Φ. Τσαούσης - Α. Παλάσκας: "Να κερδίσει το άθλημα" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φ. Τσαούσης - Α. Παλάσκας: "Να κερδίσει το άθλημα"

Φάνης Τσαούσης και Αποστόλης Παλάσκας μιλούν για τον κυριακάτικο τελικό κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και συνιστούν ψυχραιμία στους οπαδούς.

Οι περιφερειακοί των δύο “δικέφαλων αετών”, αναφέρθηκαν στην αγωνιστική κατάσταση, στην ετοιμότητα και στην παρουσία πολλών φιλάθλων και για τις δύο ομάδες στις κερκίδες του PAOK Sports Arena.

Αναλυτικά όσα είπαν στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ
Για την ετοιμότητα των δύο ομάδων
Τσαούσης «Σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η ψυχή. Έχει κουράσει να λέμε για τα προβλήματα, θα πρέπει να τα κάνουμε όλα στην άκρη, να δώσουμε 110% και να καταφέρουμε να πάρουμε το κύπελλο για τους εαυτούς μας και τον κόσμο της ΑΕΚ. Το ότι είμαστε στον τελικό για εμάς είναι από μόνο του μεγάλη επιτυχία».
Παλάσκας «Κάθε μέρα που περνάει σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο το ματς. Είμαστε έτοιμοι τακτικά και ψυχολογικά».

Για την αγωνιστική κατάσταση
Τσαούσης «Όπως έχουμε δει στη σεζόν, ο ΠΑΟΚ με κάποιες καλές προσθήκες το καλοκαίρι ήταν στο ξεκίνημα το πρώτο φαβορί για τίτλο. Πήρε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια και σίγουρα με την παρουσία και του Αλέξη Αλβανού έχει τον πρώτο λόγο. Παρόλα αυτά είναι ένας τελικός και σίγουρα θα είναι αμφίρροπος. Εμείς στην άμυνα με τον Μπαλάς θα ήμασταν πιο δυνατοί, αλλά θα προσπαθήσουμε να τον αντικαταστήσουμε επάξια και να μην φανεί το κενό του. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στην προωθημένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και δεν υπάρχουν μυστικά».
Παλάσκας «Και αυτός ο τελικός θα κριθεί στο πάθος, στις άμυνες και στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Εμείς έχουμε πολύ καλή επίθεση και αν πιάσουμε ρυθμό θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Σίγουρα υπάρχει και η θετική αύρα για εμάς, αφού παίζουμε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, παρότι δεν είναι έδρα μας. Έχουμε θα έλεγα δημιουργικό άγχος».

Για την παρουσία των φιλάθλων
Τσαούσης «Είναι ριψοκίνδυνο που θα υπάρχει αρκετός κόσμος, αλλά πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και με καλή αστυνόμευση δεν θα συμβεί τίποτα. Θέλουμε να κερδίσει το άθλημα. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους φιλάθλους μας είναι αν φωνάξουν να δώσουν παλμό, να είναι ο 8ος παίκτης μας και να πανηγυρίσουμε μαζί τον τίτλο. Αν όμως δεν συμβεί αυτό να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο και εμάς για την προσπάθεια».
Παλάσκας «Τέτοιοι αγώνες πρέπει να γίνονται μπροστά σε πολύ κόσμο για το καλό του αθλήματος. Θέλουμε να κερδίσει από αυτόν τον αγώνα το χάντμπολ. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ να μας στηρίξει, να προστατέψει την ομάδα μας και να βοηθήσει το τμήμα που έχει φέρει στον Σύλλογο πολλές χαρές».

No comments