Διεθνής σχολή προπονητών Beach με Μαστορογιάννη και Στρατάκη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διεθνής σχολή προπονητών Beach με Μαστορογιάννη και Στρατάκη

Kερδίζει διαρκώς έδαφος το Beach Handball, καθώς εκτός από την συνεχώς αυξανόμενη εμφάνιση νέων ομάδων και τις ευρωπαϊκές διακρίσεις των σωματείων που πρωτοποριακά ασχολήθηκαν με το άθλημα, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον και για προπονητές.

Συγκεκριμένα, η διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach Handball που θα διεξαχθεί στην Καρδία Θεσσαλονίκης από 19 έως 22 Μαΐου αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να παραλάβουν ευρωπαϊκό δίπλωμα προπονητή, καθώς στο πλαίσιο του ebt, θα λειτουργήσει σχολή προπονητών. Τα μαθήματα της σχολής θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και δεν απαιτείται οικονομικό αντίτιμο παρακολούθησής της.

Δύο μεγάλοι αθλητές του χάντμπολ, ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών Γιώργος
Μαστορογιάννης και η διεθνής παίκτρια Νάνσυ Στρατάκη αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση μιας και θα συμμετάσχουν και στο σεμινάριο προπονητικής. Μάλιστα με δηλώσεις τους έδωσαν τα εύσημα στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων και παράλληλα αναφέρθηκαν και στο σεμινάριο που έχει κεντρίσει ήδη τα βλέμματα όλων. «Το ότι η χώρα μας και πιο συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη διοργανώνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια το EBT δείχνει την καλή και συστηματική δουλειά που γίνεται από τους διοργανωτές και όλους τους ανθρώπους του beach της Ελλάδας. Ένα άθλημα που χρόνο με τον χρόνο, ή καλύτερα καλοκαίρι με καλοκαίρι δυναμώνει και εξαπλώνεται με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών για την είσοδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα με το EBT διοργανώνεται και σχολή προπονητών beach handball στην οποία δήλωσα να συμμετάσχω γιατί είναι ένα άθλημα πολύ ελκυστικό και εντυπωσιακό, μπορεί να συνδυαστεί με το handball σάλας που ήδη ασχολούμαι και θέλω να αρχίσω σιγά σιγά να μυούμαι σε αυτό ανοίγοντάς μου στο μέλλον περισσότερους επαγγελματικούς ορίζοντες», τόνισε ο Γιώργος Μαστορογιάννης ενώ η Νάνσυ Στρατάκη επεσήμανε από την πλευρά της:
«Μου αρέσει πολύ το beach handball και πριν από περίπου 3 χρόνια είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ και σαν παίκτρια με αυτό. Είναι ένα εντυπωσιακό και γρήγορο άθλημα που σε κάνει να το αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσα να συνεχίσω να παίζω. Φέτος μου δίνεται η ευκαιρία λόγω της διοργάνωσης του EBT να παρακολουθήσω ωραία και δυνατά παιχνίδια και παράλληλα να συμμετέχω στα σεμινάρια της σχολής προπονητών beach handball. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το beach handball στην Ελλάδα κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια, βάζοντας πολύ μεράκι, στην ανάδειξη και στην διάδοση του αθλήματος έχοντας σαν αποτέλεσμα την ανάληψη για δεύτερη φορά στην Θεσσαλονίκη και για τέταρτη φορά στην Ελλάδα του EBT γι' αυτό και τους αξίζουν πολλά μπράβο».

Με την επιτυχή αποφοίτησή τους από τη Σχολή, οι ενδιαφερόμενοι θα δουν τα ονόματά τους δίπλα σε αυτά των υπολοίπων Ελλήνων προπονητών - πιστοποιημένων στο Beach Handball από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία: Νίκου Πέρρου, Γιάννη Βαρελτζή, Μαρίας Καραντώνη, Γιάννη Λαζαρίδη, Βασίλη Χαραλαμπάκη, Μπάμπη Προδρομίδη, Γιάννη Χήνου, Γρηγόρη Καραμαγκέλα, Κώστα Αλεξιάδη, Χρήστου Μακρή και Βασίλη Παμπορίδη.


No comments