Νέα ΚΕΔ και μετάθεση του τελικού - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νέα ΚΕΔ και μετάθεση του τελικού

Αλλαγές στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και μετάθεση του Τελικού του Κυπέλλου Ανδρών αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της ΟΧΕ σε έκτακτη συνεδρίαση του. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε η ημερομηνία του τελικού, αλλά η πιθανότερη είναι στις 28 Μαρτίου όταν και θα ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα της Α1 Ανδρών που ανακοινώθηκε. Εξάλλου εκείνη την ημερομηνία πρότεινε και η πλευρά του ΠΑΟΚ για να είναι διαθέσιμο και το κλειστό της Πυλαίας. Όσον αφορά τον ημιτελικό ΑΕΚ- Διομήδης Άργους, η «Ένωση» ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι αύριο θα της έχει ανακοινώσει την έδρα του αγώνα.

Οι αποφάσεις της ΟΧΕ

«Συγκλήθηκε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και στην 7η συνεδρίαση του, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

-Έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις του Προέδρου της ΚΕΔ/ΟΧΕ Θανάση Νικολίτσα και των μελών Νίκου Κορρέ και Ευθύμιου Βλάχου.

-Η νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας –που θα έχει διετή θητεία- συγκροτήθηκε ως εξής: Πρόεδρος: Σωτήρης Μίγκας, Μέλη: Γιώργος Μπεμπέτσος, Γιάννης Μεϊμαρίδης.

-Αναβάλλεται ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28/2-1/3. Η νέα ημερομηνία του Τελικού θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αφού διευθετηθούν κάποια διαδικαστικά θέματα.

-Το Σαββατοκύριακο 28/2-1/3 θα πραγματοποιηθεί η 19η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και οι υπόλοιπες αγωνιστικές έπονται ως εξής: 20η (7/3), 21η (14/3), 22η (21/3)»


«Ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας» 

Δήλωση του νέου Προέδρου Σωτήρη Μίγκα και τα βιογραφικά των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΟΧΕ ο κ. Σωτήρης Μίγκας αναλαμβάνει Πρόεδρος της ΚΕΔ με μέλη τους κ.κ. Γιώργο Μπεμπέτσο και Γιάννη Μεϊμαρίδη.

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ Σωτήρης Μίγκας δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη που δείχνει η Ομοσπονδία στο πρόσωπο μου. Είμαι επίσης χαρούμενος που θα συνεργαστώ με δύο παγκοσμίως καταξιωμένους συναδέλφους, τους Γιώργο Μπεμπέτσο και Γιάννη Μεϊμαρίδη. Θέλουμε την συνεργασία όλων των φορέων του αθλήματος, παραγόντων, προπονητών, αθλητών, διαιτητών, παρατηρητών.
Σε αυτό που στοχεύει η καινούργια ΚΕΔ είναι η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας και η πλήρης διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε οι διαιτητές σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας να παίζουν 50-50 και να είναι άρτια προετοιμασμένοι και καταρτισμένοι. Βέβαια είμαστε στα μέσα της σεζόν, αλλά έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά ».


Το βιογραφικό του Σωτήρη Μίγκα

Ετών: 57

Ως αθλητής
1978-1983 ΑΕΕΑ
1983-1985 ΣΑΚΑ

Ως διαιτητής
1986: Πτυχίο Σχολής ΣΥΔΧΑ
1989: Διεθνής Διαιτητής
1993-2005: Στην Ελιτ των διεθνών διαιτητών
2005-2009: Διεθνής διαιτητής μαζί με τον Νίκο Κορρέ
2009- μέχρι σήμερα: Διεθνής παρατηρητής
2010- μέχρι σήμερα: Λέκτορας της EHF για θέματα διαιτησίας

Ως διαιτητής έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών, σε πέντε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών, σε τρία Πανευρωπαϊκά Γυναικών, σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων και σε τρεις Μεσογειάδες.

Σημαντικότερες στιγμές:
2001 (Κροατία): Τελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Σουηδία- Ρωσία
2002 (Παμπλόνα): Τελικός Σούπερ Καπ Ευρώπης Μπαρτσελόνα- Πόρτλαντ Σαν Αντόνιο
2004 (Αθήνα): Μικρός τελικός Ολυμπιακοί Αγώνες Ουγγαρία- Ρωσία
2004 (Λιουμπιάνα): Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ Κριμ (Σλοβενία)- Βαλένθια (Ισπανία)

Ως Delegate έχει πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Μαυροβούνιο, στο Πανευρωπαϊκό Νέων στην Πολωνία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στη Θεσσαλονίκη και στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών στην Πολωνία, ενώ ανήκει στο proficiency group της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΕΗF)

Ως λέκτορας έχει συμμετάσχει σε δύο UPR Course στην Ευρώπη, στην Κόρδοβα της Ισπανίας στο τουρνουά διεθνοποίησης διαιτητών και στο Τσάλεντζ Τρόφι στη Λάρισα.


Βιογραφικά Γιώργου Μπεμπέτσου και Γιάννη Μεϊμαρίδη

Γιώργος Μπεμπέτσος
Ετών: 52
Ως διαιτητής: 1983-2009
Διεθνής: 1999
Εθνικός Παρατηρητής: 2009
Διεθνής Παρατηρητής: 2010
Δύο χρόνια διεθνής παρατηρητής στο Τσάμπιονς Λιγκ
Εκλεγμένος εδώ και έξι χρόνια στην Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ της ΕΗF, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος

Γιάννης Μεϊμαρίδης
Ετών: 56
Ως διαιτητής: 1986-2009
Διεθνής: 1999
Εθνικός Παρατηρητής: 2009
Διεθνής Παρατηρητής: 2010
Λέκτορας της EHF από το 2011

Ως ζευγάρι στη σάλα και το μπιτς χάντμπολ
- Διεθνείς διαιτητές (στη σάλα και το μπιτς χάντμπολ) επί μία 10ετία
- Κορυφαίο διαιτητικό δίδυμο μπιτς χάντμπολ στον κόσμο 2002- 2008.
- Περισσότεροι από 100 διεθνείς αγώνες στη σάλα.
- Περισσότεροι από 300 διεθνείς αγώνες μπιτς χάντμπολ.
- Στη σάλα: Παρουσία σε 4 Πανευρωπαϊκά και 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μία Βαλκανιάδα, σε 5 τελικούς Κυπέλλου στην Ελλάδα και σε 5 ημιτελικούς Ευρωπαϊκών Κυπέλλων.
- Στο μπιτς χάντμπολ: Δύο τελικοί Πανευρωπαϊκών και δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που αποτελεί ρεκόρ μέχρι σήμερα.

No comments