Γιώργος Μπεμπέτσος: "Τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις τις αναλαμβάνουμε, γιατί το αξίζουμε" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γιώργος Μπεμπέτσος: "Τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις τις αναλαμβάνουμε, γιατί το αξίζουμε"

Η Ελληνική “ψυχή” της διοργάνωσης των τελικών αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος beach handball EBT Finals 2016 που διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Avant Garde στην Καρδία Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Μπεμπέτσος μιλά για την διοργάνωση.

Ο έμπειρος συντελεστής του αθλήματος, τόσο από την θέση του διεθνούς παρατηρητή αλλά και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής beach handball επισημαίνει πως πρόκειται για μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου στον αγωνιστικό, αλλά και τον οργανωτικό τομέα, παρά τις δυσκολίες λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. “Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε από την πρώτη κιόλας ημέρα, η διοργάνωση κυλάει όσο πιο ομαλά γίνεται, για δύο κύριους λόγους, πρώτον γιατί οι αθλητικές
εγκαταστάσεις του Avant Garde Sports Club είναι πρότυπες και δεύτερον, γιατί η διάθεση αθλητών και αθλητριών όλων των ομάδων είναι θετική και πολύ καλή.

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί για δεύτερη φορά τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσα σε τρία χρόνια και η Ελλάδα συνολικά τέσσερις. Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μας εμπιστεύτηκε τη διοργάνωση της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος και μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι πολύ σημαντικό και σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τις ενδεχόμενες διαπροσωπικές μας σχέσεις με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όπως θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς. Τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις τις αναλαμβάνουμε, γιατί το αξίζουμε και γιατί έχουμε δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν”, τόνισε ο κ. Μπεμπέτσος.

Όσον αφορά στο beach handball ο κ. Μπεμπέτσος παρατηρεί ότι το επίπεδο χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερο. “Παρακολουθώ το συγκεκριμένο άθλημα για περισσότερα από 17 χρόνια και μπορώ να πω ότι η εξέλιξη του είναι μεγάλη. Αυτό οφείλεται, τόσο στην αναπόφευκτη και συστηματική βελτίωση των αθλητών και των ομάδων σε τεχνικό επίπεδο και σε τακτική, όσο και στη μετακίνηση παικτών απο διαφορετικές χώρες με αποτέλεσμα την ανταλλαγή τεχνικών και εμπειριών, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα αθλήματα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της μεταγγραφής σχεδόν των μισών παικτών της Εθνικής Βραζιλίας στον ΓΑΣ Κιλκίς και μάλιστα, για δεύτερη χρονιά. Οι παίκτες της Βραζιλίας έχουν υψηλό επίπεδο και η παρουσία τους αποτελεί από μόνο του σαν γεγονός σημαντική αναβάθμιση του επιπέδου της διοργάνωσης”, επεσήμανε.

Ακόμη, τόνισε πως καταλυτικός παράγοντας για την περαιτέρω εδραίωση και ανάπτυξη του αθλήματος είναι η ένταξή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων από το 2018 και η προοπτική της ένταξης στο πρόγραμμα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2024. “Η δυναμική του αθλήματος έχει αλλάξει εντελώς σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικό, οργανωτικό, οικονομικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο ερχόμενο Euro Κ16 το οποίο αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2018, 35 χώρες από τα συνολικά 50 μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δήλωσαν συμμετοχή. Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος του ολυμπιακού αθλήματος κάνει πάντα τη διαφορά”.

Το μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην πανελλαδική εμβέλεια του beach handball, επισημαίνοντας “στην χώρα μας εδώ και 17 χρόνια διοργανώνεται πανελλήνιο πρωτάθλημα beach handball. Όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που χρηματοδοτεί η Ομοσπονδία είναι τα μετάλλια και τα κύπελλα. Αν έχουμε επιβιώσει είναι γιατί βασιζόμαστε σε ιδίους πόρους που προέρχονται από χορηγούς, αλλά και από ανθρώπους που αν και κάνουν το χόμπι τους λειτουργούν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.  Η λογική μας από την εποχή κιόλας, των παχέων αγελάδων δεν ήταν να δημιουργήσουμε ένα ακόμη άθλημα στους κόλπους του μητρικού αθλήματος, αλλά μια δραστηριότητα που θα ήταν αυτοδύναμη. Πάντα λέγαμε: πετάμε τα κλειδιά στη θάλασσα και πάμε σπίτι μας, αν δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Το γεγονός ότι κατορθώσαμε να επιβιώσουμε τόσα χρόνια σημαίνει πολλά. Σίγουρα όμως, για να μπορέσουμε να πάμε στο επόμενο επίπεδο, πρέπει να έχουμε την υποστήριξη είτε κι άλλων χορηγών, είτε και την αμεσότερη ενίσχυση της ΟΧΕ”.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μπεμπέτσος, μίλησε και για τα προβλήματα που υπάρχουν για την εδραίωση του αθλήματος. “Ο μεγαλύτερος εχθρός του beach handball δεν είναι τα άλλα αθλήματα της άμμου. Όλα τα αθλήματα της άμμου απο μόνα τους αποτελουν ένα κίνημα το οποίο ήρθε να ταράξει την ησυχία των παραδοσιακών αθλημάτων. Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εσωτερικός εχθρός, δηλαδή άνθρωποι παραδοσιακοί που είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε δεν θέλουν να καταλάβουν, παράγοντες οι οποίοι βλέπουν ότι δημιουργείται ένας νέος πόλος και φοβούνται ότι θα χάσουν εξουσία, αλλά και προπονητές ή αθλητές που έρχονται να παίξουν στην άμμο, όπως παίζουν στη σάλα και θέλουν να κερδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο. Για να εμπλακεί κάποιος στα αθλήματα της άμμου πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης. Τα βασικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων αθλημάτων ειναι η ταχύτητα, η απλότητα, το θέαμα και η μικρή διάρκεια. Επίσης, το άθλημα της άμμου πηγαίνει αυτό να συναντήσει τον κόσμο και δεν περιμένει από τον κόσμο να έλθει για να το συναντήσει όπως γίνεται στην σάλα. Αυτά κάνουν τους χορηγούς να τα λατρεύουν”,  κατέληξε.

No comments