Στο εξωτερικό ο Δ. Δημητρούλιας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στο εξωτερικό ο Δ. Δημητρούλιας

Στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει τις σύγχρονες τάσεις του αθλήματος, έχει μεταβεί ο προπονητής του Διομήδη και της Εθνικής Κ18, Δημήτρης Δημητρούλιας. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στο Κλάντοβο της Σερβίας, όπου παρακολουθεί, το προπονητικό καμπ Handball 4 All, που διοργανώνει ο Ντράγκαν Τζούκιτς, με καλεσμένους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Ο Δ. Δημητρούλιας δήλωσε:

"Η εμπειρία είναι  μοναδική. Είναι μια πού έξυπνη προσέγγιση κάμπ απο τη μερια του Κου Τζούκιτς.  Όλοι οι προπονητές κατα τη διάρκεια των προπονήσεων είμαστε μεσα στο γήπεδο, βοηθοί του εκάστοτε πρώτου, κσι έτσι έχουμε την ευκαιρία να αφουγκραστούμε και να συμμετέχουμε στον τρόπο σκέψης της προπονητικής διαδικασίας.  Στη συνέχεια το βράδυ όλοι μαζί, παίκτες και προπονητές  μαζευόμαστε σε μια αίθουσα οπου γίνεται παρουσίαση και και ενα είδος φόρουμ σχετικά με τις ενότητες της ημέρας.

Το επίπεδο είναι πραγματικά πολύ υψηλό και οι προπονητές και εισηγητές παγκόσμιας κλάσης όπως
οι Ορτέγκα, Φέλντμαν, Αντζιτς, Ασίντε, Τζούκιτς, Μράκ.  Είναι σημαντικό οτι, μαζί με μένα, βρέθηκαν κι άλλοι έλληνες, που παρακολουθήσαμε  κάτι τόσο ενδιαφέρον.

Ασχοληθήκαμε πολύ με τη βελτίωση των ατομικών χαρακτηριστικών των αθλητών με έξυπνες
τεχνικές. Σε ομαδικό επίπεδο κοινός παρονομαστης ολων των προσεγγίσεων σχετικα με το συγχρονο χάντμπολ, ειναι η επιθετικότητα της άμυνας, μεσα απο οποιοδήποτε σχημα και απο την άλλη πλευρά η ανάγκη και ο τρόπος διάσπασής της με μεγάνη ταχύτητα και σύγχρονα κινητικά μοτίβα, κάτι που προϋποθέτει υψηλή αθλητικότητα.

Ηταν μεγάλη χαρά για μένα, το γεγονός οτι γνώρισα και αντάλλαξα γνώση με ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο αλλα κυρίως, με τόσο πάθος για το χάντμπολ. Έχω περισυλλέξει πολύ υλικό και σκοπέυω να το παρουσιάσω στους  προπονητές μας στο σύντομο μέλλον."

No comments