Μονόδρομος η νίκη για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Δούκα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μονόδρομος η νίκη για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Δούκα

Τελευταία ευκαιρία για τον «δικέφαλο» του Βορρά απέναντι στον πάντα μαχητικό Δούκα

Στο «Σπίτι του Χάντμπολ» (16:00,  Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Μεϊμαρίδης), ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Δούκα σε ένα παιχνίδι που για τους γηπεδούχους είναι μονόδρομος η νίκη μετά την ήττα από τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ, αφού πλέον ψάχνει το «4 στα 4» για να έχει ελπίδες να παίξει στον τελικό.

Από την άλλη ο Δούκας παρά το γεγονός ότι βαθμολογικά είναι αδιάφορος (έχει εξασφαλίσει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο από την συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου) είναι πάντα επικίνδυνος.

Μάλιστα η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει νικήσει δύο φορές φέτος την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 23-21, ενώ στον αγώνα της 13ης αγωνιστικής ο ΑΣΕΔ ήταν νικητής με 25-23. Η τρίτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ήταν στο νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΔΑΪΣ, με τον Δούκα να παίρνει τη νίκη στην παράταση με 28-26.

Ο Νίκος Νικολαΐδης μίλησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΑΣΕ Δούκα και για το κίνητρο που έχουν οι αθλητές του «δικέφαλου». «Η εντός έδρας ήττα από τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ μας στοίχισε. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά και αυτό θα κάνουμε. Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές στα πλέι οφ, μαθηματικά ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα και εμείς θα πρέπει να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπό μας και να διεκδικήσουμε νίκες αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα απέναντι στο Δούκα. Το σημαντικό είναι να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο το handball που μπορούμε να παίξουμε», τόνισε ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ.

Από πλευράς ΠΑΟΚ εκτός του τραυματία Άγγελου Τσίλη θα απουσιάσει και ο τερματοφύλακας Αστέρης Τριανταφύλλου που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ.

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από εντός έδρας ήττες. Στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ έχασε από τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ με 23-27 και ο Δούκας ηττήθηκε από τον Διομήδη Άργους με 20-33.

Στο στατιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ σκοράρει ανά αγώνα 29,2 γκολ και δέχεται 25,5. Ο Δούκας σκοράρει 23,9 γκολ και δέχεται 24 στους 23 αγώνες του πρωταθλήματος της Handball Premier.
Αναφορικά με τις δίλεπτες αποβολές ο ΠΑΟΚ δέχεται κατά μέσο όρο 5, ενώ ο Δούκας 4,2.
Στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ παραμένει η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος με ποσοστό 82% (78/95). Ο Δούκας σκοράρει από τα επτά μέτρα με ποσοστό 66% (62/94).

No comments