Η κλήρωση για το EURO BH U16 - Δηλώσεις Λαζαρίδη - Καραντώνη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η κλήρωση για το EURO BH U16 - Δηλώσεις Λαζαρίδη - Καραντώνη

Με Πορτογαλία, Γεωργία, Σλοβακία οι Άνδρες, με Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία οι Γυναίκες

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ στη Βιέννη η κλήρωση για την τελική φάση του EURO K16 στο μπιτς χάντμπολ, που θα διεξαχθεί το διάστημα 8-10 Ιουλίου στη πόλη Ναζαρέ της Πορτογαλίας.
Στους Άνδρες η Εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στον 1ο όμιλο με αντιπάλους Πορτογαλία, Γεωργία και Σλοβακία, ενώ στις Γυναίκες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στον 3ο όμιλο Πολωνία, Γερμανία και Ιταλία.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του EURO προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κ17, που θα γίνει το καλοκαίρι
του 2017. Από την διοργάνωση αυτή θα προκύψουν οι ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των Ανδρών Γιάννης Λαζαρίδης είπε: «Αν δούμε την κλήρωση με την δυναμικότητα φαντάζει αρκετά καλή γιατί είμαστε η μόνη ομάδα που στο μπιτς χάντμπολ έχουμε παράδοση. Ωστόσο λόγω ηλικίας (16 ετών) δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το υλικό των ομάδων. Από κει και πέρα εμείς το μόνο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα μπει στο πνεύμα και τις απαιτήσεις των αγώνων με στόχο την πρόκριση».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Γυναικών Μαρία Καραντώνη επεσήμανε: «Γενικά οι ομάδες στις γυναίκες είναι δυνατές. Η Ιταλία έχει παράδοση, η Γερμανία έχει μία εμπειρία, αφού πέρσι κατέβασε νεάνιδες. Πιστεύω ότι είναι ένας όμιλος βατός που έχουμε ελπίδες. Το βασικό είναι να υπάρχει ενδιαφέρον από τα νέα παιδιά, να δουλέψουμε το υλικό και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Χρειαζόμαστε βοήθεια από όλους, είναι ευκαιρία για το άθλημα να κάνει διάκριση».

Άνδρες

1ος όμιλος
Πορτογαλία
Γεωργία
Ελλάδα
Σλοβακία

2ος όμιλος
Ελβετία
Ρωσία
Ολλανδία
Βουλγαρία

3ος όμιλος
Ισπανία
Ρουμανία
Πολωνία
Ουκρανία

4ος όμιλος
Ουγγαρία
Κροατία
Γερμανία
Ιταλία

Γυναίκες

1ος όμιλος
Ουγγαρία
Ελβετία
Λιθουανία
Νορβηγία

2ος όμιλος
Κροατία
Ρουμανία
Πορτογαλία
Ουκρανία

3ος όμιλος
Πολωνία
Γερμανία
Ιταλία
Ελλάδα

4ος όμιλος
Ισπανία
Ρωσία
Βουλγαρία
Ολλανδία

No comments