Ας γίνει μια προσπάθεια!!! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ας γίνει μια προσπάθεια!!!

Από αύριο και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, η καρδιά του χάντμπολ θα χτυπάει στο Κατάρ, όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται ίσως το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών, αφού λόγω της αποχώρησης των ομάδων του Περσικού κόλπου, αλλά και της Αυστραλίας, θα συμμετέχουν η Γερμανία και η Ισλανδία που είχαν αρχικά αποκλειστεί.

Παρά τη δημοφιλία της διοργάνωσης, η Παγκόσμια ομοσπονδία πιέστηκε πολύ με τα τηλεοπτικά
αυτής της διοργάνωσης, αφού στις ισχυρές Ευρωπαϊκές χώρες του αθλήματος, πουλήθηκαν την τελευταία στιγμή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Γερμανίας, της μεγαλύτερης αγοράς, που αγοράστηκαν στην κυριολεξία στο παρα 1'. Για την Ελλάδα δεν το συζητάμε, αφου και οι ακόμα πολύ ισχυροί συνδρομητικοί αθλητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (ΟΤΕ, NOVA), είτε δεν έδειξαν ενδιαφέρον ή αν έδειξαν δεν τελεσφόρησε. Έτσι ο καθένας μας θα ψάχνει να δει τα παιχνίδια, στο διαδίκτυο, σε διάφορες "σπασμένες" ιστοσελίδες. Μπορεί να γίνει τίποτα τώρα; 

Προτείνω λοιπόν στο ΔΣ της ΟΧΕ, η οποία έχει τον κατάλληλο άνθρωπο στο δυναμικό της από τον Οκτώβριο, έστω και τόσο αργά, στα πλαίσια διάδοσης του αθλήματος, να ζητήσει από την παγκόσμια ομοσπονδία, ΔΩΡΕΑΝ τα τηλεοπτικά δικαιώματα όπως κι αυτά του live streaming, σε μια αγορά που ο τηλεοπτικός της συνεργάτης, ούτως ή άλλως δεν περίμενε κέρδη !!! Αν όχι όλα, σίγουρα αυτά από το main round μέχρι τους τελικούς. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα μπορούν να δοθούν στη ΝΕΡΙΤ (που μας έχει ταράξει στις επαναλήψεις αθλητικών γεγονότων), η οποία θα πάρει το ήδη έτοιμο σήμα μιας παραγωγής υψηλής ποιότητας. Αυτά του live streaming θα μπορούσαν να δοθούν στην ΟΧΕ, για το διαδικτυακό της κανάλι και μόνο. Τεχνικά πανεύκολο, στην ουσία επωφελές για όλους!!! 

Να θυμίσω ότι η IHF, στα πλαίσια της διάδοσης του αθλήματος, καλύπτει ΔΩΡΕΑΝ έξοδα κόστους μετάβασης και εβδομαδιαίας διαμονής, σε αντιπροσωπείες χωρών -και της Ελλάδας- που το άθλημα είναι υποβαθμισμένο. Οπότε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, παρά μόνο να κερδίσουμε, με την υποβολή ενός τέτοιου αιτήματος!!!

No comments