Και ο Ν. Σαμαράς στο Danaon - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Και ο Ν. Σαμαράς στο Danaon

Δεν θα μπορούσε ποτέ να λείψει από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Αργολίδας, ο αθλητής σύμβολο του Διομήδη και διεθνής Βεροιώτης αθλητής, Νίκος Σαμαράς. Ο πολυνίκης Έλληνας αθλητής και εκ των επίσημων πρεσβευτών της Kempa (δια του ομίλου Τζελάλη) στην Ελλάδα, αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση μας και θα δώσει το παρόν, προσφέροντας τις πολύτιμες συμβουλές του και μεταδίδοντας την τεράστια εμπειρία του στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά.

Ο «Σάμι» ήρθε σε πρώτη επαφή με το handball σε ηλικία μόλις δέκα ετών και από τότε ξεκίνησε μια
λαμπρή καριέρα με κύριο χαρακτηριστικό την συλλογή τίτλων. Έπαιξε σύντομα στις Εθνικές Εφήβων και Νέων, όπου το 1994 κατέλαβε την 4η Πανευρωπαϊκή θέση με τους Έφηβους. Το 1996 γεύτηκε το πρώτο του Πρωτάθλημα με την Γ.Ε.Β. και στη συνέχεια ακολούθησε η μακρόχρονη καριέρα του στον Πανελλήνιο (1998-2006), με τον οποίο κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδος. Από το 2007 μέχρι και το 2010 αγωνίστηκε στην Γερμανία στην Stralsunder και από το 2010 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στον Διομήδη, με τον οποίον κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα και βεβαίως τον Ευρωπαϊκό τίτλο του Challenge Cup. Η μεγαλύτερη διάκριση του σε διεθνές επίπεδο με την Εθνική ομάδα είναι η κατάκτηση της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005.
Ο Νίκος Σαμαράς δήλωσε για το Danaon Cup: «Θεωρώ υποχρέωση δική μου, αλλά και όλων των αθλητών να παρίστανται σε τουρνουά τέτοιου είδους, μεταλαμπαδεύοντας τις όποιες εμπειρίες και γνώσεις έχει ο καθένας μας σε μικρά παιδιά, αυριανούς πρωταγωνιστές της Ελληνικής Χειροσφαίρισης. Το Danaon Cup έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, καθώς στα προηγούμενα δύο χρόνια που διοργανώθηκε στην Αργολίδα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μη έχοντας τίποτα να ζηλέψει από τα διεθνή γνωστά μεγάλα τουρνουά της Ευρώπης. Η Αργολίδα προσφέρεται για τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις, καθώς συνδυάζει το ηλιόλουστο καλοκαίρι, τις παραλίες και την φιλοξενία των ανθρώπων της, με την δύναμη που έχει αποκτήσει το άθλημα στην περιοχή, λόγω των επιτυχιών του Διομήδη. Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα συμμετέχω και μεγαλύτερη, όταν βλέπω μικρά, νέα παιδιά να ασχολούνται έμπρακτα με το αγαπημένο μας άθλημα».

No comments