Ισοφάρισε ο Φίλιππος. Την άλλη εβδομάδα ο πρωταθλητής - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ισοφάρισε ο Φίλιππος. Την άλλη εβδομάδα ο πρωταθλητής

Οι Βεροιώτες ισοφάρισαν σε 1-1 την σειρά με γκολ του 19χρονου Τάσου Τριανταφυλλίδη, είκοσι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε

Στον τελικό των τελικών την ερχόμενη Δευτέρα (16:30- ΕΡΤ2) στο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας Αργολίδας, θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή στην Handball Premier 2015-2016. Στον 2ο τελικό πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Φιλίππειο της Βέροιας, ο Φίλιππος επικράτησε 18-17 και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε στο 59:40 ο 19χρονος Τάσος Τριανταφυλλίδης με τον Διομήδη να μην μπορεί να σκοράρει στην τελευταία επίθεση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Φίλιππο ήταν ο τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης που είχε
15/32 επεμβάσεις, αγγίζοντας το 50%! Για την ομάδα του Άργους ξεχώρισε ο Λοίζος με 12 αποκρούσεις σε 28 σουτ, ενώ επιθετικά Πασσιάς και Άντρεγιτς είχαν από 4 τέρματα.
Οι φιλοξενούμενοι παρότι στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι, στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαν καθαρό μυαλό, χάνοντας τρία πέναλτι.

Το έλεγχε ο Διομήδης
Ο Φίλιππος ξεκίνησε καλά (2-0) με δύο τέρματα του Παπαδόπουλου, αλλά ο Διομήδης γρήγορα (6:39) πήρε προβάδισμα με σερί 3-0 και γκολ του Άντρεγιτς για το 2-3. Οι δύο ομάδες στην συνέχεια πρόσεξαν πολύ τις άμυνες τους με τον Διομήδη μάλιστα να παίζει man to man τον Γρηγόρη Σανίκη πρώτα με τον Κρεμαστιώτη και στη συνέχεια με τον Αδάμ Παπαδόπουλο. Οι τερματοφύλακες Κώστας Τσιλιμπάρης (5/15) και Νίκος Λοίζος (6/15) είχαν καλά ποσοστά και ότι περνούσε από τις άμυνες σταματούσε σε αυτούς. Το παιχνίδι ήταν σκληρό και πήγαινε γκολ- γκολ με τους «Λύκους» να χάνουν πέναλτι με τους Παπαδόπουλο (δοκάρι) και Μεγαλοοικονόμου (άουτ), αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν με +2 (8-10) προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (26:33) με γκολ του Σεϊρεκίδη από την περιφέρεια. Ο Σανίκης με ωραία ατομική ενέργεια μείωσε σε 9-10 και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Άλλαξε την τακτική ο Φίλιππος
Στο δεύτερο ημίχρονο έως το 43’, ο Διομήδης έλεγχε το ματς, έχοντας ισχνό προβάδισμα, αλλά σταθερό προβάδισμα (12-14). Σε εκείνο το σημείο ο τεχνικός του Φιλίππου Στέλιος Σεϊρεκίδης έκανε δύο καθοριστικές αλλαγές, αφού πέρασε σε θέση πλέι μέικερ τον Σανίκη αντί του Μπαντή, τον Καρυπίδη δεξί ίντερ αντί του Βεσελίνοβιτς, ενώ σε αριστερό ίντερ έπαιξε ο Βουτσάς και στο δεξί εξτρέμ ο Δραγκόλας.
Το σχήμα ήταν πιο ευέλικτο και έτσι οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και πέρασαν μπροστά 16-15 με τέρμα του Βουτσά στο 51’ έπειτα από 48 λεπτά (2-1 στο 3’)! Οι «Λύκοι» πέρασαν και πάλι μπροστά (16-17) με Πασσιά και Μυλωνά στο 55’, αλλά ο Φίλιππος έδειξε χαρακτήρα και εμπειρία, κάνοντας νέα ανατροπή. Με τα γκολ του Καρυπίδη και του 19χρονου Τάσου Τριανταφυλλίδη 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήρε τη νίκη με 18-17.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 18-17
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 5-6, 6-6, 8-9, 9-10 (ημχ.), 10-11, 11-12, 13-14, 15-15, 16-17, 18-17
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Ευαγγελόπουλος, Αρβανιτίδης, Μιχαηλίδης, Αποστολίδης 1, Ανανιάδης, Μπαντής , Δεληγιάννης, Σανίκης 2, Βουτσάς 2, Καρυπίδης 6, Κότσιφας, Δραγκόλας, Τσιλιμπάρης, Τριανταφυλλίδης 1, Παπαδόπουλος 4, Βεσελίνοβιτς 2.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κοτανίδης, Μεγαλοοικονόμου 1, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 2, Πασσιάς 4, Κοροβέσης, Μούγιτς, Άντρεγιτς 4, Ντάσεβιτς, Τουνγκελίδης, Σαμαράς 1, Σεϊρεκίδης 1, Μυλωνάς 2, Λοίζος, Δάσκαλος, Παπαδόπουλος 2.
Παρατηρητές: Μεϊμαρίδης- Παρτεμιάν, Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας
Δίλεπτα: 5-3, Πέναλτι: 4/5-3/6.

Δηλώσεις
Τάσος Τριανταφυλλίδης (πλέι μέικερ Φιλίππου): «Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα. Ο Διομήδης ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο, ενώ εμείς στο β’. Έχουμε μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παιχνίδι της χρονιάς».

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Με την απόδοση μας δείξαμε ότι αξίζουμε το πρωτάθλημα. Η σειρά μεταφέρεται στην έδρα μας για τελευταία φορά. Ξέρουμε ότι έχουμε πλέον την ψυχολογική πίεση, θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να διαχειριστούμε το ματς όσο το δυνατόν καλύτερα».

No comments