Τουρνουά βετεράνων τον Ιούνιο στη Βέροια - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τουρνουά βετεράνων τον Ιούνιο στη Βέροια

Στη Βέροια, το διάστημα 2-5 Ιουνίου 2016, στο «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο

Με ανακοίνωση τους οι Βετεράνοι Χειροσφαίρισης Βέροιας καλούν τους βετεράνους αθλητές του χάντμπολ από την Ελλάδα και το εξωτερικό να πάρουν μέρος στο μεγάλο διεθνές τουρνουά που διοργανώνουν.

«Με μεγάλη μας χαρά σας καλούμε στο διεθνές τουρνουά χειροσφαίρισης βετεράνων για άνδρες και γυναίκες «ΒΕΡΟΙΑ 2016» που θα διεξαχθεί στην πόλη μας από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2016.
Στόχος μας είναι το τουρνουά αυτό να αποτελέσει μια καινούργια σελίδα στη χειροσφαίριση βετεράνων και να προσδώσει μια νέα διάσταση στην επικοινωνία και την προσέγγιση
όλων μας στο άθλημα που τόσο αγαπάμε. Θέλουμε ειλικρινά, σε ένα ελκυστικό και ευχάριστο περιβάλλον, να αναπτύξουμε τις σχέσεις όλων των συλλόγων βετεράνων της ευρύτερης περιοχής και όλες οι ομάδες να αισθανθούν τη διοργάνωση αυτή ως το δικό τους τουρνουά. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο ΚΓ. «Φιλίππειο» στην Βέροια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
02.06.
-Άφιξη ομάδων έως τις 3:00μμ
-Αγώνες ομίλων από τις 5:00μμ έως τις 9:00μμ.
03.06.
-Αγώνες ομίλων από τις 11:00πμ έως τις 8:00μμ.
04.06.
-Αγώνες κατάταξης και τελικοί από τις 11:00πμ έως 6:00μμ
-Γεύμα και απονομές με ζωντανή μουσική
05.06
-Πρωινό – Αναχώρηση

Σύστημα, κανονισμοί
Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί με τη μορφή ομίλων με βαθμολογία. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα ημιτελικά όπου και αγωνίζονται χιαστί (σε περίπτωση συμπλήρωσης δύο ομίλων).
Σε περίπτωση συμπλήρωσης τεσσάρων ομίλων, η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται στα ημιτελικά και συναντώνται με το σχήμα ΑΓ και ΒΔ (όμιλοι)
Οι νικητές των ημιτελικών διαγωνίζονται για την πρώτη θέση, ενώ οι ηττημένοι για την τρίτη.

Άνδρες: 1x25 λεπτά ανά αγώνα. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα ενός timeout και το χρονόμετρο μπορεί να σταματάει στα δύο τελευταία λεπτά κατά την κρίση των διαιτητών.
Γυναίκες: 2x10 λεπτά ανά αγώνα. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα ενός timeout και το χρονόμετρο μπορεί να σταματάει στο τελευταίο λεπτό κατά την κρίση των διαιτητών.

Τουλάχιστον 8 παίκτες ανά ομάδα, χωρίς περιορισμό για το μέγιστο.
Σε περίπτωση ισοπαλίας στα ημιτελικά ή στα τελικά εκτελούνται 3 ρίψεις των 7 μέτρων ανά ομάδα και σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ρίψεις των 7 μέτρων εναλλάξ μέχρι την ανάδειξή νικητή.

Οι παίκτες στις ανδρικές ομάδες πρέπει να έχουν ηλικία 35 + (έτος γέννησης 1981 ή προγενέστερο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας). Επιτρέπεται η συμμετοχή έως δύο παικτών 30 + (έτος γέννησης 1984 ή προγενέστερο) μη ενεργών αθλητών.
Οι παίκτριες στις γυναικείες ομάδες πρέπει να έχουν ηλικία 33 + (έτος γέννησης 1983 ή προγενέστερο, ανεξαρτήτως ημερομηνίας). Επιτρέπεται η συμμετοχή έως δύο παικτριών 25 + (έτος γέννησης 1990 ή προγενέστερο) μη ενεργών αθλητριών.

Κάθε παίκτης στη διοργάνωση επιτρέπεται να αγωνιστεί μόνο με μία ομάδα. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί αποκλειστικά το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιστάσεις και μετά από αίτημα των ομάδων ή/και των παικτών να επιτρέψει εξαίρεση στον κανόνα.
Σε περίπτωση απ’ ευθείας κόκκινης κάρτας, ο παίκτης αποκλείεται αυτόματα από το επόμενο παιχνίδι. Σε περίπτωση υποτροπής, ο αποκλεισμός ισχύει για τα επόμενα τρία παιχνίδια. Σε περίπτωση απ’ ευθείας κόκκινης κάρτας για αντιαθλητική συμπεριφορά ή βιαιοπραγία, ο παίκτης αποβάλλεται από τη διοργάνωση.

Οι αποβολές είναι μονόλεπτες (60 δευτερόλεπτα).
Σε περίπτωση όμοιων εμφανίσεων, η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να φέρει διαφορετικές φανέλες.
Η μέγιστη επιτρεπτή καθυστέρηση για την έναρξη ενός αγώνα είναι 5 λεπτά, εξαρτώμενη από το ενδεχόμενα βαρύ πρόγραμμα ή τους κανόνες του γυμναστηρίου. Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν εμφανιστεί το αργότερο σε πέντε λεπτά από την καθορισμένη ώρα διεξαγωγής, ο αγώνας κατακυρώνεται .στην αντίπαλη ομάδα με σκορ 5-0.

Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλισή τους και την υγειονομική τους περίθαλψη. Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ιατρικό προσωπικό για την παροχή πρώτων βοηθειών και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι συμμετοχές θα καταβάλλονται σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.
Η διοργάνωση ξεκινά την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή μετά το πρωινό. Οποιαδήποτε ομάδα δεν διανυκτερεύσει το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή λόγω αδυναμίας μετάβασης, μπορεί να διανυκτερεύσει το βράδυ Κυριακής προς Δευτέρα. Κάθε συμμετέχουσα ομάδα με διαμονή υποχρεούται σε τρεις διανυκτερεύσεις.

Έπαθλα: Όλες οι ομάδες θα παραλάβουν διπλώματα συμμετοχής. Οι τρεις πρώτες ομάδες ανδρών και γυναικών θα βραβευθούν με έπαθλα. Επίσης θα βραβευθούν ο/η πρώτος/η σκόρερ, οι καλύτεροι τερματοφύλακες και ο/η πολυτιμότερος παίκτης/τρια.

Σημαντική υπενθύμιση:
Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την πιθανότητα συμμετοχής σας στο τουρνουά. Το πρόγραμμα και οι όροι διεξαγωγής μπορούν να τροποποιηθούν αλλά θα ενημερώσουμε όλες τις ομάδες έγκαιρα για τις όποιες λεπτομέρειες. Επίσης είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση που μπορεί να αφορά στο τουρνουά, την διαμονή, την διατροφή, τις άλλες ομάδες ή ακόμη και οδηγίες μετάβασης. Επικοινωνήστε μαζί μας στα:
email: geros7@msn.com
Κιν. 6945853566 (Ηλίας Πρωτογέρης).
Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής: 15 Μαϊου2016
Links:
https://en.wikipedia.org/wiki/Veria
http://www.hotel-villaelia.gr/en/hotel.html

No comments