Ξεκίνημα του Β γύρου με ντέρμπι - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ξεκίνημα του Β γύρου με ντέρμπι

Πριν ολοκληρωθεί το 2014 και μετά από μεγάλη διακοπή που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, λόγω των εορτών, αλλά και των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων, θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του 2ου γύρου της Α1 Ανδρών, δηλαδή η 12η του πρωταθλήματος.
Αμφίρροπα αναμένονται τα τέσσερα από τα έξι ματς της αγωνιστικής, αφού ο Διομήδης Άργους και ο Φοίβος Συκεών είναι τα ξεκάθαρα φαβορί στις αναμετρήσεις κόντρα σε ΓΑΣ Κιλκίς και Δράμα 1986 αντίστοιχα.

Το κορυφαίο παιχνίδι της σημερινής ημέρας θα γίνει στο Δαϊς. Τα ονόματα των ομάδων, η παράδοση, αλλά και η αγωνιστική τους κατάσταση προεικονίζει ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΣΕ Δούκα και ΠΑΟΚ.

Έξι νίκες, μία ισοπαλία σε επτά ματς!

Οι γηπεδούχοι έχουν ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα και πλέον παίζουν πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Επίσης έχουν στο πλευρό τους εξαιρετική παράδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ κόντρα στον οποίο διατηρούν εντός έδρας αήττητο τα τελευταία επτά χρόνια! Συγκεκριμένα ο «δικέφαλος» νίκησε τελευταία φορά στις 7/10/2007 (29-32) και έκτοτε έχει υποστεί έξι ήττες σε επτά παιχνίδια από την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων». Ουσιαστικά η έδρα του Δούκα είναι μακράν η χειρότερη ιστορικά για τον ΠΑΟΚ αφού συνολικά σε δώδεκα ματς έχει δέκα ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη!
«Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα φέτος. Ο Δούκας δεν είναι η ομάδα που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ εμείς έχουμε βελτιωθεί αρκετά. Δεν παύει, όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού μας να μας αφήνει μία πικρή γεύση το ότι έχουμε πάρα πολλά χρόνια να κερδίσουμε εκεί. Είμαστε σε θέση να φύγουμε με το διπλό και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το πετύχουμε», τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Πετρίδης.
Ο πλέι μέικερ του Δούκα Φραγκίσκος Ζαλώνης επεσήμανε: «Σίγουρα η παράδοση είναι σύμμαχος. Παίζουμε χωρίς άγχος, έχουμε μόνο να κερδίσουμε κόντρα σε αυτόν τον αντίπαλο. Θεωρώ ότι αν παίξουμε την άμυνα που ξέρουμε μπορούμε να κοντράρουμε το παιχνίδι. Περιμένουμε πολύ κόσμο και γήπεδο γιατί υπάρχει και το bazaar του Δούκα».

«Έχει ελπίδες η Δράμα»
Με ανεβασμένη ψυχολογία από την εκτός έδρας νίκη στο Κορωπί και την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Φοίβος υποδέχεται την ουραγό Δράμα με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και στο πρωτάθλημα. Για τους γηπεδούχους θα απουσιάσουν οι Ναουμίδης και Καβουσανάκης. «Η ομάδα της Δράμας έχει δείξει ότι βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Θεωρώ ότι δεν έχει χάσει τις ελπίδες της για τη σωτηρία και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της μέχρι τέλους. Για τους αντιπάλους μας νομίζω ότι είναι το πιο κομβικό παιχνίδι το αυριανό. Αν εμείς ανταποκριθούμε όπως πρέπει σημαίνει ότι επιστρέφουμε στο σωστό δρόμο», σχολίασε ο τεχνικός του Φοίβου Βασίλης Σκανδάλης.

Έξι σερί νίκες ο Διομήδης
Στην Νέα Κίο ο Διομήδης θα αγωνιστεί κόντρα στον ΓΑΣ Κιλκίς για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες μετά και την σημερινή αναμέτρηση για το Κύπελλο. Οι γηπεδούχοι έχουν μεγάλο προβάδισμα αγωνιστικά, αλλά και λόγο προϊστορίας. Ο ΓΑΣ Κιλκίς μπορεί να ήταν κυρίαρχος στα πρώτα χρόνια των αναμετρήσεων τους μέχρι το 2007 με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία σε πέντε ματς, ωστόσο πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Οι «Λύκοι» κερδίζουν συνέχεια την τελευταία εξαετία και μάλιστα με μεγάλες διαφορές.

Με Κουτσικόπουλο η ΧΑΝΘ!
Ως μεταγραφική ενίσχυση μπορεί να χαρακτηριστεί για τη ΧΑΝΘ η επιστροφή του Παύλου Κουτσικόπουλου στην ενεργό δράση και μάλιστα αύριο αναμένεται κόντρα στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ να κάνει το ντεμπούτο του. Ο 24χρονος περιφερειακός από τους κορυφαίους του Παγκοσμίου Νέων το 2011 μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού του επέστρεψε στην Ελλάδα και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Οι γηπεδούχοι από την άλλη θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα τους την 1η αγωνιστική και μάλιστα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Θα απουσιάσουν για τις δύο ομάδες οι Γκέρτσος (ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ) και Σπυρόπουλος (ΧΑΝΘ). «Προερχόμαστε από τον αποκλεισμό μεσοβδόμαδα στο κύπελλο, ωστόσο ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι και ήταν κάτι που μας πείσμωσε για τη συνέχεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποκλειστήκαμε από ένα φαβορί για την κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων. Στη Ν. Ιωνία αύριο θα γίνει ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ωστόσο εμείς πάμε στην Αθήνα με αποφασιστικότητα για να κλείσουμε νικηφόρα τη χρονιά. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι, όπως και στον πρώτο γύρο, θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά αν δείξουμε το καλό μας αμυντικό πρόσωπο πιστεύω ότι θα φύγουμε νικητές» σχολίασε ο αριστερός εξτρεμ της ομάδος, Αντώνης Κόντης, που διανύει μια πολύ καλή σεζόν.

Ντέρμπι στο Λουτράκι
Ο Ποσειδώνας υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας σε ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Και οι δύο ομάδες προέρχονται μεσοβδόμαδα από πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου με τους Βεροιώτες να κερδίζουν εκτός έδρας τον Δούκα. Μάλιστα ο Φίλιππος προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί, προτίμησε να παραμείνει στην Αθήνα το διήμερο για να προετοιμαστεί καλύτερα για αυτό το ματς. Ο Ποσειδώνας μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, ωστόσο κόντρα στην ΑΕΚ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και έχασε στο φινάλε. Επίσης παρότι η προϊστορία περιλαμβάνει μόλις δύο ομάδες σε επίπεδο Α1 Ανδρών ο Ποσειδώνας κρατάει το αήττητο κόντρα στον Φίλιππο με μία νίκη και μία ισοπαλία.
«Αρχίζει ο δεύτερος γύρος. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς εκτός έδρας. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στο παιχνίδι που έχουμε σχεδιάσει. Ο Ποσειδώνας είναι δυνατός στην έδρα του. Είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, ίσως το πλεονέκτημα το έχει ο αντίπαλος, λόγω έδρας», είπε ο τεχνικός του Φιλίππου Χρήστος Τζουβάρας.

Αυλαία στον Βύρωνα
Με το σημαντικό παιχνίδι της Αναγέννησης Βύρωνα με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται την Κυριακή η 12η αγωνιστική. Η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη και ο Διομήδης είναι οι μοναδικές που έχουν κερδίσει την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Ωστόσο από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το παιχνίδι στη Νέα Ιωνία οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει. Η ΑΕΚ είναι σαφώς καλύτερη και πιο δεμένη, ενώ η Αναγέννηση πέρασε μία δύσκολη περίοδος με συνεχόμενες ήττες, αλλά πλέον έχει βρει και πάλι ρυθμό και έχει τρία στα τρία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12/2014
Α1 Ανδρών (12η αγωνιστική)
Δαϊς 18:00, ΑΣΕ Δούκα- stoiximan.gr ΠΑΟΚ (Τσάκωνας- Τσάμος, Μίγκας)
Λουτρακίου 18:00, Ποσειδώνας Λουτρακίου- Φίλιππος Βέροιας (Ανταλής- Κουτσός, Κυριακούλιας)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- ΓΑΣ Κιλκίς (Καραπάνος- Δημάκης, Νικολίτσας)
Νέας Ιωνίας 18:00, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ- ΧΑΝΘ (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Κορρές)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- Δράμα 1986 (Πατιός- Τσιάνας, Παρτεμιάν)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12/2014
Α1 Ανδρών (12η αγωνιστική)
ΔΓ Βύρωνα 16:00, Αναγέννηση Βύρωνα- ΑΕΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Κυριακούλιας)

No comments