Λαζαρίδης: "Μεγάλη στιγμή για το ελληνικό μπιτς χάντμπολ" - Χαραλαμπάκης: "Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου" (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λαζαρίδης: "Μεγάλη στιγμή για το ελληνικό μπιτς χάντμπολ" - Χαραλαμπάκης: "Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου" (βίντεο)

Οι πρωταγωνιστές του ΓΑΣ Κιλκίς Acropolis μιλούν για τον θρίαμβο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου

Ο αρχηγός του ΓΑΣ Κιλκίς Acropolis Γιάννης Λαζαρίδης επεσήμανε: «Είναι μια μεγάλη στιγμή για το ελληνικό μπιτς χάντμπολ και το ελληνικό χάντμπολ γενικότερα. Το χρυσό αυτό είναι επιστέγασμα σκληρής προσπάθειας από όλους. Από τα ελληνόπουλα και τους βραζιλιάνους φίλους μας που μας εμπιστεύονται για δεύτερη φορά. Μερίδιο της επιτυχίας αξίζουν και οι αδερφοί Μαναβή, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτές τις καταπληκτικές εγκαταστάσεις και αναλαμβάνουν συνέχεια μεγάλες διοργανώσεις. Το ελληνικό μπιτς χάντμπολ έχει μεγάλες δυνατότητες, συγκαταλέγεται ήδη στις υπερδυνάμεις της Ευρώπης και είναι το άθλημα που μπορεί να προσφέρει στο ελληνικό χάντμπολ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα πολλές διακρίσεις και συγκινήσεις σε διεθνές επίπεδο».

Ο τερματοφύλακας του ΓΑΣ Κιλκίς Acropolis Βασίλης Χαραλαμπάκης είπε: «Η ιδέα να
κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό ήρθε το 2008 και άρχισα σιγά σιγά να φέρνω όλο και περισσότερους αθλητές υψηλού επιπέδου από το εξωτερικό. Πράγματι φτάσαμε εδώ βήμα, βήμα. Τέσσερα χρόνια έχουμε καταφέρει να κάνουμε μεγάλα βήματα προόδου. Ασχολούμαι 20 χρόνια με το μπιτς χάντμπολ και 30 συνολικά μαζί με το χάντμπολ. Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου.

Ο προπονητής του ΓΑΣ Κιλκίς Acropolis Guerra Peixe και εκλέκτορας της Εθνικής Βραζιλίας υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το τρόπαιο. Κάθε μετάλλιο είναι και μια νέα πρόκληση. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα και η συνεργασία Ελλήνων, Βραζιλιάνων και του Τυνήσιου ήταν τέλεια για να φτάσουμε στον τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βασίλη και τον Γιάννη, είναι δύο πολύ σημαντικοί άνθρωποι του μπιτς χάντμπολ για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο γιατί παλεύουν και αγωνίζονται για το άθλημα με μεγάλη θέληση και καρδιά. Το ελληνικό μπιτς χάντμπολ έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και έχει σπουδαίες δυνατότητες».

Ο Ζιλ Πιρές από την πλευρά του είπε: «Δεν είχαμε καλές συνθήκες για να κάνουμε το καλύτερο. Έβρεχε συνέχεια, είχε κρύο και δεν πιάσαμε την απόδοση που θα θέλαμε. Μας υποστήριξαν πολύ οι Έλληνες και τους υποσχόμαστε ότι την επόμενη φορά θα παίξουμε πολύ καλύτερα. Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά για εμάς τους Βραζιλιάνους».



No comments