Ο λύκος Dustin το νεο μέλος του Διομήδη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο λύκος Dustin το νεο μέλος του Διομήδη

Ο Λύκος είναι το σύμβολο της πόλης του Άργους, το προσωνύμιο των αθλητών και του συλλόγου και βεβαίως το εξέχον χαρακτηριστικό του λογότυπου του Διομήδη. Η ιστορία του Λύκου για το Άργος ξεκινά από το 1572 π.Χ. όταν ο Δαναός διεκδίκησε την εξουσία της πόλης από τον Γελάνωρα, απόγονο του Φορωνέα. Το ίδιο πρωί οι κάτοικοι του Άργους έγιναν μάρτυρες ενός περιστατικού, κατά το οποίο ένας λύκος κατασπάραξε μια αγέλη ζώων και το θεώρησαν σαν σημάδι από τους θεούς, παρομοιάζοντας τον λύκο με τον Δαναό. Αυτός ήταν και ο λόγος που του παραχώρησαν την εξουσία της πόλης. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Λύκος είναι συνυφασμένος με την ιστορία του Άργους.

Η Διοίκηση του Διομήδη προχώρησε σε μια κίνηση κοινωνικού, φιλοζωικού και ηθικού χαρακτήρα,
τιμώντας το σύμβολο της πόλης μας και της ομάδας. Απευθύνθηκε στον «Αρκτούρο» (μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος) και ζήτησε να υιοθετήσει έναν λύκο, σύμφωνα με το πρόγραμμα υιοθεσίας άγριων ζώων της οργάνωσης. Οι διαδικασίες για την υιοθεσία ολοκληρώθηκαν και από δω και στο εξής ο Dustin θα ανήκει στο "δυναμικό" της ομάδας.

Ο Dustin μαζί με τον αδερφό του τον Dag βρέθηκαν ορφανά σε πολύ μικρή ηλικία από αγρότη στη Σλοβακία και φιλοξενήθηκαν από τον ίδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν ο αγρότης αποφάσισε να τους παραδώσει στις αρχές δεν υπήρχε διαθέσιμο καταφύγιο για να τους φιλοξενήσει στη χώρα τους. Ο Αρκτούρος μετέφερε τους δύο λύκους από τη Σλοβακία στις εγκαταστάσεις του το Νοέμβριο του 2006, σε συνεργασία με την Slovak Wildlife Society και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENDCAP, στο οποίο συμμετέχει.

Ο Dustin σήμερα είναι ένας ενήλικος λύκος 10 ετών. Είναι πολύ φιλικός με τους ανθρώπους και εμφανίζεται μόλις αντιληφθεί την παρουσία επισκεπτών. Το μεγάλο χρονικό διάστημα που ο Dustin παρέμεινε σε αιχμαλωσία αποκλείει την επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον. Ο Dustin αποτελεί επίσης και την έμπνευσή για τη νέα μασκότ ου Διομήδη, η οποία θα φέρει το όνομά του και θα παρουσιαστεί σύντομα, με την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Με την πρώτη ευκαιρία ταξιδιού στη Βόρεια Ελλάδα, η Διοίκηση και η ομάδα θα επισκεφθεί το καταφύγιο του Αρκτούρου για να δει από κοντά το δικό τους «παιδί», τον λύκο που θα απολαμβάνει την «έμμεση» και αναγκαία προστασία από τον Διομήδη.

6 comments

Anonymous said...

Ας υιοθετήσει και φοίβος τη πετρούλα!! Ρε με τι ασχολείται ο κόσμος και όλοι οι καλοί παίχτες σταματάν ή φεύγουν για εξωτερικό...

Anonymous said...

που ειναι το αφυσικο...τι βλακιες γραφεις???

σ' όλα τ αθληματα και ολες τις χωρες συμβαινει το ιδιο πραγμα ---μεχρι και ο beil εφυγε απο την premiership για τη real...και στον ολυμπιακο παιζουν καλοι ισπανοι...

ασε που φετος εχουμε την τιμη να δουμε σχεδον ολους τους καλους αθλητες του χαντμπωλ (παλιους κυριως) στην ελλαδα πλην του βασιλακη...χαλκιδη...παπαδοπουλου...μαλιου...μαραγκου...γιανοπουλου...και καποιων αλλων δευτεροκλασσατων

ακομη ακουω οτι στα βορεια οι νεοι ειναι πολυ καλοι...για ποιους λες εσυ???

Anonymous said...

Ωραίο το χιούμορ σου 12¨30 συμφωνώ!! Περασμένα μεγαλεία διηγώντας να κλαις...
Πετρούλα και ντάστιν βασικοί λέμε....

Anonymous said...

Αγαπητε 12:30 εννοεις οτι ειναι πρωτοκλασσατοι μαραγκος,γιαννοπουλος και μαλιος δηλ;;;Γιατι σε βλεπω οτι τους κατατασεις στο.....1ο γκρουπ!!!Και προφανως χαρακτηριζεις δευτεροκλασατους τζιμουρτο,τζουφρα,ριγανα ασ πουμε...;;;Οσο για τον 2:15 αν δεν ηταν περασμενα τα μεγαλεια θα χρειαζοσουν αυτο το περισκοπιο της νασα για να τους δεις αυτους τους παικτες!!!Παρ'αυτα η αιγλη και το κυρος τους παραμενει τεραστιο και αυτο ωφελουνται ελληνικο πρωταθληματακι και σωματεια!Ετσι παει ξερεις στον αθλητισμο φιλε..απλη λογικη που μαλλον..

Anonymous said...

8.37 ναι ειναι δευτεροι ....(βαλε και το γιαννοπουλο στους δευτεροκλασσατους γραψε λαθος)...και για ν αποφευγονται οι παρεξηγησεις πρωτοι για μενα ειναι αυτοι που επαιξαν σημαντικο ρολο στο να παρει η ομαδα τους ενα τιτλο στην ελλαδα....

τζιμουρτος τζουφρας ριγανας (που δεν μπορουσε να σταθει ουτε στην κοσταντσα) και πρασιναλογα...

sorry εαν ημουν λιγο αυστηρος αλλα να τα λεμε...δεν λειπουν απο το πρωταθλημα...

Anonymous said...

12:30-2:05 Μήπως λες εσύ βλακείες και όχι εγώ. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα ποδόσφαιρο με χάντμπολ. ο μπειλ πήγε στην ρεαλ και η τοτεναμ κονόμησε λεφτά όπως και ο γάβρος με μανολα χολέμπας τοροσίδη κ.α. Εσένα σου φύγαν αρκετα καλοί παίχτες ΤΣΑΜΠΑ χωρίς να πάρεις δεκάρα τσακιστή. Αυτή είναι η κατάντια σου σαν ελληνικό πρωτάθλημα.
Οι πρωτοκλασάτοι που λες εσύ έχουν ήδη φύγει και δεν ξαναγύρισαν πέρσι ή φέτος ή καποιοί άλλοι φύγαν φέτος για άλλες πολιτείες πιο οργανωμένες με σοβαρά λεφτα και όχι στραγάλια,μπόνους στόχων, με ασφάλιση, ανταγωνιστικά πρωταθληματα, οργανωμένα τηλεοπτικά δικαιώματα που αποφέρουν έσοδα στα σωματεία και με μεγαλύτερο κοινό χάντμπολ από το δύσμοιρο 2% όπως έδειξε και η έρευνα που ανέβασε ο αντμιν προ καιρού. Και αυτοί που γυρίσαν είδαμε όλοι τι έπαθαν φέτος: έμειναν απλήρωτοι και την κάναν για τους τόπους κατοικίας τους για να κλείσουν την καριέρα τους χωρίς απαιτήσεις.
Ασχοληθήτε με ...τανες και λύκους...και έπονται και άλλες αποχωρήσεις παιχτών σε γόνιμη ηλικία.