Στο Άργος η Wacker Thun - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στο Άργος η Wacker Thun

Στο Άργος θα βρεθεί η Ελβετική Wacker Thun, η φιναλίστ και αντίπαλος του Διομήδη στον τελικό του Challenge Cup το 2012, συμμετέχοντας στο φιλανθρωπικό τουρνουά «Βαγγέλης Δεμοίρος», το οποίο θα διεξαχθεί στην περιοχή μας από 3 έως 10 Αυγούστου 2015. Η πρωταγωνίστρια του Ελβετικού Πρωταθλήματος, η οποία έχει στις τάξεις της τον γνωστό σε όλους μας και πανάξιο αθλητή Γιώργο Χαλκίδη, ανταποκρίθηκε θετικά και με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του Διομήδη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν από κοινού το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους, ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Μαζί με τον Διομήδη και την Wacker Thun στο «Βαγγέλης Δεμοίρος» θα συμμετέχουν δύο ακόμα
ελληνικές ομάδες της Α1 Ανδρών, δίνοντας έτσι ιδιαίτερο κύρος και αξία στο εν λόγω φιλανθρωπικό τουρνουά, το οποίο διοργανώνεται από τον Διομήδη, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Η διεθνής αναγνώριση της ομάδας μας συνεχίζεται, καθώς είναι μεγάλη τιμή η συμμετοχή της Ελβετικής ομάδας, η οποία έχει στην κατοχή της Ευρωπαϊκό τίτλο, πρωταθλήματα και κύπελλα Ελβετίας και συμμετοχή σε ομίλους του Champions League. Το Άργος τον Αύγουστο θα γίνει για μια ακόμη φορά σημείο αναφοράς του Ελληνικού handball, αναδεικνύοντας την τεράστια προσπάθεια του Διομήδη για προώθηση του αθλήματος, αλλά και τονίζοντας την κοινωνική του προσφορά, καθώς τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι φίλοι του Διομήδη και του Ελληνικού χάντμπολ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν ή και περισσότερους (ανάλογα με το πρόγραμμα του τουρνουά) αγώνες μεταξύ της ομάδας του Διομήδη και των Ελβετών, φέρνοντας στη μνήμη μας βεβαίως τους συγκλονιστικούς τελικούς του 2012. Η Wacker Thun με τη σειρά της, θα φιλοξενήσει την ομάδα μας σε μετέπειτα χρονικό διάστημα στην Ελβετία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Διομήδη να συμμετέχει και αυτός σε ένα υψηλού επιπέδου τουρνουά, που θα πραγματοποιήσουν οι Ελβετοί.

Ο Γιώργος Χαλκίδης, δήλωσε στην ιστοσελίδα του Διομήδη:

«Είναι μεγάλη μου χαρά, γιατί μετά από 10 χρόνια επιστρέφω για ένα τουρνουά προετοιμασίας και πολύ περισσότερο γιατί αυτό γίνεται σε μια περιοχή που γνωρίζω καλά, από την θητεία του αδερφού μου Κώστα στον Διομήδη (σ.σ. ο Κώστας Χαλκίδης έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας στην ομάδα μας). Στον Διομήδη έχω πάρα πολλούς φίλους. Θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω τον Μίμη Δημητρούλια αλλά και τον Τάσσο Χειβιδόπουλο, για την εξέλιξη αυτής της ιδέας , την οποία βρήκα τόσο θετική από την πρώτη στιγμή. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του τουρνουά από τα δείγματα των προηγούμενων ετών».

Ο προπονητής του Διομήδη, Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά αλλά και τιμή που θα φιλοξενήσουμε αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα τέτοιου μεγέθους όπως είναι η Wacker Thun. Η συγκυρία είναι ευτυχής, μιας και στις τάξεις της θα βρίσκεται μια από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες όλων των εποχών για το ελληνικό handball, ο φίλος Γιώργος Χαλκίδης. Η Wacker Thun είναι μια εγνωσμένης αξίας ομάδα στον ευρωπαϊκό χώρο, που πρωταγωνιστεί στο Ελβετικό πρωτάθλημα, με πολύ πρόσφατη τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League. Τέτοιου είδους κινήσεις κρατάνε το ελληνικό handball σε επαφή με το ευρωπαϊκό και δίνουν στους νεότερους αθλητές μας επιπλέον κίνητρο για να δουλέψουν».

No comments