OXE: «F4 Κυπέλλου Ανδρών Ιωάννης Δούκας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

OXE: «F4 Κυπέλλου Ανδρών Ιωάννης Δούκας»

Το ελληνικό χάντμπολ πενθεί για την απώλεια του Ιωάννη Δούκα, ιστορικού Προέδρου και Ιδρυτή του ΑΣΕ Δούκα. O Πρόεδρος Κώστας Γκαντής και το Δ.Σ. της ΟΧΕ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του ιστορικού Προέδρου του ΑΣΕ Δούκα, Ιωάννη Δούκα.

Ο Ιωάννης Δούκας υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του αθλήματος και από τους βασικούς συντελεστές της πορείας και ανάπτυξης του σε όλους τους τομείς. Αγάπησε το χάντμπολ και επένδυσε σε αυτό για περισσότερα από 30 χρόνια.

Με σύνθημα το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» και με την πεποίθηση ότι το σχολείο πέρα από τη
σωστή εκπαίδευση που παρέχει στα παιδιά, θα πρέπει να αποτελεί φυτώριο του αθλητισμού και διέξοδο των παιδιών για δράση, δημιούργησε το 1979 τον Αθλητικό Σύλλογο Εκπαιδευτηρίων Δούκα -από τα ιδρυτικά Σωματεία της ΟΧΕ- και διετέλεσε Πρόεδρος επί 35 συναπτά έτη!

Επί προεδρίας του ο ΑΣΕΔ κατέκτησε 18 Πανελλήνιους τίτλους, 3 πρωταθλήματα Ανδρών, 4 κύπελλα Ανδρών, ένα νταμπλ Γυναικών, 7 πρωταθλήματα Εφήβων, ένα πρωτάθλημα παίδων και ένα πρωτάθλημα Παμπαίδων.


Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή και ώρα 15:30 από τον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα στην Κηφισιά.

Η ΟΧΕ θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Ιωάννη Δούκα αποφάσισε:

-Να παραστεί αντιπροσωπεία της Διοίκησης στην κηδεία του, καθώς και να καταθέσει στεφάνι.
-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες του F4 Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, αλλά και σε όλους τους αγώνες χάντμπολ που θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο.
-Η τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών με την συμμετοχή του ΑΣΕ Δούκα, να αφιερωθεί στη μνήμη του και να μετονομαστεί σε «F4 Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών 2015-2016 Ιωάννης Δούκας».

No comments