Ζυγούρα για φίλημα.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ζυγούρα για φίλημα....

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας επικράτησε 25-20 της Αναγέννησης Άρτας στο τελευταίο ματς της ημιτελικής φάσης

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Αγνή Ζυγούρα η Νέα Ιωνία νίκησε 25-20 την Αναγέννηση Άρτας και με 2-1 νίκες προκρίθηκε για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.
Η 18χρονη περιφερειακή –που διακρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στα προκριματικά του EURO Νεανίδων- πέρασε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε φρεσκάδα στην επίθεση της Νέας Ιωνίας, ενώ σημείωσε και έξι τέρματα.
Μετά από ένα ισορροπημένο ημίχρονο (9-9), στις αρχές του δεύτερου η γηπεδούχος ομάδα ξέφυγε με 12-9 (35') και 18-13 στο 46'.
Η έμπειρη ομάδα της Άρτας αντέδρασε και μείωσε σε 18-16, αλλά η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου
διατήρησε το προβάδισμα και στο τελευταίο πεντάλεπτο κατάφερε να το διευρύνει και να φτάσει στη νίκη.
Η Νέα Ιωνία θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι, έχοντας πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην Ορμή Λουξ. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις 3 νίκες και ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό της Νέας Ιωνίας το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαΐου.

ΟΦ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ- ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 25-20
Τα πεντάλεπτα: 4-1, 4-3, 5-4, 7-7, 8-8, 9-9 (ημχ.), 11-9, 14-11, 16-13, 19-16, 22-19, 25-20
ΟΦΝΙ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Αργυροπούλου, Μπράουερ 4, Παπανικολάου 1, Παπά 4, Γκουζούλη, Ζυγούρα 6, Χοτοκουρίδου, Μασμανίδου, Χρυσή 2, Χρονοπούλου 2, Τσακάλου 6, Διακογιάννη, Ρόζου, Στουγιαννίδου.
ΑΡΤΑ (Παναγιώτης Ντάρας): Καλασνίκοβα, Μπαλάφα 4, Σκουτέλλα 1, Χήτα, Βέμη 1, Σκάρα, Δήμου, Βράτσεβα 7, Γρούμπα, Δημητρίου 4, Ματαρώνα 3, Κολιού, Αλέξη.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 3-0, πέναλτι: 1/1-5/6.

Δηλώσεις

Σοφία Ναϊσίδου (προπονήτρια Νέας Ιωνίας): «Συγχαρητήρια στην Άρτα για την μαχητικότητα της. Κάποιες αθλήτριες της είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, στον τομέα της απόδοσης πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Αυτά τα ματς εκτός από ταλέντο και δουλειά, θέλουν και ψυχή για να τα κερδίσεις. Δεν μου αρέσει η ομάδα μου να είναι το φαβορί. Ο τελικός με την Ορμή θα είναι 50-50. Το έδρα δεν νομίζω ότι σε μία σειρά τελικών παίζει τόσο σημαντικό ρόλο».

Παναγιώτης Ντάρας (τεχνικός Άρτας): «Παλέψαμε αρκετά, αλλά στο τέλος δεν αντέξαμε, λόγω του μικρού ρόστερ. Κάναμε καλή προσπάθεια και αν είχαμε κάποιες παίκτριες σε καλύτερη ημέρα, ίσως καταφέρναμε να πάρουμε τη νίκη».

No comments