Παρθενική νίκη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παρθενική νίκη

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα του BAO Κορίνθου στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο Άργους, φέρνοντας αναμνήσεις από το παρελθόν, όταν ανάλογο Κορινθιακό σωματείο αγωνιζόταν στην Α1 Εθνική κατηγορία. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Βυζαντινό να ελέγχει τον αγώνα με δυσκολία, λόγω της ποιότητας των παικτών του Πανιωνίου , όπως οι Ρέντας, Μουζακιώτης, Αντωνόπουλος και Βλαχοσπύρος που έχουν αγωνιστεί στα σαλόνια της Α1. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Γιάννη Πανούση κατάφεραν με την άμυνα τους να περιορίσουν τους έμπειρους παίκτες του Πανιώνιου και με αντεπιθέσεις και η καλή κυκλοφορία της μπάλας, κατάφεραν να κλείσει το ημίχρονο με 13-14 υπέρ του Β.Α.Ο.Κ.

Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα της Κορίνθου ξέφυγε μέχρι και 4 γκολ 14-18 και 15-19, αλλά ο Πανιώνιος
αντέδρασε με επιθετική άμυνα, δημιουργώντας προβλήματα στον Β.Α.Ο.Κ. ισορροπώντας το παιχνίδι 19-19. Στο 20΄ λεπτό πάλι ξέφυγαν οι φιλοξενούμενοι 20-23, αλλά το τελευταίο 10λεπτο ήταν γκραν γκινιόλ, όμως οι παίκτες του Γ. Πανούση κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ μέχρι το τέλος, που τους βρήκε νικητές με τελικό σκορ 25-27, πραγματοποιώντας την πρώτη τους νίκη στην παρθενική συμμετοχή του συλλόγου στα εθνικά πρωταθλήματα.

Δήλωση Γιάννη Πανούση:

"Ήταν μια νίκη που ήρθε μετά από πολύ προσπάθεια. Τα σωματικά αλλά και τα ψυχικά αποθέματα των παιδιών έδωσαν αυτήν τη νίκη, η οποία ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος και εμπειρία έχει και ικανότητες. Εμείς, αυτή τη φορά, προσπαθήσαμε να είμαστε πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια και να τρέξουμε σε αντεπιθέσεις. Και τα 2 τα καταφέραμε. Αυτό που ήταν δύσκολο ήταν η αντιμετώπιση των συνεργασιών των αντιπάλων, λόγω εμπειρίας και ομοιογένειας. Παρ’ όλο που υπήρχε τακτικός προσανατολισμός είχαμε κενά. Προσπαθήσαμε στο 2ο ημίχρονο να  πιέσουμε στην άμυνα, κάτι που καταφέραμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και κυρίως τα παιδιά που κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες και την απειρία δίνουν τα πάντα. Εγώ αυτό που κάνω είναι να τους βοηθάω να γίνονται καλύτεροι μέρα με την μέρα. Η νίκη αφιερώνεται σε αυτούς γιατί την ήθελαν πάρα πολύ και το απέδειξαν. Συγχαρητήρια και στον Πανιώνιο Γ.Σ. Άργους για την φιλοξενία αλλά και την αγωνιστική τους παρουσία."

Συνθέσεις:
Πανιώνιος Γ.Σ. Άργους: ( Π. Καρατζούλης ) Ξύγκος-Ελευθερίου 5-Ρέντας 11-Lucovic 1-Αντωνόπουλος 3- Σουλτανίδης-Συρεγγέλας-Μουζακιώτης 5- Βλαχοσπύρος- Κολυτούμπας-Ζερβάκος-Παππάς.

Βυζαντινός Α.Ο. Κορίνθου: ( Ι. Πανούσης )Γρούμπος-Φίλης 1- Πλιάκουρας 1-Θεοχάρης-Κάπης 2-Σταμούλης 8-Μπίρτας-Φύττας-Καρακώστας 2- Μπάμπης 5-Αντωνίου 2-Μελής 6.

Διαιτητές: Καρατράντος - Παχής ( Συνδέσμου Αθηνών ).


No comments