπολ του ΑΣ Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Χαραλαμπάκης είπε: «Μετά από κόπους πέντε ετών είναι τιμή για τον Σύλλογο και το άθλημα που η Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ και η ΟΧΕ μας ανέθεσε την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Αλεξανδρούπολη έχει αγαπήσει το άθλημα της άμμου και το έχει αναδείξει ως ένα από τα κορυφαία αθλήματα στην περιοχή. Παράλληλα με το τουρνουά θα διοργανωθούν αγώνες ανάπτυξης μπιτς χάντμπολ με την συμμετοχή ομάδων της γύρω περιοχής. Επίσης έχει προγραμματιστεί αιμοδοσία από τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, ενώ την τελευταία ημέρα θα υπάρχει ειδικό περίπτερο συγκέντρωσης τροφίμων για τα παιδικά χωριά SOS της Θράκης».

Οι σταθμοί του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνον τα επίσημα σωματεία - μέλη της ΟΧΕ.
Με χρονολογική σειρά, τα τουρνουά αυτά είναι (σε παρένθεση τα στοιχεία επαφής με τους αντίστοιχους υπεύθυνους):
16-18 Μαΐου: Θεσσαλονίκη
16-19 Ιουνίου: Βέροια (Σταύρος Παπαδόπουλος, 6984950631, nireas.as@gmail.com)
22-26 Ιουνίου (3ο Κύπελλο Ελλάδος): Αλεξανδρούπολη (Δημήτρης Χαραλαμπάκης, 694450001, kiklopes1985@yahoo.gr)
30 Ιουνίου- 3 Ιουλίου: Πρέβεζα (Νίκος Γιαμούρης, 6973813158, nikgiam@yahoo.gr)
9-10 Ιουλίου: Σχινιάς Μαραθώνα (Μάριος Λουκάτος, 6944866067, mariosloukatos@gmail.com)
30-31 Ιουλίου (Final 4): Ξυλόκαστρο (ΟΧΕ, Δήμος Ξυλοκάστρου)

No comments