Ώρα κυπέλλου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ώρα κυπέλλου

Πέντε παιχνίδια περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα του 2ου γύρου «φάση των 16» του Κυπέλλου Ανδρών. Το σημαντικότερο διεξάγεται στη Νέα Ιωνία με τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ να αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Βύρωνα, δύο ομάδες που έχουν παρόμοιους στόχους και το παιχνίδι τους στον α' γύρο του πρωταθλήματος ήταν από τα πιο συναρπαστικά στη σεζόν. Η ομάδα του Θοδωρή Γκίνη είχε κερδίσει στα Ιλίσια την Αναγέννηση Βύρωνα με 26-24 σε ένα παιχνίδι με σασπένς και εναλλαγές στο σκορ.

Ο περιφερειακός της Αναγέννησης Χρήστος Μυλωνάς, είπε: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα.
Θέλουμε να κερδίσουμε και είναι μια ευκαιρία να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Πιστεύω ότι θα μετρήσει περισσότερο στην άμυνα παρά στην επίθεση. Με τον ΔΙΚΕΑ στο πρωτάθλημα είχαμε κάνει ένα πολύ κακό ημίχρονο και δεχθήκαμε πολλά γκολ στην κόντρα. Αν δεν επαναλάβουμε τα λάθη εκείνου του αγώνα, θα μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

«Κακός δαίμονας» τα Βριλήσσια για την ΑΕΚ
Σε μία πολύ δύσκολη έδρα καλείται να πάρει την πρόκριση η ΑΕΚ, η οποία φιλοξενείται στα Βριλήσσια από την τοπική ομάδα. Η «Ένωση» μπορεί να είναι το ξεκάθαρο φαβορί, λόγω διαφοράς ποιότητας, αλλά και μιας ολόκληρης κατηγορίας, αλλά η παράδοση που έχει στα Βόρεια Προάστια είναι δυσμενής.
Συγκεκριμένα στην έδρα των Βριλησσίων έχουν διεξαχθεί έξι ματς με τους γηπεδούχους να έχουν τρεις νίκες, η ΑΕΚ μόλις δύο, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Μάλιστα τελευταία νίκη των «κιτρινόμαυρων» ήταν το 2008 (20-25), ενώ ακόμα και τις τελευταίες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι, το 2011, τα Βριλήσσια κέρδισαν δις, 26-24 για το πρωτάθλημα –την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ- ενώ λίγο αργότερα επικράτησαν και στον τελικό Κυπέλλου στα Χανιά με 19-18, στερώντας από την ΑΕΚ το νταμπλ!

Σκληρή στην έδρα της η ΧΑΝΘ
Τρεις νίκες και τρεις ήττες (οι δύο με διαφορά ενός τέρματος) μετράει η ΧΑΝΘ εντός έδρας τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Νίκου Μάντζου έχει κάνει πολύ καλή πορεία μέχρι σήμερα και σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ στο αυριανό ματς. Ο «δικέφαλος» έχει την παράδοση υπέρ του, αφού σε 17 ματς (εντός, εκτός) έχει 16 νίκες και μία μόλις ισοπαλία, ενώ η ΧΑΝΘ τελευταία φορά τον κέρδισε (32-28) πριν 10 χρόνια την σεζόν 2004-2005 όταν βρισκόντουσαν στην Α2 και μάλιστα κατόρθωσαν να πάρουν μαζί το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία μαζί με τα Βριλήσσια που προκρίθηκε στα μπαράζ κόντρα στον Αρχέλαο.
Για το Κύπελλο έχουν αγωνιστεί άλλη μια φορά στα ημιτελικά του θεσμού τη σεζόν 2012-2013 πάλι ημέρα Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση πολύ δύσκολα με 23-21. Φέτος στο πρωτάθλημα ο «δικέφαλος» του Βορρά παρότι είχε μεγάλη διαφορά επικράτησε οριακά με 25-24.

Μεγάλα φαβορί Φοίβος, Ποσειδώνας
Στα υπόλοιπα ματς της αυριανής ημέρας ο Ποσειδώνας Λουτρακίου και ο Φοίβος Συκεών είναι τα ακλόνητα φαβορί για την πρόκριση κόντρα σε Ιωνικό ΝΦ και Κορωπί αντίστοιχα.

No comments