Α.Ο. Ιωαννίνων: «Το γιαννιώτικο Handball αλλάζει σελίδα» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α.Ο. Ιωαννίνων: «Το γιαννιώτικο Handball αλλάζει σελίδα»

Οργανωτική και διοικητική πρωτοβουλία για την αλλαγή σελίδας στον Αθλητικό Όμιλο Ιωαννίνων και κατ'επέκταση και στο γιαννιώτικο handball αναλαμβάνουν οι παλαίμαχοι χειροσφαιριστές του ΑΟΙ για να οδηγήσουν την ομάδα και πάλι στον δρόμο των επιτυχίων. Στην κοινή τους ανακοίνωση οι παλαίμαχοι του ΑΟΙ αναφέρονται στην παράδοση που έχουν τα Γιάννενα στο άθλημα και απευθύνουν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να βοηθήσει και να στηρίξει έμπρακτα το νέο εγχείρημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:


"O AOI, είναι μια ιστορική ομάδα για το handball στα Γιάννενα, αλλά και στην χώρα, καθώς φέτος διανύει το 20ο της έτος, στην 32χρονη ιστορία της Χειροσφαίρισης στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Ο ΑΟΙ ιδρύθηκε το 1996, από τον γνωστό γυμναστή και προπονητή Γιάννη Καραμπίνα, και μέχρι σήμερα η ομάδα, εξακολουθεί να διαδραματίζει τον δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο στα πανελλήνια πρωταθλήματα Χειροσφαίρισης όλων των κατηγοριών.

Η ανδρική ομάδα του ΑΟΙ ήταν μία από τις καλύτερες την αγωνιστική χρονιά 2014-2015 στην Α2 κατηγορία και τη νέα χρονιά (2015-2016), φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην κατηγορία, θέτοντας υψηλούς στόχους.

Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι ομάδες του ΑΟΙ (λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες αγοριών, κοριτσιών, παίδων, εφήβων, ανδρών), στελεχώνονται από δεκάδες αθλητές, αρκετοί από τους οποίους με το πέρασμα του χρόνου βρέθηκαν στην ανδρική ομάδα, ενώ για περισσότερα από 15 χρόνια το Handball στα Γιάννενα, αποτελεί βασικό φυτώριο για την στελέχωση με παίκτες και των Εθνικών κατηγοριών, ενώ αθλητές που ξεκίνησαν από τα Γιάννενα (άνδρες και γυναίκες), βρέθηκαν να αγωνίζονται και σε ομάδες Α1 κατηγορίας.

Παράλληλα, όλοι οι παλιοί αθλητές της Χειροσφαίρισης στα Γιάννενα και την Ήπειρο, αλλά και όλοι οι αθλητές των αθλημάτων σάλας, θυμούνται και γνωρίζουν και την ιστορική ομάδα του ΑΓΣΙ που εντυπωσίασε το πανελλήνιο με τις εμφανίσεις της και τα αποτελέσματά της από το 1984 μέχρι και το 1997 όταν και έκλεισε ο κύκλος της, ομάδα από την οποία πήρε την σκυτάλη ο ΑΟΙ για να συνεχίσει αυτή την πορεία στο τοπικό Handball.

Αρκετοί λοιπόν από τους παλαίμαχους παίκτες του Handball στα Γιάννενα, αποφάσισαν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για αυτή την ομάδα, και να τη βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις, σε ένα νέο ξεκίνημα με στόχο ο ΑΟΙ να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί για πολλά ακόμη χρόνια στις μεγάλες κατηγορίες των πρωταθλημάτων Χειροσφαίρισης.

Τα ονόματα πολλές φορές, δεν έχουν σημασία. Σημασία σε αυτή τη νέα προσπάθεια, όλων εμάς των παλαίμαχων παικτών του Handball είναι να φέρουμε τον ΑΟΙ και πάλι κοντά στην κοινωνία, να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα αρχίσει να γεμίζει το Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας κάθε φορά που αγωνίζεται εντός έδρας.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς! Όλοι εμείς οι παλιοί χαντμπολίστες, από άλλα πόστα και με άλλους ρόλους, οι αθλητές της ομάδας που με αυταπάρνηση πέτυχαν πολλά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, οι προπονητές του ΑΟΙ που καθημερινά δίνουν και την ψυχή τους για να πάει ψηλά η ομάδα, ξεκινάμε από φέτος αυτή τη νέα προσπάθεια.

Και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τη βοήθεια όλων. Της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών επιχειρήσεων, των γονέων που θέλουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν το δυναμικό αγώνισμα του Handball, των παλαίμαχων παικτών που για επαγγελματικούς κυρίως λόγους δεν μπορέσαμε να συναντήσουμε τα τελευταία χρόνια, και φυσικά όλων των στελεχών της ομάδας.

Ειλικρινά αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες της εποχής. Ξέρουμε πως τίποτα πλέον δεν είναι εύκολο. Είμαστε όμως άνθρωποι, επαγγελματίες σε διαφορετικά μετερίζια ο καθένας, που γνωρίζουμε πως από τη στιγμή που με τους αθλητές μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ΜΑΖΙ, αποφασίσαμε να «αγωνιστούμε» ως ΟΜΑΔΑ, θα ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.

Και θα πετύχουμε γιατί τα Γιάννενα έχουν τη δική τους εντυπωσιακή ιστορία στην ελληνική Χειροσφαίριση, μια ιστορία που με τη βοήθεια όλων σας θα συνεχίζεται να «γράφεται» με την πόλη μας και τους αθλητές μας πρωταγωνιστές".

Πηγή : http://www.passports.gr/

No comments