Τελικός ή αναμονή; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τελικός ή αναμονή;

Οι αγώνες ΑΕΚ- ΠΑΟΚ και Ποσειδών- Διομήδης μπορεί να κρίνουν αύριο το ζευγάρι του τελικού στην Α1 Ανδρών

Συνεχίζονται με την διεξαγωγή των δεύτερων αγώνων η ημιτελική σειρά της Α1 Ανδρών. Στο Καματερό η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και στο Λουτράκι ο Ποσειδώνας φιλοξενεί τον Διομήδη Άργους.
Ο "δικέφαλος" του Βορρά και οι "λύκοι" προηγούνται με 1-0 και χρειάζονται άλλη μία νίκη για να προκριθούν στον τελικό του πρωταθλήματος. Αντίθετα ΑΕΚ και Ποσειδώνας θα επιδιώξουν την ισοφάριση, ώστε η πρόκριση να κριθεί σε Θεσσαλονίκη και Άργος αντίστοιχα.
Οι πρώτοι αγώνες το περασμένο Σάββατο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και αμφίρροποι και κρίθηκαν
στις λεπτομέρειες, αποδεικνύοντας πως αυτές οι τέσσερις ομάδες δίκαια βρίσκονται στα ημιτελικά.
Στο Σπίτι του Χάντμπολ της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 28-27 με τέρμα του Τσίλη 12 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ενώ η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είχε προηγηθεί ακόμα και με +5 (6-11).

"Δυνατοί στην άμυνα"
Ο αριστερός ίντερ της ΑΕΚ Φάνης Τσαούσης σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: "Θα είναι ένα ακόμα ντέρμπι. Σίγουρα η προετοιμασία της ομάδας μετά τα Χριστούγεννα δεν είναι η ενδεδειγμένη για πρωταθλητισμό. Παρόλα αυτά έχουμε δείξει ότι παλεύουμε κάθε αγώνα με πάθος και ψυχή. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στην άμυνα και αν συμβεί αυτό θα έχουμε αρκετές πιθανότητες"


Εκ των κορυφαίων του πρώτου αγώνα ο αριστερός ίντερ του ΠΑΟΚ Τόλης Παλάσκας επεσήμανε: "Από την πλευρά μας θέλουμε να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο από τον αγώνα του Σαββάτου. Σημασία έχει η νίκη για να περάσουμε στον τελικό. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο συγκεντρωμένοι. Σίγουρα το ματς στο Λαύριο, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο του 1ου ημιτελικού που καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκορ είναι οδηγός για το αυριανό ματς"

Στο ζευγάρι Διομήδης- Ποσειδώνας παρά την υπεροχή του Διομήδη που είναι το μεγάλο φαβορί για τον τελικό, η αναμέτρηση στη Νέα Κίο κρίθηκε το τελευταίο πεντάλεπτο με τους γηπεδούχους να επικρατούν 22-19.

"Παρόμοια εμφάνιση"
Ο ηγέτης και πρώτος σκόρερ του Ποσειδώνα Γιώργος Πέρρος δήλωσε: "Είχαμε πολλές ελλείψεις στο προηγούμενο ματς. Νομίζω ότι παρόλα αυτά ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε παρόμοια εμφάνιση. Είμαστε άξια στην τετράδα και το αποδεικνύουμε σε κάθε ματς. Ο Διομήδης είναι πιο έμπειρος, αλλά και εμείς έχουμε τις δικές μας πιθανότητες και θα τις εξαντλήσουμε".


Από την άλλη πλευρά ο εξτρέμ του Διομήδη Άκης Κύπραιος είπε: "Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη. Εμείς θέλουμε να τελειώσουμε την σειρά και να έχουμε παραπάνω ημέρες για να δουλέψουμε ενόψει τελικού. Ο Ποσειδώνας δεν μας αιφνιδίασε το Σάββατο. Ξέρουμε ότι τα πλέι οφ είναι διαφορετικά. Έπαιζε χωρίς άγχος και αύριο το ματς θα είναι κλειστό και εκτιμώ ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Τετάρτη 13/4/2015
Α1 Ανδρών (ημιτελικά- 2η αγωνιστική)
Καματερού 15:00, ΑΕΚ- stoiximan.gr ΠΑΟΚ (Τσάκωνας- Χασκής, Μπεμπέτσος) -κεκλεισμένων των θυρών-
Λουτρακίου 20:00, Ποσειδών Λουτρακίου- Διομήδης Άργους (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Κυριακούλιας)

No comments