Σκέφτονται την αποχώρηση οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σκέφτονται την αποχώρηση οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Το ενδεχόμενο να μην κατέβουν καν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα – παρωδία της Β’ Εθνικής Ανδρών, έτσι όπως επιθυμεί να το διοργανώσει η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, σκέφτονται σοβαρά οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης.

Όπως έγινε γνωστό, η ΟΧΕ αποφάσισε να συγκροτήσουν έναν όμιλο οι Κύκλωπες μαζί με τον Πανσερραϊκό και την Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας (δεδομένου ότι η άλλη ομάδα της περιοχής, η Ασπίδα Ξάνθης, ανέβηκε στην Α2 Κατηγορία). Απλά, για να μην ολοκληρωθεί σε έξι μόλις αγωνιστικές, αποφασίστηκε αυτές να διπλασιαστούν και να διεξαχθούν συνολικά τέσσερις
γύροι, όπου οι τρεις ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα βαρεθούν να παίζουν μεταξύ τους.

Πέραν αυτού, υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο, με βάση το περσινό παρελθόν, η δραμινή ομάδα να αποχωρήσει ή να μην ανταποκρίνεται στις εκτός έδρας υποχρεώσεις της, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι θα μιλάμε για πρωτάθλημα… παρωδία. Κάτι τέτοιο δεν το θέλουν οι Κύκλωπες, αλλά ούτε και ο Πανσερραϊκός, καθώς με τον τρόπο αυτό μόνο ανάπτυξη του αθλήματος δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή που διψάει για αθλητισμό και έχει βγάλει μεγάλους αθλητές.

Κατόπιν τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS τόσο οι Κύκλωπες όσο και ο Πανσερραϊκός σκέφτονται να δηλώσουν παραίτηση, αν η ΟΧΕ επιμείνει σε αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής. Οι δυο ομάδες επιθυμούν να ενταχθούν στον όμιλο όπου βρίσκονται οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Μπορεί αυτό να αυξήσει τα ταξίδια και άρα τα έξοδά τους, αλλά τουλάχιστον θα τους δώσει την δυνατότητα να παίξουν σε ανταγωνιστικά παιχνίδια – και αυτό επιθυμούν οι δύο ομάδες.

Είναι προφανές ότι από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης μάλλον υπάρχει άρνηση να κάνουν ένα ταξίδι στον Έβρο, την ώρα που οι Κύκλωπες δηλώνουν πρόθεση να κάνουν ίσως και διψήφιο αριθμό ταξιδιών προς την συμπρωτεύουσα. Σε κάθε περίπτωση όμως, το νόημα είναι στις μικρές κατηγορίες να παράγεται αθλητισμός και νέοι παίκτες. Με “οικογενειακά” και ουσιαστικά μη ανταγωνιστικά παιχνίδια, η περιοχή της ΑΜ-Θ καταδικάζεται. Και οι Κύκλωπες σε συνεννόηση με τις άλλες ομάδες της περιοχής δείχνουν αποφασισμένοι να μην συμπράξουν σε αυτό, έστω και αν χρειαστεί να μην κατεβάσουν ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πηγή: thrakisports.gr

No comments