Ω τι ντάμπλ!!! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ω τι ντάμπλ!!!

Ο «δικέφαλος» του Βορρά νίκησε σε ένα συγκλονιστικό ματς με 43-40 στα πέναλτι τον Διομήδη στον 2ο τελικό της Α1 Ανδρών

Σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στην 38χρονη ιστορία του αθλήματος –αν όχι το κορυφαίο- ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής και νταμπλούχος Ελλάδος. Στο PAOK Sports Arena μπροστά σε 3.000 κόσμο ο «δικέφαλος» του Βορρά νίκησε 43-40 τον Διομήδη Άργους σε έναν συγκλονιστικό 2ο τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι μετά από κανονική διάρκεια και δύο παρατάσεις!
Αυτό ήταν το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του ΠΑΟΚ και τρίτο πρωτάθλημα μετά το 2009 και το 20010, ενώ ήταν και 5ος συνολικά τίτλος του τμήματος, αφού έχει κατακτήσει και τα κύπελλα του 2012 και το 2015.
Ο Διομήδης ήταν εφτάψυχος και άξιος διεκδικητής του τίτλου, αφού παρά τις τέσσερις αποβολές
(Μεγαλοικονόμου, Ντάσεβιτς, Σαμαράς, Ανανιάδης) στάθηκε όρθιος και έφτασε μέχρι τα πέναλτι, αγωνιζόμενος με παιδιά από τα σπλάχνα του Συλλόγου όπως οι Σπέντζος, Μούγιτς, Πασσιάς, Κρεμαστιώτης που έκαναν κατάθεση ψυχής.
Οι «Λύκοι» έλεγχαν το παιχνίδι καθ' όλη την διάρκεια της κανονικής διάρκειας και βρέθηκε στο 55' μπροστά με 24-29, αλλά ο ΠΑΟΚ με σερί 5-0 και γκολ του Τσίλη -με εναέριο σουτ από πάσα Αλβανού- ισοφάρισε στο 59:59 σε 29-29 και έστειλε το ματς στην παράταση.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το σερί και με συνολικό 8-0 πέρασαν μπροστά 32-29 στο 63'. Ο Διομήδης ανέτρεψε ξανά το σκορ και πέρας μπροστά 34-35 με τον καταπληκτικό Μαστορογιάννη που σημείωσε συνολικά 17 γκολ! Ο ΠΑΟΚ έστειλε όμως και πάλι το ματς στην παράταση με τέρμα του Κεσίδη στην εκπνοή.
Στην β' παράταση ο Διομήδης είχε και πάλι... κεφάλι στο σκορ, αλλά για τρίτη φορά ο ΠΑΟΚ μίλησε στο τέλος με τον Τσίλη, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.
Εκεί ο Γουργούμης σταμάτησε τον Μαστορογιάννης, ο Σπέντζος σούταρε άουτ, ο Μπουκοβίνας απόκρουσε το πέναλτι του Μούγιτς και ο ΠΑΟΚ που είχε σκοράρει με τον Αλβανό, κέρδισε το νταμπλ με την εύστοχη εκτέλεση του Κοκκώνη.

MVP O ΑΛΒΑΝΟΣ
Μετά την ψηφοφορία των δημοσιογράφων παμψηφεί ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος ο Αλέξης Αλβανός που κατέκτησε τον 12ο τίτλο στην σπουδαία καριέρα του και 4ο νταμπλ με τρεις διαφορετικές ομάδες.

ΠΑΟΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 43-40
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-4, 4-7, 7-9, 9-11, 13-14 (ημχ.), 16-17, 17-19, 19-22, 21-24, 24-29, 29-29 (ημχ.), 35-35 (α΄παρ.), 40-40 (β΄παρ.), 3-0 (πεν.)
ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζαγκας, Παλάσκας 4, Γουργούμης, Τσίλης 7, Νικολαϊδης 1, Κοκκώνης 5, Ιωαννίδης 2, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 4, Αλβανός 11, Τσανακτσίδης, Τσακίρης 3, Κωστακίδης, Κεσίδης Β., Καραγκιοζόπουλος, Κεσίδης Σ. 6
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κυπραίος 4, Μεγαλοοικονόμου, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 1, Πασσιάς 2, Νικολίτσας, Μούγιτς 4, Νούγκοβιτς, Ντάσεβιτς 3, Σαμαράς 4, Σπέντζος 3, Ανανιάδης 2, Χαντέλης, Λοίζος, Μαστορογιάννης 17, Σιμιτσής.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής
Κόκκινες: 21:12 Μεγαλοοικονόμου (τρία δίλεπτα), 30:00 Ντάσεβιτς (απευθείας- κρατήθηκε δελτίο),
51:50 Σαμαράς (τρία δίλεπτα), 61:47 Τσακίρης (τρία δίλεπτα), 75:00 Ανανιάδης (τρία δίλεπτα).
Δίλεπτα: 12-10, πέναλτι: 8/9-3/7.

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα
«Στο 13:24 του αγώνα φίλαθλοι της γηπεδούχοι ομάδα έριξαν ένα μπουκάλι νερό στο μέρος του τερματοφύλακα του Διομήδη χωρίς να τον χτυπήσει κάποιος.

Στο 21:22 οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν αναπτήρα στον αγωνιστικό χώρο, προς το μέρος των αθλητών του Διομήδη χωρίς να τραυματιστεί κανείς

Στο 30 αποβάλαμε με κόκκινη κάρτα το ν Λούκα Ντάσεβιτς διότι σε ελεύθερη ρίψη σε νεκρό χρόνο έριξε σκόπιμα τη μπάλα στο πρόσωπο αντιπάλου που ήταν ακίνητος. Το δελτίο του κρατήθηκε

Με τη λήξη του ημιχρόνου άτομα που ήταν διαπιστευμένοι ως σεκιούριτι προσπάθησαν να επιτεθούν στον β΄ προπονητή του Διομήδη Ανδρέα Βασιλόπουλου. Με την παρέμβαση των συνοδών των δύο ομάδων έληξε το συμβάν

Στο 63:23 έφτυναν τους διαιτητές. Έγινε σύσταση από τα μεγάφωνα και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.
Στο 73:05 φίλαθλοι της γηπεδούχοι ομάδας κουνούσαν το δοκάρι της εστίας της φιλοξενούμενης ομάδας. Έγιναν οι απαραίτητης συστάσεις και ο αγώνας συνεχίστηκαν κανονικά»


Δηλώσεις
Αλέξης Αλβανός (MVP πρωταθλήματος και περιφερειακός ΠΑΟΚ): «Ήταν ο πιο ψυχοφθόρος τελικός στην καριέρα μου. Ήταν συγκλονιστικό παιχνίδι. Ανατρέψαμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας διαφορά 5 τερμάτων. Ήταν επική ανατροπή. Συγχαρητήρια στους παίκτες του Διομήδη για την μάχη και στους δικούς μας για την νίκη. Δείξαμε χαρακτήρα, το αξίζαμε. Χάρηκα για τον τίτλο του MVP, ειδικότερα που έρχεται σε αυτή την ηλικία, όμως MVP είναι όλη η ομάδα με αυτά που κατάφερε φέτος».
Ο τεχνικός του Διομήδη Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας επεσήμανε: «Δεν είναι εύκολο να εκφραστείς μετά από τέτοιο ματς. Ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο συναισθήματα. Σίγουρα έχουμε λόγο να διαμαρτυρόμαστε, αλλά περισσότερο στέκομαι στην απόδοση των νέων παιδιών που σε αυτή την καυτή έδρα έδειξαν μέταλλο. Ανδρώθηκαν σε αυτό το ματς παιδιά από τα σπλάχνα του Διομήδη. Ελπίζω αυτή η θυσία μας να βρει αντίκρισμα μέσα από έναν μεγάλο Σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ για το μέλλον του αθλήματος».
Νίκος Γεωργιάδης (τεχνικός ΠΑΟΚ): «Ήταν φανερό σήμερα ότι δεν μπορούσαμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα της ήττας. Και στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και στις παρατάσεις δείξαμε ότι θέλαμε πολύ τη νίκη και δεν θέλαμε με τίποτα να χάσουμε. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου υπερέβαλαν εαυτόν για να κερδίσουν σήμερα, αλλά αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Άργους, που ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει. Δεν ξέρω αν εμείς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τόσες αντιξοότητες θα μπορούσαμε να κρατηθούμε ως το τέλος στο ματς. Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους αντιπάλους και τον θαυμασμό μου για την προσπάθειά τους. Για εμάς εξαρχής στόχος ήταν να προσπαθήσει η ομάδα να παίξει δύο τελικούς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Όχι μόνο το κατάφερε αυτό, αλλά κατέκτησε δύο τίτλους. Ένιωθα ότι υπήρχε μία δύναμη από επάνω που μας έδινε τη σιγουριά ότι δεν θα χάσουμε. Βρεθήκαμε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, αλλά νομίζω ότι για να κατακτήσεις τίτλους πέρα από την πίστη και τη θέληση χρειάζεται και τύχη. Θέλω να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου Αντώνη Τσολάκο και Αλέξη Ταρινίδη, αλλά και τον Γιάννη Ταμουρίδη που μας βοήθησε στην προετοιμασία της φυσικής κατάστασης καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πολλά ευχαριστώ στο γιατρό της ομάδας, Κώστα Μαναβή, που μας βοήθησε πολύ φέτος σε συνεργασία με τους φυσιοθεραπευτές κ.κ. Σαντά και Μιχόπουλο. Δεν είχαμε προβλήματα απουσιών από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πολλά ευχαριστώ στον γενικό αρχηγό της ομάδας Νίκο Ζάγκα που ήταν δίπλα μας και προσπαθούσε να λύνει τα καθημερινά προβλήματα, στον έφορο Γρηγόρη Πετρίδη και στον πρόεδρο Θανάση Κατσαρή που διοικεί έναν από τους πιο υγιείς συλλόγους στην Ελλάδα. Αυτόν τον τίτλο τον αφιερώνω στον πατέρα μου, του το χρωστούσα μετά το κύπελλο και στη γυναίκα μου που πίστευε αυτό το πρωτάθλημα περισσότερο και από τον πιο αισιόδοξο φίλαθλο της ομάδας».

No comments